Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Τέταρτος χρόνος απραγίας

Gavogiannis Kostas 2023

Κώστας Γκαβογιάννης: Τέταρτος χρόνος απραγίας

Η Δημοτική Αρχή διανύει πλέον το τέταρτο χρόνο της θητείας της. Και τι δεν είδαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Είδαμε τα πάντα, δυστυχώς όλα αρνητικά για το Δήμο και τους δημότες.

Είδαμε μία Καρδίτσα να πνίγεται μέσα στις λάσπες μία Καρδίτσα που έγινε ποτάμι από την ανικανότητα κάποιων ανθρώπων που τολμάνε και ισχυρίζονται ότι είναι αυτοδιοικητικοί.

Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι μέσα από τις λάσπες τόλμησαν να πούνε ότι δεν φταίνε. Τόλμησαν να πούνε ότι όσες φορές και να πνιγεί Καρδίτσα θα σηκωθεί, τόλμησαν να πούνε ότι κάνανε την καταστροφή της Καρδίτσας ευκαιρία. Αυτό ήταν το όραμά τους; Η απόλυτη καταστροφή; Και δυστυχώς μέσα από αυτή την καταστροφή διέκριναν ευκαιρίες; Το ρωτήσαμε πολλές φορές, το ρωτάνε οι Καρδιτσιώτες όμως αλλά απάντηση δε παίρνουν. Ευκαιρίες για ποιους;

Ευκαιρίες για ποιους ήταν οι απευθείας αναθέσεις που γινόταν σωρηδόν χωρίς να δίνεται λογαριασμός σε κανέναν;

Δώρισαν οικόπεδα, έβαλαν θηλιά στους δημότες για περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια με τον ηλεκτροφωτισμό.

Παρέλαβαν έτοιμα προς υλοποίηση έργα από την προηγούμενη δημοτική αρχή και φτάνουμε στη λήξη της θητείας τους χωρίς να καταφέρουν να παραδώσουν ούτε ένα.

Η κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, η βιτρίνα της Καρδίτσας αντί να μετατραπεί σε κόσμημα θέλει ξήλωμα και φτιάξιμο από την αρχή, το ίδιο και πεζόδρομος το ίδιο και η Χαρίτου, τα ίδια καμώματα και στην ηρώων Πολυτεχνείου. Μέχρι και η άσφαλτος που έπεσε με λεφτά που προορίζονταν για αντιπλημμυρικά είναι πρόχειρη. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν πρόκειται μόνο για προχειροδουλειά, αλλά ο αριθμός των δρόμων που τελικά θα “αποκατασταθεί”, θα πασπαλιστεί με λίγη πίσσα δηλαδή, είναι σήμερα στο 1/10 όσων είχαν ανακοινωθεί αρχικά και θα μειωθεί κι άλλο. Τόσα λεφτά και έριξαν πίσσα σε πέντε δρόμους. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατήθηκαν.

Αυτή τη δημοτική αρχή επέλεξε στις προηγούμενες εκλογές ο κόσμος της Καρδίτσας, προφανώς επειδή εξαπατήθηκε πολιτικά.

Αυτοί οι άνθρωποι τολμάνε και λένε ότι έκαναν έργο τολμάνε και ζητάνε ξανά την ψήφο των δημοτών χωρίς ίχνος ντροπής.

Κοροϊδέψανε τον κόσμο με την ανάπλαση της πλατείας Δικαστηρίων που κατάντησε το ανέκδοτο της πόλης, κοροϊδέψανε τον κόσμο με δήθεν χρηματοδοτήσεις για τη συντήρηση των ποδηλατοδρόμων, ποσά που κάθε τόσο ανακοινώνονται μειωμένα και ποδηλατόδρομοι που παραμένουν στα χάλια τους.

Κορόιδεψαν τον κόσμο για την ανάπλαση του Παυσιλύπου, κοροϊδέψανε τον κόσμο με την ανάπλαση του Παλέρμο.

Κορόιδεψαν τον κόσμο ότι θα φτιάξουν παιδικές χαρές.

Δεν κατάφεραν ένα ξενώνα στη Μητρόπολη, έναν ξενώνα στην Καστανιά και ένα Δασικό Χωριό να το διαχειριστούν.

Πώς μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να ζητάνε την ψήφο των δημοτών; Και πως μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που να τους πιστεύουν ξανά; Δυσκολεύομαι να δεχθώ ότι υπάρχουν δημότες που τους πιστεύουν, εκτός κι αν βρίσκονται στο “στενό κύκλο” τους ή αν είναι σε επικίνδυνο βαθμό αφελείς.

