Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κοινωνικό Παντοπωλείο και Δομή Αστέγων στην Καρδίτσα σε νέο κτίριο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας 

Κοινωνικό Παντοπωλείο και Δομή Αστέγων στην Καρδίτσα

Κοινωνικό Παντοπωλείο και Δομή Αστέγων στην Καρδίτσα σε νέο κτίριο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Πολυχώρος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατασκευάζεται στην πόλη της Καρδίτσας με έργο συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 750.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής διώροφου κτιρίου το οποίο πρόκειται να στεγάσει τη Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου Καρδίτσας και Δομή Υποστηριζόμενων Διαμερισμάτων για τη φιλοξενία αστέγων. Φορέας υλοποίησης και κύριος του έργου είναι ο Δήμος Καρδίτσας.

Στοιχεία του έργου

Το κτίριο, συνολικού εμβαδού 462 τ.μ. κατασκευάζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Καρδίτσας, επιφάνειας 367,37 τ.μ., στην συμβολή των οδών Μπούσδρα και Ποσειδώνος. Περιλαμβάνει:

– Υπόγειο, με χρήση αποθήκης (μηχανοστάσια ανελκυστήρων).

– Ισόγειο, με κύρια χρήση καταστήματος Κοινωνικού Παντοπωλείου, αίθουσα τροφίμων, αίθουσα με είδη ένδυσης και υπόδησης, γραφείο υπαλλήλων, αίθουσα αναμονής για το εξυπηρετούμενο κοινό και τουαλέτες. Προβλέπεται ξεχωριστός χώρος κεντρικής εισόδου για τα υποστηριζόμενα διαμερίσματα του πρώτου ορόφου.

– Α΄ όροφος: αποτελείται από τον κοινόχρηστο χώρο, τρία ανεξάρτητα διαμερίσματα και μια αίθουσα βοηθητικών χώρων Κοινωνικού Παντοπωλείου που επικοινωνεί με ανεξάρτητη εσωτερική κλίμακα με τον ισόγειο χώρο του καταστήματος.

Ο ακάλυπτος χώρος, διαμορφώνεται με τμήματα πλακόστρωσης και φύτευσης. Περιλαμβάνεται η κατασκευή των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών.

Με την ολοκλήρωση του έργου επιτυγχάνεται:

-η κάλυψη ελλείψεων σε βασικές δομές – υποδομές κοινωνικής υποστήριξης στην πόλη της Καρδίτσας

-η βελτίωση λειτουργίας των Δομών με σκοπό την  καλύτερη εξυπηρέτηση ευπαθών κοινωνικών ομάδων

-η δυνατότητα κοινωνικοποίησης, μόρφωσης, απασχόλησης των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στην περιοχή παρέμβασης και

-η αντιμετώπιση αυξανόμενων αναγκών που προκύπτουν λόγω συνθηκών φτώχειας και μακροχρόνιας ανεργίας, ιδιαίτερα σε νέους και ευάλωτες ομάδες.
Total
0
Shares
Previous Article
novoville app banner

Αιτήματα πολιτών στον Δ. Τρικκαίων και μέσω της εφαρμογής για τη στάθμευση

Next Article
kannavi agios panteleimonas

Κατασχέθηκαν 8256 γραμμάρια κάνναβης σε περιοχή της Αθήνας

Related Posts