Λάρισα: 18χρονος ο δράστης των κλοπών – διαρρήξεων στα λεωφορεία

Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε σταθμευμένα λεωφορεία που τελέστηκαν κατά τον τρέχοντα μήνα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας

Συνελήφθη ως δράστης ένας 18χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, επτά συνολικά περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών από σταθμευμένα λεωφορεία που τελέστηκαν κατά τον τρέχοντα μήνα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Συνελήφθη ως δράστης, χθες (22-02-2017) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας 18χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατελήφθη να επιβαίνει σε ποδήλατο, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού, το οποίο, όπως εξακριβώθηκε, είχε αφαιρέσει προχθές (21-02-2017) το απόγευμα στον Τύρναβο.

Το αφαιρεθέν ποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο, ενώ στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν ένα έγγραφο ταχογράφου Δ.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, τρεις φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb) και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο δράστης, από κοινού με άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, κατά το χρονικό διάστημα από (02-02-2017) έως (20-02-2017) στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, διέπραξαν συνολικά επτά κλοπές – διαρρήξεις σε σταθμευμένα Δ.Χ. λεωφορεία, από τις οποίες οι πέντε τετελεσμένες και οι άλλες δύο σε απόπειρα.

Μάλιστα, οι δύο συνεργοί, εφαρμόζοντας την ίδια μεθοδολογία και συγκεκριμένα παραβιάζοντας το χώρο των αποσκευών των λεωφορείων και εισερχόμενοι στον κύριο εσωτερικό χώρο τους,  αφαίρεσαν το συνολικό εκτιμώμενο χρηματικό ποσό των (410) ευρώ, προσωπικά αντικείμενα και συσκευές, απροσδιόριστης μέχρι στιγμής χρηματικής αξίας, καθώς και έγγραφα των ιδιοκτητών των οχημάτων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ  το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.Total
0
Shares