Εμείς ως ως αντιπολίτευση προσπαθούμε να αναδείξουμε τα προβλήματα και αυτό κάναμε σχεδόν τέσσερα χρόνια. Σε κάθε παρέμβασή μας στηλιτεύαμε τα λάθη, τις αστοχίες, τις πονηριές, δίνοντας ταυτόχρονα διεξόδους με προτάσεις. Δεν σταθήκαμε απαθείς και η κριτική μας είχε κίνητρο τη μείωση της καταστροφής που επήλθε στο Δήμο Καρδίτσας, γιατί κακά τα ψέμματα η ζημιά για την Καρδίτσα είναι πολύ σημαντική. Σαν Συνδυασμός είχαμε πλήρες αναπτυξιακό πρόγραμμα για το Δήμο Καρδίτσας, αλλά μ αυτή τη Δημοτική Αρχή είναι ουτοπικό να σκέφτεται έστω κάποιος την ανάπτυξη, πόσο μάλλον να υλοποιήσει ανάλογες δράσεις. Ήμασταν ο μοναδικός Συνδυασμός που είχε πρόγραμμα και το δημοσίευσε, αλλά όπως φάνηκε τότε, οι δημότες ήθελαν κολακεία και ψευτιές, όχι σοβαρή δουλειά. Ορίστε τα αποτελέσματα.

Γράψαμε πρόσφατα ότι η αλήθεια αργεί να φανεί, αλλά στο τέλος κερδίζει. Αυτό ακριβώς συνέβη στην προκειμένη.

Σας κοιτάμε στα μάτια και σας λέμε ότι ως Συνδυασμός ότι θα είμαστε έμπρακτα δίπλα σε κάθε πολίτη, θα είμαστε εργάτες για την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη ο Δήμος τα τέσσερα αυτά χρόνια και εν τέλει θα τολμήσουμε να κοιτάξουμε την ανάπτυξη και την πρόοδο της Καρδίτσας.

Αυτά τα τέσσερα χρόνια δεν ασχολούμασταν μόνο με την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής. Εντοπίσαμε, με την παραμικρή λεπτομέρεια, αυτά που χρειάζεται ο Δήμος μας και ετοιμάζουμε ένα νέο πρόγραμμα, που θα αποκαθιστά τις ζημιές με το βλέμμα στην ανάπτυξη.

Αυτοί είναι οι στόχοι μας, που για να γίνουν πράξη χρειάζεται η βοήθεια όλων σας. Είναι καιρός να σταματήσετε να είστε δεδομένοι, εύπιστοι και εν γνώσει σας υποτακτικοί εκείνων των “έξυπνων” εκείνων των “σωτήρων” που καταφέρνουν και μας καταστρέφουν μια χαρά.

Είναι η χρονιά που θα αποφασίσετε εσείς για τον εαυτό σας και από αυτές τις αποφάσεις θα εξαρτηθεί η ευημερία ή η δυστυχία όλων μας. Στο χέρι σας είναι.

ΥΓ: Το πρώτο “έργο” της παρούσας Δημοτικής Αρχής ήταν η μαύρη εργασία. Έβαλε άτομο να δουλεύει ανασφάλιστη κι αδήλωτη στο Παυσίλυπο. Το ξεχάσατε;

Γι’ αυτό το περιστατικό μπορεί να πέρασε καιρός.

Για το γεγονός ότι θα πνιγόταν ο Άγιος Θεόδωρος κι ο Δήμαρχος δεν είχε ιδέα; Το ξεχάσατε; Και γι’ αυτό ίσως πέρασε καιρός.

Για το γεγονός ότι μηχάνημα ξήλωσε την πλατεία του Γεωργικού για να ξαναφτιαχτεί λέγοντας ότι καταστράφηκε απ’ τον Ιανό; Δεν πέρασε και τόσος καιρός…

Η εξυπνάδα μιας κοινωνίας στηρίζεται στη μνήμη της και φαίνεται από τους ανθρώπους που επιλέγει να διαχειριστούν τα συμφέροντά της. Το 2023 η κοινωνία της Καρδίτσας θα κληθεί να περάσει αυτό το τέστ.


Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”

Ο επικεφαλής

Κώστας Γκαβογιάννης




Total
0
Shares
Previous Article
Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 09/01/2023 έως 15/01/2023 

Next Article
nikos temponeras

Νίκος Τεμπονέρας. Η θυσία του εμπνέει τους αγώνες που έρχονται

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike