Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Μόνο ψέματα, εντυπωσιασμοί και κινδυνολογία

Κώστας Γκαβογιάννης

Κώστας Γκαβογιάννης: Μόνο ψέματα, εντυπωσιασμοί και κινδυνολογία

Ένα χρόνο μετά παραμένουμε στο σημείο μηδέν

Η πραγματικότητα εκθέτει για άλλη μια φορά το Δήμαρχο Καρδίτσας

Η Καρδίτσας βαλτώνει όλο και περισσότερο με τη συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή, που καθημερινά αποδεικνύεται, όχι μόνο κατώτερη των περιστάσεων, αλλά απαθής και αμέτοχη σε ότι θα μπορούσε να ωφελήσει το Δήμο. Αν πρόκειται για επιζήμιες αποφάσεις και ενέργειες, είναι πρώτη και καλύτερη.

Από τα τέλη Μαρτίου της περασμένης χρονιάς είχαμε επισημάνει πως ο Δήμαρχος θα έπρεπε να δρομολογήσει μια σειρά παρεμβάσεων, παροτρύντάς τον μάλιστα να αρχίσει από τα εύκολα γιατί η Καρδίτσα έχει πολλές ελλείψεις που κάποτε θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει.

Η αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου που παραμένει και σήμερα καίριο ζήτημα, θα μπορούσε να δρομολογηθεί σωστά, ώστε να δώσει σημαντική ώθηση.

Στις προτάσεις μας για αξιοποίηση συμπεριλαμβάνόταν μεταξύ άλλων, το Δασικό χωριό, ο Ξενώνας της Μητρόπολης, το αναψυκτήριο της Μητρόπολης, το ίδιο το Παυσίλυπο!

Για όλα τα παραπάνω, πέρα απ’ τις παροτρύνσεις μας προς το Δήμαρχο να ασχοληθεί, καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις. Αποτέλεσμα κανένα φυσικά μέχρι σήμερα. Όλα είναι στην ίδια μοίρα όπως και πέρυσι. Αναξιοποίητα! Το μόνο που σκέφτηκε να ψελλίσει τότε ο παντογνώστης Δήμαρχος ήταν ότι πρέπει να δοθεί το Παυσίλυπο σε ιδιώτη! Έτσι την εννοεί την ανάπτυξη…

Όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, όχι μόνο δεν ασχολήθηκε καν, αλλά απέδειξε πως δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η περιουσία του Δήμου. Αλλιώς δεν θα χάριζε το οικόπεδο εφτά στρεμμάτων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τον ρωτήσαμε επανειλημμένα αλλά δεν απάντησε. Ξαναρωτάμε λοιπόν. Ποιο είναι το όφελος για το δημότη της Καρδίτσας από αυτή τη δωρεά;

Το μόνο όφελος από αυτή και κάποιες άλλες ενέργειες είναι πως αντιλαμβανόμαστε ότι ο Δήμαρχος έχει μια ευκολία στο να σκορπάει ξένα λεφτά (με τις αναθέσεις) και ακίνητα.

Για να καλύψει τη αδράνειά του καταφεύγει και σε πολιτικάντικες τακτικές στις οποίες τα ψέμματα περισσεύουν σε μια κωμικοτραγική προσπάθεια εντυπωσιασμού. Γιατί τι άλλο ήταν η ανακοίνωση των δύο αντιδημάρχων του ότι τάχα θα αξιοποιήσουν την Παπαράντζα! Ψέμματα για εντυπωσιασμό και ήρθε το Δασαρχείο και τους επανέφερε στην πραγματικότητα. Η Παπαράντζα φυσικά παραμένει όπως ήταν.

Η υποβάθμιση της Καρδίτσας εξαιτίας της αδράνειας της Δημοτικής Αρχής δεν έχει τελειωμό.

Το τελευταίο πλήγμα δόθηκε με την κατάργηση του τμήματος για την Αγωγή και Φροντίδα στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, που επρόκειτο να λειτουργήσει από φέτος. Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε αρχικά την αναστολή του και τώρα την οριστική κατάργησή του, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επί του θέματος ο Δήμαρχος Καρδίτσας δεν έχει άποψη, εξάλλου το θέμα δεν προσφέρεται για παρελκυστική τακτική. Αυτός αρέσκεται να ξεστομίζει αρλούμπες για διαρκείς διεκδικήσεις και μάλιστα να ανακοινώνει την ίδρυση στην Καρδίτσα Σχολής “Φυσικών Καταστροφών” διεκδικώντας παγκόσμια πρωτοτυπία στον τομέα των επιστημών και προκαλώντας το γέλιο.

Ξέρετε τι σημαίνει Σχολή Φυσικών Καταστροφών σε Πανεπιστημιακό επίπεδο; ΤΙΠΟΤΑ!

Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Τέτοια σχολή όμως σε πρακτικό επίπεδο τη γνωρίσαμε τον περασμένο Σεπτέμβρη με την πλημμύρα και Πρύτανη το Δήμαρχο!

Φυσικά δε στάθηκε εκεί, αλλά έκανε λόγο και για “επαφές” με το υπουργείο Παιδείας για το συγκεκριμένο σκοπό. Ψέμα στο ψέμα δηλαδή, ώστε να φανεί δραστήριος αμέσως μετά την καταστροφή που έφερε με την πλημμύρα στην πόλη.

Από τις διαρκείς επαφές που είχε στα υπουργεία δεν πήρε κάτι το αυτί του για την κατάργηση του τμήματος για την Αγωγή και Φροντίδα στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία; Γιατί στην πραγματική ζωή τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Όχι μόνο δεν προστίθενται, έστω και φανταστικές Σχολές, αλλά αφαιρούνται Τμήματα που είχαμε κατοχυρώσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα κ. Δήμαρχε που για πολλοστή φορά σας εκθέτει.

Τελικά για ποιο λόγο πηγαινοερχόσασταν συχνά πυκνά στην Αθήνα;

Εκτός κι αν ψάχνατε χαρτορίχτρες και καφετζούδες για να λυθούν τα… μάγια!

Κώστας Γκαβογιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας
Επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”




Total
0
Shares
Previous Article
Δήμος Παλαμά: Rapid tests

Rapid Tests αύριο Δευτέρα 7/6 στο Μουζάκι - Το πρόγραμμα σε όλη τη Θεσσαλία

Next Article
Οδηγός τεχνογνωσίας για Υποθαλάσσια Μουσεία στη Μεσόγειο - Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με νέο πρόγραμμα BLUEMED PLUS

Οδηγός τεχνογνωσίας για Υποθαλάσσια Μουσεία στη Μεσόγειο - Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με νέο πρόγραμμα BLUEMED PLUS

Related Posts