Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κοντά στο μεγάλο του στόχο ο Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ

askarditsas basket panigirismoi

Κοντά στο μεγάλο του στόχο ο Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος για τη Basket League – ακολουθούν τα play out

Η κανονική περίοδος της εφετινής Stoiximan Basket League ολοκληρώθηκε και μετά από 22 συναρπαστικές αγωνιστικές, ο Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ βρίσκεται στην 11η θέση, ισόβαθμος με το 10ο Μαρούσι, δυο νίκες μακριά από την κορυφαία εξάδα, αλλά και τέσσερις νίκες πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο φινάλε της κανονικής περιόδου και σε ένα πρωτάθλημα που είναι μακράν το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών, η ομάδα μας κατάφερε να πετύχει δυο επιπλέον νίκες σε σχέση με την περυσινή σεζόν (επτά έναντι πέντε), να βελτιώσει σημαντικά την επίδοσή της σε σχέση με πέρυσι σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και να αποδείξει με την πορεία της, πως δίκαια βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ.

Σε αυτή τη διαδρομή, η ομάδα είχε να αντιμετωπίσει τεράστιες δυσκολίες και προβλήματα. Στο ξεκίνημα της προετοιμασίας βρέθηκε ξαφνικά ξεσπιτωμένη, καθώς στις 5 Σεπτεμβρίου 2023 η θεομηνία Daniel χτύπησε αλύπητα το κλειστό γυμναστήριο. Οι μεγάλες ζημιές που υπέστη το γήπεδο, ανάγκασαν την ομάδα να προπονείται σε κάθε διαθέσιμο γήπεδο εντός και εκτός Καρδίτσας, να μη δώσει φιλικά προετοιμασίας και το σημαντικότερο, να παίξει επτά συνεχόμενους εκτός έδρας αγώνες στο ξεκίνημα της σεζόν, κάτι που δεν έχει επαναληφθεί στα χρονικά της Basket League. Ήταν μια σκληρή αλλά αναγκαία επιλογή, η οποία στόχο της είχε να διαφυλάξει το χαρακτήρα της ομάδας και να μην της στερήσει το μεγάλο της πλεονέκτημα, το οποίο είναι το «σπίτι» της, στο οποίο επέστρεψε για τον αγώνα με το Λαύριο, 80 ημέρες μετά την καταστροφή. Στους επτά συνεχόμενους εκτός έδρας αγώνες, έχασε σημαντικές ευκαιρίες να πετύχει καίριες νίκες, όμως διατήρησε τη συνοχή της, η οποία δεν κλονίσθηκε ούτε όταν ένας από τους πιο σημαντικούς της παίκτες, ο Μίτσελ Σμιθ, τραυματίσθηκε σοβαρά. Στην ομάδα έγιναν σταδιακά, με ψυχραιμία αλλά και με υπερβάσεις, όλες οι απαραίτητες προσθήκες και οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να μετατρέψουν το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα, πετυχαίνοντας πέντε νίκες στα επτά συνεχόμενα εντός έδρας ματς του δεύτερου γύρου, κάνοντας ουσιαστικά πορεία πρωταθλητισμού.

Η μεγαλύτερη νίκη της κανονικής σεζόν, δεν αποτυπώνεται σε ροζ φύλλο αγώνα ή σε σκορ. Το σημαντικότερο επίτευγμα για τον Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ, είναι πως η ομάδα παρά το αρχικό 0-7, κόντρα στις δυσκολίες και τις πρωτοφανείς συνθήκες, με υπομονή και διαρκή προσπάθεια, κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα στόχο, που το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου 2023, έμοιαζε να πνίγεται στα νερά της πλημμύρας: να παραμείνει για δεύτερη συνεχή σεζόν στη Basket League.

Η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί, ο στόχος δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, δεν έφτασε η ώρα για συγχαρητήρια. Οι πέντε αγωνιστικές των play out που ακολουθούν θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα. Ο Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ θα παλέψει σε αυτό το μίνι-πρωτάθλημα, για να υπερασπισθεί το πλεονέκτημα που με τόσο κόπο και θυσίες έχτισε τους οκτώ προηγούμενους μήνες, παρά το γεγονός ότι -σε ένα ακόμη χτύπημα της ατυχίας- χάνει τον «πύργο» της Ρομέλο Ουάιτ, που τραυματίσθηκε σοβαρά στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Βήμα -βήμα, με τον καταπληκτικό κόσμο στο πλευρό μας, με πίστη στο στόχο και ενότητα, συνεχίζουμε…




Total
0
Shares
Previous Article
sxolikos ekfovismos buling

Οδηγός επιβίωσης από τη βία στο σχολικό περιβάλλον

Next Article
kede kuea larisa

Σε κοινή «πλεύση» ΚΕΔΕ-ΕΔΕΥΑ για το μέλλον των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης

Related Posts

aftismos dialeksi astynomiko megaro magnisias 2
Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με τίτλο «Μαθαίνοντας για τον αυτισμό» πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας

Ημερίδα με τίτλο «Μαθαίνοντας για τον αυτισμό» πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση…