Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης – Δήμος Καρδίτσας: Μόνο αναθέσεις και μάλιστα… απευθείας

Gavogiannis Kostas Karditsa

Κώστας Γκαβογιάννης – Δήμος Καρδίτσας: Μόνο αναθέσεις και μάλιστα… απευθείας

Όσο περνάει ο καιρός και η Δημοτική Αρχή αντιλαμβάνεται ότι κλείνει ο κύκλος της, τόσο ξεγυμνώνεται. Ο ίδιος ο Δήμαρχος παραδέχεται την ανικανότητά του, προσπαθώντας ταυτόχρονα να τη δικαιολογήσει. Με το γνωστό μικροπολιτικό του τρόπο φυσικά, ρίχνοντας την ευθύνη στους άλλους.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έλαμψε αυτή η τακτική του, ταυτόχρονα όμως, από τα ίδια τα λεγόμενά του, έγινε κατανοητή η ανεπάρκειά του.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση επανέφερα το ερώτημα για τα χρήματα της ΣΑΤΑ στις Τοπικές Κοινότητες. Ζήτησα δηλαδή να ενημερωθώ, με βάση τα έργα που ανακοίνωσαν για τα χωριά, πόσα χρήματα αντιστοιχούν σε κάθε Κοινότητα. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν απάντησε καθόλου, γιατί προφανώς δεν έχει ιδέα ούτε για τα έργα που ανακοινώθηκαν.

Απάντησε ο Δήμαρχος για να πει ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ πόσα χρήματα αντιστοιχούν. Αυτόν το Δήμαρχο έχουμε.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Παραπονέθηκε ότι το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ, απλώς το υποσχέθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών και ακόμη δεν έρθει στο Δήμο. Ξέχασε βέβαια πως πριν λίγο καιρό πανηγύριζε γι’ αυτή τη χρηματοδότηση και τώρα ο ίδιος λέει ότι ήταν λόγια του αέρα, δικαιολογώντας εν μέρει μ’ αυτή τη δήλωση την ανυπαρξία έργου στα χωριά. “Πουλάει” ενδιαφέρον για τα χωριά με τα λεφτά των χωριών. Με τα λεφτά της ΣΑΤΑ που δεν απέδωσε ποτέ κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του. Με τα λεφτά της ΣΑΤΑ, που ένας Θεός ξέρει που πήγαν,αφού περιμένει τις 500 χιλιάδες που του έταξαν για να κάνει κάτι.

Αναίρεσε τα έργα που ανακοίνωσε, λέγοντας πως περιμένει από τους Προέδρους να καταγράψουν τς ανάγκες για να γίνει κάτι απ’ το Φεβρουάριο και μετά.

Δεν αρκέστηκε σ’ αυτό και συνέχισε. Η συνέχεια είναι τραγική δυστυχώς. Είπε ξεκάθαρα πως θα υπάρξουν καθυστερήσεις γιατί στο εξής δεν μπορεί να προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις, αφού έληξε ο χρόνος που είχε δικαίωμα.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως είναι ανίκανος να μελετήσει, να σχεδιάσει, να διεκδικήσει, να προβλέψει, να υλοποιήσει οποιοδήποτε έργο. Τα καταφέρνει μόνο με τη μέθοδο των απευθείας αναθέσεων και σχεδιασμούς στο γόνατο. Αγνοεί όμως πως οι δημοκρατικές διαδικασίες, οι διαφανείς διαδικασίες, είναι όλες οι άλλες, εκτός από τις απευθείας αναθέσεις. Αυτές είναι μόνο για έκτακτες ανάγκες.

Αυτόν το Δήμαρχο έχουμε δυστυχώς. Που λέει ότι ο Ιανός ήταν ευκαιρία.

Και φτάνουμε στο θράσος. Κλείνοντας, ούτε λίγο, ούτε πολύ τα έβαλε με τους Προέδρους των Κοινοτήτων, υπενθυμίζοντας τις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στους κατοίκους των χωριών αναφορικά με μια σειρά παρεμβάσεων και μεταξύ αυτών η καθαριότητα των δημόσιων χώρων, των σχολείων κλπ.

