Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Λύση διεκδικεί η Ασ. Σκόνδρα για τις διεκδικήσεις του δημοσίου, ιδιοκτησίας Καρδιτσιωτών

Λύση διεκδικεί η Ασ. Σκόνδρα για τις διεκδικήσεις του δημοσίου, ιδιοκτησίας Καρδιτσιωτών

Λύση διεκδικεί η Ασ. Σκόνδρα για τις διεκδικήσεις του δημοσίου, ιδιοκτησίας Καρδιτσιωτών

Συνάντηση με Υπ. Οικονομικών κ. Χατζηδάκη και Γεν. Γραμ.  Δημόσιας Περιουσίας – Θετικό κλίμα

Διαδοχικές συναντήσεις, είχε η Βουλευτής κα Ασημίνα Σκόνδρα στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τον Υπουργό κ. Κ. Χατζηδάκη και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίας Περιουσίας, όπου προΐσταται η κα Κόλλια, προκειμένου να θέσει και να ζητήσει οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας στην Καρδίτσα, σχετικά με την αμφισβήτηση ιδιόκτητων οικοπέδων που διεκδικεί το δημόσιο.

Η κα Σκόνδρα, αφού ενημέρωσε ενδελεχώς και με κάθε λεπτομέρεια τον αρμόδιο Υπουργό, εξιστόρησε και την πορεία των οικοπέδων αυτών , από το 1881, με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας, την σύσταση του Δήμου Καρδίτσας το 1883, όπου τα εν λόγω 24 οικοδομικά τετράγωνα, κατεγράφησαν ως δημοτικά ακίνητα, και το 1903, ο τότε Νομάρχης, εκποίησε με δημόσια δημοπρασία, τα οικόπεδα αυτά.

Ανέφερε ακριβώς ότι, από τότε και μέχρι σήμερα αγοροπωλούνται, κατά πλήρη κυριότητα και είναι καθ’ όλα τακτοποιημένα από τους ιδιοκτήτες, πληρώνοντας ΕΝΦΙΑ, φόρους μισθωμάτων κ.λ.π.

Εξήγησε δε, ότι όσες φορές, το Ελληνικό Δημόσιο, επιχείρησε να αμφισβητήσει τις ιδιοκτησίες αυτές, δεν απέδειξε ποτέ ότι του ανήκουν.

Τόνισε επίσης, ότι πρόκειται για 115 οικόπεδα, μέσα στον ιστό της πόλης και αφορά 900 ιδιοκτήτες και ότι, πρέπει άμεσα να επιλυθεί η εκκρεμότητα αυτή.

Η κα Σκόνδρα, ζήτησε τροποποίηση του Ν. 5024/23, ώστε να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα, με σύντομο και ανέξοδο τρόπο για τους συμπολίτες της. Μέχρι τότε δε, να σταματήσει κάθε δικαστική ενέργεια από πλευρά του Δημοσίου (αγωγές κ.λ.π.), που τους ταλαιπωρεί και τους υποβάλει σε δαπάνες.

Ο Υπουργός, άκουσε με προσοχή και αντιμετωπίζει με  θετική διάθεση το εν λόγο ζήτημα και υποσχέθηκε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία  Δημόσιας Περιουσίας, έτσι ώστε να δοθεί άμεσα λύση, προς ικανοποίηση των ιδιοκτητών της Καρδίτσας.

Την ίδια θετική στάση, τηρεί και η Γενική Γραμματεία  Δημόσιας Περιουσίας, η οποία συγκεντρώνει στοιχεία που αφορούν παρόμοιες περιπτώσεις, τόσο της Καρδίτσας, όσο και της Καβάλας και άλλων περιοχών και προτίθεται να εισηγηθεί θετικά στον κ. Χατζηδάκη, ο οποίος έχει και την νομοθετική αρμοδιότητα.

Η κα Σκόνδρα, δήλωσε  ικανοποιημένη από τη στάση και τις απαντήσεις του Υπουργού κ Χατζηδάκη και της Γενικής Γραμματείας, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι θετικό και ουσιαστικό ρόλο, έχει παίξει η Κτηματική Υπηρεσία Καρδίτσας, που όσο της αναλογεί εισηγείται θετικά και πάντα υπέρ των πολιτών της Καρδίτσας στην προϊσταμένη της αρχή.

Η κα Σκόνδρα παρακολουθεί στενά το θέμα μέχρι την οριστική του λύση και βρίσκεται σε στενή συνεργασία, τόσο με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, όσο και με τους πολίτες της Καρδίτσας που τους αφορά το ζήτημα.




Total
0
Shares
Previous Article
Στα 45.8 εκατ. ευρώ η επικαιροποιημένη πρόταση του Δήμου Λαρισαίων για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Στα 45.8 εκατ. ευρώ η επικαιροποιημένη πρόταση του Δήμου Λαρισαίων για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Next Article
Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών η Λαμπρινή Αργύρη - Συλλυπητήρια της ΕΛΜΕ Καρδίτσας για το χαμό του Βάιου Μπάτρα

Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών η Λαμπρινή Αργύρη

Related Posts

festival volos xorevontaspanellinios 1
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Βόλο το Φεστιβάλ του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Βόλο το Φεστιβάλ του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου» Την…