Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Το ψήφισμα για τους υγειονομικούς σε αναστολή είναι λειψό

Κώστας Γκαβογιάννης

Κώστας Γκαβογιάννης: Το ψήφισμα για τους υγειονομικούς σε αναστολή είναι λειψό

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, συζητήθηκε το θέμα της αναστολής εργασίας υγειονομικών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους εξαιτίας των άδικων διώξεων που υφίστανται.

Η θέση μας για το πρόβλημα των υγειονομικών είναι ήδη γνωστή και πάνω σ’ αυτή κινηθήκαμε.

Ο Δήμαρχος πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος, υπογραμμίζοντας ότι θα διασφαλίσει κάθε Δημοκρατική διαδικασία , αφού παρέπεμψε τη σύνταξή του σε επιτροπή, συμπληρώνοντας μάλιστα πως σ’ αυτό θα εκφραστούν οι απόψεις όλων των παρατάξεων.

Εμείς ως συνδυασμός, συνταθήκαμε με το προσχέδιο ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης, θεωρώντας πως είναι πληρέστερο, γιατί κάλυπτε όλες τις πτυχές του ζητήματος, χωρίς περιστολές και εκπτώσεις.

Αυτό είναι το προσχέδιο ψηφίσματος με το οποίο συνταθήκαμε:

«Το δημοτικό συμβούλιο της Καρδίτσας στην συνεδρίαση της 12ης Ιουλίου ε.ε. αφού πρώτα άκουσε αντιπροσωπεία των ανεμβολίαστων – σε αναστολή εργασίας υγειονομικών της Καρδίτσας σχετικά με το αίτημα τους να επιστρέψουν στην εργασία, συζήτησε το θέμα προ ημερησίας διάταξης.

Το δημοτικό συμβούλιο θεωρεί ότι το αίτημά τους είναι εύλογο, καθώς η πολύμηνη εργασιακή αναστολή στην οποία βρίσκονται, έχει δημιουργήσει προβλήματα επιβίωσης τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, τα νεότερα δεδομένα για την πανδημία, αλλά και το άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων, το δημοτικό συμβούλιο θεωρεί ότι είναι εφικτό:

Να επανέλθουν στην εργασία τους άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με την πραγματοποίηση των αναγκαίων σε συχνότητα προληπτικών τεστ.

Να καταβληθεί το τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που αντιστοιχεί στο χρόνο εργασίας τους πριν τεθούν σε αναστολή εργασίας.

Να ρυθμιστεί ώστε ο χρόνος αναστολής εργασίας να αναγνωριστεί ως συντάξιμος χρόνος.

Επίσης το δημοτικό συμβούλιο συζήτησε την επιβολή προστίμου για τους ανεμβολίαστους συνταξιούχους. Κατόπιν τούτου ζητά από την κυβέρνηση, να σταματήσει η επιβολή προστίμων και να επιστραφούν τα ήδη καταβληθέντα».

Προφανώς οι παραπάνω θέσεις δεν ήταν αρεστές στον κ. Δήμαρχο και δεν έγινε δεκτό. Ξεχάστηκε η έκφραση όλων των απόψεων και στη θέση τους εκδόθηκε ένα ψήφισμα λειψό, που προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες. Να “κλείσει το μάτι” στους υγειονομικούς και ταυτόχρονα να μη δυσαρεστηθεί η κυβέρνηση.

Ο συνδυασμός “Καρδίτσα από την Αρχή” έχει ξεκάθαρη θέση για το θέμα των υγειονομικών και την έχει εκφράσει ευθαρσώς δημόσια. Το γεγονός ότι δεν συμπεριελήφθησαν όλες οι απόψεις, μας ενοχλεί. Μας ενοχλεί γιατί υποβαθμίστηκε ο αγώνας των υγειονομικών.

Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”
Ο επικεφαλής
Κώστας Γκαβογιάννης




Total
0
Shares
Previous Article
Καταλύτης για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής οι επενδύσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Καταλύτης για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής οι επενδύσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
Πρόγραμμα επισκέψεων του Υποψήφιου Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Ν. Καρδίτσας Αριστοτέλη Σπάνια - Αναγκαιότητα. Η εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας για την δημιουργία ενός κράτους με κέντρο τον πολίτη

Αριστοτέλης Σπάνιας: Ο Έλληνας αγρότης στο δρόμο για την Γεωργία ακριβείας!

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike