Κώστας Γκαβογιάννης: Χαριστική βολή με τον ηλεκτροφωτισμό

Κώστας Γκαβογιάννης

Κώστας Γκαβογιάννης: Χαριστική βολή με τον ηλεκτροφωτισμό

Ένας σώφρων νους αδυνατεί να εξηγήσει την εμμονή της Δημοτικής Αρχής σε λανθασμένες και συνάμα καταστροφικές επιλογές. Κανείς λογικά σκεπτόμενος δεν αντιλαμβάνεται το λόγο για τον οποίο ο Δήμαρχος – και η παρέα του για να είμαστε δίκαιοι – αποφάσισαν να προχωρήσουν στην καταστροφική για το Δήμο επιλογή ξένου φορέα για το έργο του ηλεκτροφωτισμού.

Προχώρησαν δηλαδή στην προκήρυξη του “Διεθνούς” διαγωνισμού για το εν λόγω έργο, μάλλον για να ακριβολογούμε του φωτογραφικότατου δήθεν διαγωνισμού. Και ο “ξένος” φορέας που τελικά θα επιλεγεί, είναι η εταιρία globiled.

Όλα αυτά παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και παρά τις δικές μου τεκμηριωμένες αιτιάσεις, για το πόσο καταστρεπτική για τα οικονομικά του Δήμου και για την αποτελεσματικότητα του έργου είναι μια τέτοια επιλογή.

Δεν τους έφτανε δηλαδή που κατέστρεψαν την Καρδίτσα, θέλουν να την αποτελειώσουν κιόλας.

Και ρωτάω, γιατί πράγματι είναι απορίας άξιον: Τόσο πολύ μισεί ο Δήμαρχος και η παρέα του τους Καρδιτσιώτες; Γιατί πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί μια τέτοια επιλογή;

Μήπως δεν είναι αυτό και απλώς πρόκειται για επιλογή που υποκρύπτει μεγάλα ποσοστά μίζας; Μήπως πρόκειται για κονόμα δηλαδή;

Ας βγει ο αντιδήμαρχος οικονομικών, ο κ. Σπάνιας να μας εξηγήσει ποιο είναι το όφελος της Καρδίτσας. Αυτός ο πολιτικός χαμαιλέων, που ενώ ήταν αναπληρωτής δήμαρχος και στην οικονομική επιτροπή παραιτήθηκε μετά τον ΙΑΝΟ για να αποποιηθεί ευθύνες και στο βωμό των μελλοντικών βλέψεών του ανέλαβε – μόλις υπέθεσε ότι έκατσε η σκόνη – αντιδήμαρχος οικονομικών. Αφού δεν ντράπηκε να κάνει τέτοια τούμπα, θα ντραπεί να υπογράψει για τον ηλεκτροφωτισμό; Για τη θηλιά στο λαιμό των Καρδιτσιωτών; Σιγά…

Ή μήπως πάλι δεν ξέρει τίποτα;

Ας μας πει τουλάχιστον ως αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα οικονομικά οφέλη της συγκεκριμένης επιλογής. Ας μας πει επίσης αφού πρόκειται για διεθνή διαγωνισμό, πως είναι γνωστό το όνομα του ανάδοχου;

Αγαπητοί μου συμπολίτες αυτούς τους τύπους επιλέξατε, χωρίς να τους ξέρετε οι περισσότεροι και μόλις ήρθαν στο φως τα πρώτα έργα και ημέρες τους, εσείς οι ίδιοι τους χαρακτηρίσατε παρεάκι. Το παρεάκι των πολιτικά πονηρών, των αδίστακτων που χρεώνουν το Δήμο με περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ, άγνωστο για ποιους λόγους. Όσοι όμως δέχονται παθητικά τέτοιες επιπολαιότητες, τέτοιες εγκληματικές επιλογές, δε σημαίνει πως δεν θα πληρώσουν αυτά τα λεφτά. Να μη νομίζουν δηλαδή πως δεν τους αφορά και δεν τους αγγίζει άμεσα. Γιατί το συγκεκριμένο χρέος του Δήμου δεν είναι τίποτα άλλο, από άμεσο χρέος των δημοτών. ΑΜΕΣΟ χρέος, κάθε δίμηνο όλοι θα πληρώνουμε, ακόμη και μέσω των δημοτικών τελών! Θα πληρώνουμε ένα χρέος χωρίς αντίκρυσμα αφού η ανάληψη της συγκεκριμένης εργολαβίας θα είναι ημιτελής υποχρέωση του αναδόχου και κατά συνέπεια ημιτελής θα είναι και η υπηρεσία που θα παρέχει παρότι χρυσοπληρωμένη. Μισές δουλειές δηλαδή, σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις του αναδόχου, καλοστημένη δουλειά όμως σε ότι αφορά τις οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου προς τον ανάδοχο.

Είναι ακόμα καιρός να διορθώσουν το συγκεκριμένο έγκλημα. Προλαβαίνουν να αποσύρουν την προκήρυξη του διαγωνισμού. Προλαβαίνουν να σκεφτούν έστω και μια φορά τους δημότες και να ενεργήσουν προς όφελος του Δήμου. Αλλά κι αν δεν το κάνουν, ας μη νομίζουν πως ξεμπέρδεψαν, αντιθέτως θα μπλέξουν ακόμη περισσότερο.

Υ.Γ. Αυτή η συμφωνία, τα βάρη της οποίας φορτώνετε στους δημότες, η επόμενη δημοτική Αρχή θα την καταγγείλει. Αυτό είναι υπόσχεση. Εσείς βέβαια κ. Δήμαρχε με την παρέα σας θα βλέπετε τις εξελίξεις απ’ τα σπίτια σας που θα σας στείλουν οι καρδιτσιώτες κι απ’ τις αίθουσες των Δικαστηρίων που θα σύρεστε για επιβλαβή αμέλεια ή σκοπιμότητα προς το Δήμο.

Κώστας Γκαβογιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας
Επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”

Total
0
Shares