Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κωτσός – Καπετάνος: «Ειδική μοριοδότηση των μαθητών των νομών Καρδίτσας και Λάρισας στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις λόγω της θεομηνίας Daniel»

Kwtsos Kapetanos

Κωτσός – Καπετάνος: «Ειδική μοριοδότηση των μαθητών των νομών Καρδίτσας και Λάρισας στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις λόγω της θεομηνίας Daniel»

Γιώργος Κωτσός και Χρήστος Καπετάνος: «Ειδική μοριοδότηση των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νομών Καρδίτσας και Λάρισας που είναι υποψήφιοι στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις λόγω της θεομηνίας Daniel»

 Ερώτηση με την κοινοβουλευτική διαδικασία, προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη, με θέμα την ειδική μοριοδότηση των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νομών Καρδίτσας και Λάρισας που είναι υποψήφιοι στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις λόγω της θεομηνίας Daniel, υπέβαλαν από κοινού στις 15/3/2024 οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας των νομών Καρδίτσας και Λάρισας, Γιώργος Κωτσός και Χρήστος Καπετάνος.

«Όπως γνωρίζετε, η Θεσσαλία ευρύτερα επλήγη σχεδόν ολοκληρωτικά από τις πρόσφατες πλημμύρες που προκάλεσαν οι πρωτοφανούς έντασης θεομηνίες ”DANIEL” και “ELIAS”. Φυσικά ο αντίκτυπος αυτής της καταστροφής έχει επηρεάσει την εκπαιδευτική κοινότητα, κυρίως στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας και Λάρισας. Θα θέλαμε να σταθούμε στο γεγονός ότι μαθητές και καθηγητές δίνουν το δικό τους αγώνα να ορθοποδήσουν, την ώρα που πολλές εκπαιδευτικές δομές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Τα βίαια φυσικά φαινόμενα και οι καταστροφές είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση μαθητών από τον εκπαιδευτικό τους βίο για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ιδιαίτερα αναφερόμαστε στους μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου (Γ΄ Λυκείου), οι οποίοι προετοιμάζονται σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες μέσα από τη διαδικασία των πανελλήνιων εξετάσεων να εισέλθουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και σε αυτούς που θα συμμετέχουν στη διαδικασία για δεύτερη φορά».

Αυτά επισήμαναν οι δυο βουλευτές και στη συνέχεια απήυθυναν σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό αν προτίθεται να εντάξει τους τελειόφοιτους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των περιοχών που έχουν πληγεί στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας και Λάρισας σε ειδική μοριοδότηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις.




Total
0
Shares
Previous Article
simaia elliniki 25 martiou

Δήμος Μουζακίου: Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Next Article
epagelmatiko epimelitirio Athinas

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Το 60% των πολιτών δηλώνει απαισιόδοξο για το μέλλον της οικονομίας

Related Posts

stavrosis Iisous
Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μουζακίου

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μουζακίου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ…
kanalia kopsimo kladiwn plateia
Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκαν δύο αιτήματα της Προέδρου Καναλίων μετά από άμεση ανταπόκριση του Αντιδημάρχου κ.Κώστα Σκρέτα

Ολοκληρώθηκαν δύο αιτήματα της Προέδρου Καναλίων μετά από άμεση ανταπόκριση του Αντιδημάρχου κ.Κώστα Σκρέτα Απομάκρυνση ξερών κλαδιών από…