Οι κύριοι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει τον όρο πατριδοκαπηλία καραμέλα

 

Θα ξανά επανέλθω σε τίτλο παλαιότερου δημοσιεύματος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε και αποτελεί έμπορο ψεύτικης ελπίδας. Θυμάστε όλοι τις πρώτες ώρες του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού και τα τριαντάφυλλα που κατέθετε στο σκοπευτήριο της  Καισαριανής. Αυτό πάει να πει πατριδοκαπηλία αγαπητοί.

Αυτοί που επένδυσαν και συνεχίζουν να επενδύουν στον εθνικό διχασμό δεν μπορούν να μιλούν στην παράταξη του Κων/νου Καραμανλή που νομιμοποίησε το ΚΚΕ το 1974 για μικροπολιτική. Εκείνοι που πρωτοστάτησαν στα διαφορά κινήματα (Αγανακτισμένοι, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ) και που προστατεύουν μπαχαλάκιδες και τρομοκράτες έφτασαν να μποϊκοτάρουν τις μεγαλειώδης εκδηλώσεις εκατομμύρια Ελλήνων που ένιωσαν την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά στις πλατείες όλης της χώρας. Άλλωστε ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης το είπε ξεκάθαρα στο συλλαλητήριο της Αθήνας πέρυσι, «είμαι πατριώτης διεθνιστής και συνάμα περιφρονώ και μάχομαι τον φασισμό σε όλες του τις μορφές και προ παντός στην πιο πονηρή, απατηλή και επικίνδυνη μορφή του, την «αριστερόστροφη». Είστε ενθνομηδεντιστές και πλέον εξελίσσεστε σε μια μεγάλη εθνική απειλή, χειρίζεστε πονηρά και πρόχειρα κορυφαία εθνικά θέματα χωρίς καν να επιζητάτε την εθνική συνεννόηση. Είστε μια κυβέρνηση μειοψηφίας συνεργαζόμενη με διάφορους πρόθυμους που βρήκαν την πόρτα σας ανοιχτή και μπήκαν, χωρίς καμία ιδεολογική ή προγραμματική ομοιογένεια και ταύτιση, σας ενώνει απλά η χαρά της εξουσίας. Γιατί αγνοείτε την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που ξεπερνά το 60% που είναι ενάντια σε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία;

Όσα συμβαίνουν στην Βουλή για ένα τόσο σπουδαίο εθνικό θέμα είναι κατά κυριολεξία πρωτόγνωρα. Η κυβέρνηση, εκτός από το ότι παραχωρεί στο γειτονικό κράτος τη Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, φαίνεται ότι έχει προβεί και σε άλλες απαράδεκτες υποχωρήσεις τις οποίες επιχειρεί να αποκρύψει από το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό. Επιβεβαιώνει, έτσι, τις χειρότερες ανησυχίες μας.

Μέχρι στιγμής, ο αναπληρωτής υπουργός του κ. Τσίπρα, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, έχει καταθέσει στο Κοινοβούλιο:

  • το υφιστάμενο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ που φέρει τον τίτλο «Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ενώ θα όφειλε αυτονοήτως να καταθέσει το νέο επίσημο ολοκληρωμένο και κωδικοποιημένο κείμενο του αναθεωρημένου Σκοπιανού Συντάγματος.
  • Μια ρηματική διακοίνωση με τροποποιήσεις στις οποίες μάλιστα υπάρχουν τρεις ρητές αναφορές σε «μακεδονικό λαό».

Mε απλά λόγια, μέχρι και αυτή τη στιγμή, καμία Συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια δεν έχει ολοκληρωθεί, όπως υποχρέωνε ρητά τη γειτονική μας χώρα η Συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που παραδέχθηκε σήμερα και η κυβέρνηση υπό την πίεση της Ν.Δ. Το γεγονός αυτό, ωστόσο, συνιστά ευθεία παραβίαση της Συμφωνίας εκ μέρους των Σκοπίων με την ανοχή της κυβέρνησης, καθώς επιτρέπει στα Σκόπια να ολοκληρώσουν την αναθεώρηση μετά τη διασφάλιση της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ. Αυτό μάλιστα συμβαίνει, ενώ ακόμη και στις τροποποιήσεις της διακοίνωσης υπάρχουν αλληλοαναιρούμενες και ασαφείς διατυπώσεις που χρήζουν διευκρινίσεων, καθώς επιτρέπουν εντελώς διαφορετικές ερμηνείες.

Οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην αποψινή ψηφοφορία αναμετρώνται με την ιστορία οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ιδιαίτερα εκείνοι οι πρόθυμοι που ακούμπησε πάνω τους ο πρωθυπουργός.

Γιώργος Νικ.Ελευθερίου

Ανιπρόεδρος ΝΟΔΕ Καρδίτσας
Total
0
Shares