Καθαρίστηκε το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί το νέο Κέντρο Υγείας Μουζακίου

UwAAAABJRU5ErkJggg==

Καθαρίστηκε το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί το νέο Κέντρο Υγείας Μουζακίου

Κατεδαφίστηκε το παλιό κτίριο που βρισκόταν μέσα στο οικόπεδο όπου θα γίνει η ανέγερση και κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου, στο Μουζάκι.

Ειδικό συνεργείο είχε εγκατασταθεί τις προηγούμενες ημέρες στα παλιά κτίρια που βρίσκονται στο εν λόγω οικόπεδο και απομάκρυνε όλα τα υλικά αμιάντου που υπήρχαν.

Το πλάνο αποξήλωσης και διαχείρισης των αμιαντούχων υλικών από τα παραπάνω κτίρια προέβλεπε:

  • Σύνταξη, υποβολή προς έγκριση σχεδίου εκτέλεσης εργασιών αποξήλωσης δομικών στοιχείων που περιέχουν αμίαντο, από την αρμόδια Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
  • Αφαίρεση στεγών αμιάντου από δύο κτίρια στο ίδιο ακίνητο, στην διασταύρωση των οδών Κοραή & Μαρίνου Αντύπα στο Μουζάκι Καρδίτσας, συνολικού εμβαδού 140 τετραγωνικών μέτρων περίπου.
  • Αποκομιδή των αμιαντούχων αποβλήτων αποξήλωσης, μεταφορά τους σε ιδιόκτητη αδειοδοτημένη αποθήκη, εξαγωγή με διασυνοριακή μεταφορά και τελική διάθεση σε νόμιμο αποδέκτη σε χώρα εντός της Ε.Ε.
  • Έκδοση Εντύπου Αναγνώρισης / Πιστοποιητικού διαχείρισης των αποβλήτων.
  • Διεξαγωγή τελικών μετρήσεων αέρα σύμφωνα με τη νομοθεσία, και έκδοση Πιστοποιητικού Καθαρότητας από διαπιστευμένο κατά ISO 17025 εργαστήριο.

Αναμένεται η έκδοση της άδειας δόμησης που είναι το τελικό στάδιο πριν την ανέγερση του νέου δημόσιου περιφερειακού Ιδρύματος Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης, μιας και υπεγράφη στις 15 Απριλίου από τον Περιεφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η έγκριση της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 53 του Μουζακίου εμβαδού 2.678,52 τ.μ. όπου θα χωροθετηθεί το νέο Κέντρο Υγείας για αλλαγή των χρήσεων γης από «Γενική Κατοικία» σε «Κοινωφελείς Λειτουργίες – Κέντρο Υγείας».

Σε προηγούμενη δήλωση του ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης δήλωσε:

«Προχωράμε με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες, αλλά και τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις για να επιτύχουμε το συντομότερο δυνατό έναν από τους μεγαλύτερους στόχους μας που είναι βέβαια η κατασκευή νέου σύγχρονου Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι. Ένα έργο που όλοι οι δημότες μας περιμένουν με αγωνία να υλοποιηθεί καθώς θα αναβαθμίσει σε υψηλό επίπεδο τις παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Κάνουμε ότι περνάει από το «χέρι» μας για να υπερπηδήσουμε κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο και οφείλω να τονίσω πως η συνεργασία μας με όλους τους αρμόδιους κρατικούς, αυτοδιοικητικούς φορείς και τις δημόσιες Υπηρεσίες είναι άριστη και ιδιαίτερα αποδοτική. Ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματα είναι ορατά και ως Δημοτική αρχή είμαστε αισιόδοξοι ότι το έργο θα ξεκινήσει πιο γρήγορα από όσο αρχικά αναμένονταν. Ο αγώνας μας για την τοπική ανάπτυξη συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Τα καλύτερα έρχονται»!
Total
1
Shares