Με τι λεφτά να τα κάνουν οι Πρόεδροι αυτά δεν είπε ο κ.Τσιάκος. Αυτός που παρακρατεί τρία χρόνια τα χρήματα που δικαιούνται οι Τοπικές Κοινότητες, έχει το θράσος να κατηγορεί τους Προέδρους.

Εδώ που τα λέμε όμως έχει αυτό το δικαίωμα. Του το επέτρεψαν οι ίδιοι οι Πρόεδροι που δέχονται παθητικά να προσβάλλει ο κ. Τσιάκος τη νοημοσύνη τους, να τους μειώνει και να τους κατηγορεί για τα δικά του λάθη. Όπως έστρωσαν κοιμούνται τώρα, αφού μόνοι του μετατράπηκαν σε πειθήνια όργανα και τους φέρεται όπως του καπνίσει.

Του έδωσαν αυτό το δικαίωμα από τη στιγμή που πίστευαν ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα προοδεύσουν τα χωριά τους, ενώ οι ίδιοι θα είναι οι yes men του Δημάρχου. Όσοι ανέχονται τέτοια αντιμετώπιση και συμπεριφορά ας την εξηγήσουν στους συγχωριανούς τους όταν έρθει η ώρα.

Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα, όχι μόνο ανικανότητας, αλλά και αδιαφορίας, τα οποία παραδέχθηκε μιλώντας ή… σιωπώντας ο κ. Τσιάκος. Θα τα συζητήσουμε πολύ σύντομα.

Υ.Γ.: Ο κ. Τσιάκος ανακοίνωσε δημόσια δύο φορές μάλιστα ότι ξεκινάει έργα στα χωριά. Στο Δημοτικό Συμβούλιο είπε ότι περιμένει τις προτάσεις των Προέδρων για τις ανάγκες, ώστε αν καταφέρει να ξεκινήσει κάτι το Φεβρουάριο. Οι Πρόεδροι αντί να καταγγείλουν την παλαιοκομματική συμπεριφορά και τα ψέμματα, πετάνε χαρταετό. Τρία χρόνια τώρα δεν διαψεύστηκα ποτέ σε ότι έγραψα, εύχομαι αυτή τη φορά να πέσω έξω, αλλά έτσι όπως πάμε ούτε χαλίκι δεν θα πέσει σε κανένα χωριό.

Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”

Ο επικεφαλής

Κώστας Γκαβογιάννης



Total
0
Shares
Previous Article
Πανηγυρικά ολοκληρώθηκε η 54η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια

Πανηγυρικά ολοκληρώθηκε η 54η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια

Next Article
Αλαλούμ Περιφερειαρχών και Κυβέρνησης για «Έργα Αχελώου» - Η Θεσσαλία τελικά χρειάζεται «πανάκριβα» φράγματα ή πεταμένα λεφτά όσα έχουν δαπανηθεί ως τώρα; - Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας, η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα δώσουν σύγχρονη λύση; - Στη Θεσσαλία Λίαν αμφίρροπη η μάχη: οι Θεσσαλοί μπορούν να εκλέξουν Νέα Περιφερειάρχη με ελευθερία χωρίς 'άνωθεν' εντολές! _ Ποιά τα αποτελέσματα εργολαβίας για ασφάλεια στα προφράγματα Συκιάς Αργιθέας; - Προς Υπουργείo Εσωτερικών: Προτάσεις για τροποποίηση ν. 4804/21 & 5043/23 ενόψει τοπικών εκλογών 8-10-23 Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε τα Δερβενοχώρια… Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

Δημήτρης Παπακωστας: Συνεχίζεται η ραθυμία Υπηρεσιών Περιφ Θεσσαλίας -στασιμότητα ασφαλτόστρωσης σε Αετοχωρι Ανατ Αργιθέας

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike