Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στην Καρδίτσα με 3,3 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στην Καρδίτσα

Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στην Καρδίτσα με 3,3 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρά ο προσυμβατικός έλεγχος για το έργο της κατασκευής κτιρίου για τη στέγαση του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Καρδίτσας, που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2020, με συνολικό προϋπολογισμό  3.399.133 ευρώ. Το Κέντρο πρόκειται να λειτουργήσει υπό την ευθύνη της Ι. Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, προσφέροντας υπηρεσίες όπως: Κοινωνικό Εστιατόριο, Κοινωνικό Φροντιστήριο, προγράμματα  ψυχολογικής, κοινωνικής και ψυχαγωγικής υποστήριξης ευπαθών ομάδων και δωρεάν διάθεση προϊόντων, ιματίων και άλλων χρήσιμων αντικειμένων.

«Σε συνεργασία με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας Κωστή Νούσιο, τους Περιφερειακούς συμβούλους και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, προχωράμε τις διαδικασίες ενός έργου με διακριτό κοινωνικό αποτύπωμα για την Περιφερειακή Ενότητα  Καρδίτσας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Με έργα ουσίας αποδεικνύουμε καθημερινά την έμπρακτη στήριξή μας στους ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και κάνουμε περισσότερα για όσους έχουν λιγότερα αποδίδοντας στην πόλη της Καρδίτσας μια σύγχρονη δομή κοινωνικών υπηρεσιών για ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες κάθε ηλικίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης. 

Το Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Καρδίτσας

Το έργο έχει στόχο την αποπεράτωση και κατασκευή προσθηκών σε υπάρχον κτίριο της Ι. Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στην πόλη της Καρδίτσας.

Με την ολοκλήρωση του έργου, το κτίριο θα αποτελέσει μια σύγχρονη προνοιακή υποδομή με κοινωνικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Θα υπάρχουν χρήσεις συσσιτίου-εστίασης στο ισόγειο, χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων στον 1ο όροφο, συμβουλευτικής και τράπεζας ιματίων στον 2ο όροφο, εκπαιδευτήρια-κοινωνικά φροντιστήρια στον 3ο όροφο και ξενώνας φιλοξενίας στον 4ο όροφο.

Το οικόπεδο επί του οποίου θα λειτουργήσει το Κέντρο έχει επιφάνεια 2.370,20 τ.μ. και βρίσκεται στο Ο.Τ. 19α του σχεδίου πόλης Καρδίτσας επί των οδών Πίνδου, Μπιζανίου και Βασιαρδάνη, πλησίον της Πινακοθήκης, του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας.

Το κτίριο αποτελείται από το ισόγειο, το μεσοπάτωμα και τέσσερις άνω του ισογείου ορόφους: Το ισόγειο έχει εμβαδόν 420,98 τ.μ. Το μεσοπάτωμα έχει εμβαδόν 29,41 τ.μ. Ο κάθε ένας από τους Α΄, Β΄ και Γ΄ ορόφους έχει εμβαδόν 430,01 τ.μ. Ο Δ΄ όροφος έχει εμβαδόν 420,98 τ.μ.  Ενδεικτικά, οι κατασκευαστικές εργασίες που προβλέπονται είναι:

-Καθαιρέσεις, Αποξηλώσεις,  Επισκευές, Ενισχύσεις και συνδέσεις δομικών στοιχείων, σκυροδέματα,  επιχρίσματα, δάπεδα και επενδύσεις, κατασκευή στέγης, γυψοσανίδες, μονώσεις, πάγκοι, ερμάρια  κλπ

-Δίκτυα  ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρολογικών, θέρμανσης-ψύξης, πυρόσβεσης και ανελκυστήρα

Ωφελούμενοι θα είναι, αναλόγως της επιμέρους δραστηριότητας του Κέντρου, άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, νέοι μαθητές ή τελειόφοιτοι, ηλικιωμένοι, άτομα με μερική αναπηρία κ.α. Την λειτουργία, διοίκηση και διαχείριση του Κέντρου θα αναλάβει το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως. Επίσης προβλέπεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, να υλοποιηθεί και το μέρος του έργου που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού, για τις ανάγκες του Κέντρου.Total
17
Shares