Καρδίτσα: Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 26η Πολιτιστική Συνάντηση ΠαιδιώνΟι μικροί χορευτές με χάρη και λεβεντιά παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς πείθοντας το κοινό ότι θα αποτελέσουν τους συνεχιστές για την διάδοση και διάσωση της Λαϊκής μας Παράδοσης.

Την πρώτη ημέρα, τα χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής της Καρδίτσας, τα οποία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, παρέλασαν σε κεντρικό δρόμο της πόλης μας και κατέληξαν στην πλατεία Παυσιλύπου, η οποία γέμισε με χρώματα. Εκεί έστησαν ένα καραγκούνικο γλέντι κάτω από το περήφανο βλέμμα του Νικολάου Πλαστήρα, ενώ ακολούθησε μια αξέχαστη παράσταση από τον κλόουν «ΚΙΚΟ» στον χώρο του Παυσιλύπου.

Την επόμενη ημέρα η συνέχεια δόθηκε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο με τραγούδια και χορούς από την Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη.

Η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία και σ’ αυτό συνέβαλαν όλα τα μέλη του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ» με την θέλησή τους να προσφέρουν για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Επίσης, ευχαριστούμε και τους χορηγούς, οι οποίοι με ιδιαίτερη χαρά συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις και να γεμίσει η πόλη μας παιδικές χαρούμενες φωνές.

karagkouna karditsa 2

karagkouna karditsa 3

Total
0
Shares
Previous Article

Νίκη για το παιδικό τμήμα του Γ.Σ. Μουζακίου στο πρωτάθλημα Μίνι Παίδων Μπάσκετ

Next Article

Στις ΗΠΑ μέσω Αγγλίας ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς


Total
0
Share