Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Μόνο υποσχέσεις

Κώστας Γκαβογιάννης
Κώστας Γκαβογιάννης: Μόνο υποσχέσεις
Από τα Χριστούγεννα του 20 φτάσαμε στα Χριστούγεννα 2021 και μεγάλη μερίδα πληγέντων από τον Ιανό συμπολιτών το μόνο που εισέπραξαν μέχρι σήμερα είναι μπόλικη υποσχεσιολογία που αγγίζει το όριο της κοροϊδίας.
Η κυβέρνηση αρχικά άφησε να εννοηθεί ότι θα αποζημιωθούν όλοι στο 100% από τις ζημιές, για να καταλήξει τελικά στο 55%. Σε πρώτη φάση το υπουργείο οικονομικών κατέβαλε όχι το αντίστοιχο 55% αλλά το 20% ως προκαταβολή ενώ αρκετοί συμπολίτες μας ακόμη δεν έχουν πάρει ούτε το 20%. Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 21.
Με παρέμβασή μας για το θέμα που προσπαθήσαμε στο δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την αποζημίωση των επιχειρήσεων των κτηνοτροφικών και αγροτικών μονάδων των αυτοκινήτων και όχι μόνο στην Καρδίτσα.
Ζητήσαμε από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει ομόφωνη απόφαση για πιεστική διεκδίκηση των αποζημιώσεων, ώστε να το λάβουν σοβαρά υπόψιν οι κυβερνώντες.
Τότε ο Δήμαρχος, κινούμενος για άλλη μια φορά με κουτοπονηριά και μικροκομματικά σχέδια, θέλησε να κάνει μία δική του επιστολή να στείλει στην κυβέρνηση και να δείξει ότι ήταν δική του η ιδέα. Όπως είχε κάνει και με το θέμα της εξαίρεσης απ’ το lockdown.
Αποτέλεσμα, η επιστολή – αίτημα (αν ποτέ υπήρξε) πήγε στο καλάθι των αχρήστων διότι όπως αποδεικνύεται κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά. Τελικά ξανάρθαν τα Χριστούγεννα με πολλούς επιχειρηματίες απλήρωτους.
Δυστυχώς δεν εισακούστηκε η πρότασή μας.
Η κοροϊδία είναι πολυεπίπεδη και δεν εξαντλείται μόνο στους πληγέντες. Τα ίδια συμβαίνουν και με την καταβολή της ΣΑΤΑ στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Σε κανένα χωριό του Δήμου δεν έχει καταβληθεί η ΣΑΤΑ εδώ και δύο χρόνια. Ο Δήμαρχος κυριολεκτικά κορόιδεψε τους Προέδρους τάζοντάς τους έργα και… μηχανήματα. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια και δύο χρόνια κοροϊδίας είναι πολλά κ. Δήμαρχε. Είναι καιρός να αντιληφθείτε ότι οι Πρόεδροι σας πήραν χαμπάρι και δεν μπορείτε πλέον να πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πότε θα γίνουν τα έργα; Ούτε μια μελέτη δεν έχετε  και κάνετε λόγο για έργα;
Κλείνω με ένα θέμα επίκαιρο. Πρόκειται για τη βοήθεια στις άπορες οικογένειες της Καρδίτσας.
Επειδή είναι χρονιάρες μέρες πρέπει να τους βοηθήσουμε διπλά. Προτείνω λοιπόν χωρίς πολλές κουβέντες, Δήμαρχος και Γενικός Γραμματέας να καταβάλλουν το 100% της αποζημίωσης – μισθού για το σκοπό αυτό. Αντιδήμαρχοι και Σύμβουλοι του Δημάρχου να καταβάλλουν το 50%. Ισόποσα χρήματα θα καταβάλλω κι εγώ.
Αυτό δεν σημαίνει πως τα χρήματα αυτά θα αντικαταστήσουν τη βοήθεια σε είδη διατροφής. Αυτή θεωρούμε δεδομένο πως θα δοθεί.
Καλές Γιορτές
Κώστας Γκαβογιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας
Επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”



Total
0
Shares
Previous Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχής Θεσσαλίας, να δώσει άμεσα σε χρήματα τα μέσα ατομικής προστασίας και το γάλα

Next Article
"Το Δένδρο της Πρόληψης" - Εορταστική Δράση του Κέντρου Πρόληψης Καρδίτσας

"Το Δένδρο της Πρόληψης" - Εορταστική Δράση του Κέντρου Πρόληψης Καρδίτσας

Related Posts