Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κοροναϊός : Μήνυμα στα κινητά τους έλαβαν χιλιάδες πολίτες το βράδυ της Τετάρτης

covid19 message

 

Μήνυμα στα κινητά τους για τον κοροναϊό, έλαβαν χιλιάδες πολίτες το βράδυ της Τετάρτης 11/03.

Το γραπτό μήνυμα εστάλη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112.

Το μήνυμα που έλαβαν χιλιάδες πολίτες έδινε βασικές οδηγίες σε ευπαθείς ομάδες και γενικό πληθυσμό, αναφορικά με την πρόληψη από τον κοροναϊό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μήνυμα μεταδόθηκε και στα αγγλικά.

«Ευπαθείς ομάδες: Μείνετε σπίτι όσο γίνεται περισσότερο. Γενικός πληθυσμός: Μείνετε σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης. Αν έχετε συμπτώματα, μιλήστε με γιατρό πριν πάτε νοσοκομείο. Τηρείτε τους κανόνες υγιεινής. Μην βάζετε εσάς και άλλους σε κίνδυνο», έγραφε το μήνυμα της ΓΓΠΠ.

Τι είναι ο αριθμός 112

Το 112 είναι ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης ενώ αρμόδιος φορέας για τη λειτουργία του στην Ελλάδα είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο αριθμός 112 λειτουργεί 24 ώρες τη μέρα, επτά μέρες την εβδομάδα. Ως προς το εξερχόμενο σκέλος, μπορείτε να λάβετε προειδοποίηση μέσω διαφόρων τεχνολογιών και καναλιών επικοινωνίας, για επαπειλούμενο ή εν εξελίξει καταστροφικό συμβάν ή επικίνδυνη κατάσταση που συνιστά άμεση απειλή για τη ζωή, την υγεία ή την ασφάλειά σας, προκειμένου να λάβει οδηγίες για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

koronoios covid19




Total
0
Shares
Previous Article
argithea

Συνάντηση των Δημάρχων Αγράφων, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα

Next Article
ktel trikalon

Μειώνει τα δρομολόγια το ΚΤΕΛ Τρικάλων λόγω κορονοϊού

Related Posts