Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι χάκερς φέρεται ότι «χτύπησαν» κατά των ηλεκτρονικών σελίδων του Ιδρύματος Gates, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν και παραβίασαν χιλιάδες email, κωδικούς πρόσβασης και διέρρευσαν αρκετά έγγραφα στο διαδίκτυο. Αναφέρουν μάλιστα ότι οι χάκερς «χτύπησαν» σχεδόν 25.000 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικοί πρόσβασης.

Τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο υποστηρίζουν ότι τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει είναι ήδη διαθέσιμα στο διαδίκτυο με τίτλο «Gates Hack» περιέχουν μεταξύ άλλων και λίστες από εταιρείες και επιχειρηματίες που έχουν κάνει δωρεές στο Ίδρυμα Gates.

miki

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένως αφήσει αιχμές για την προέλευση του ιού, υπαινισσόμενος ότι ο κορονοϊός ενδέχεται να προέρχεται από εργαστήριο της Γουχάν.

Η κινεζική κυβέρνηση καθώς και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν ξεκαθαρίσει ότι ο ιός έχει ζωική προέλευση και δεν έχει κατασκευαστεί σε κάποιο εργαστήριο.

Πηγές: republicworld.comBusiness Insiderwashingtonpost.com

reader.gr