Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν τα βιάζουν!

Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου

Κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν τα βιάζουν!

Άρθρο της Χρυσούλας Κατσαβριά Σιωροπούλου
πρ.Βουλευτή Καρδίτσας
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.


Η ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου και η οποιαδήποτε επαφή ενός ενήλικα με ένα παιδί , για τη σεξουαλική ικανοποίηση του ενήλικα  – ο οποίος έχει σε κάθε περίπτωση την αποκλειστική ευθύνη μιας τέτοιας πράξης- , είναι ένα από τα πιο ειδεχθή αδικήματα με επώδυνες συνέπειες στην ψυχοσωματική ανάπτυξη  των παιδιών.

Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών είναι ένας πραγματικός αυξανόμενος κίνδυνος.

Σοκαρισμένοι πληροφορηθήκαμε  την απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέα κ.Μαρίας -Ελένης Νικολού , για αθώωση του βιαστή και μαστροπού Ηλία Μίχου, στη  δίκη της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο, με το δωδεκάχρονο κορίτσι στον  Κολωνό.

Μια γυναίκα ,εισαγγελική λειτουργός, εισηγείται την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου για βιασμό,  εμπορία ανθρώπου και διακεκριμένη μαστροπεία  και επιρρίπτει ευθύνες σ ένα δωδεκάχρονο παιδί, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης  και στη μητέρα του.

Η  πρόταση της εισαγγελέα  μας εξοργίζει !

Αποδεικνύει ότι  ζούμε σε μια χώρα διαπλοκής ,ότι το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα νοσεί βαριά  και «προσυπογράφει» το σχετικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου!

Μια τέτοια απόφαση θα στείλει λάθος μήνυμα σε  θύματα  βίας και κακοποίησης, οτι δεν πρέπει να μιλήσουν για τη κακοποίηση που έχουν υποστεί,ότι δεν πρόκειται να βρουν το δίκιο τους αν μπλεχτούν σε δικαστικές περιπέτειες,ότι θα ταλαιπωρηθούν, θα λοιδορηθούν και εν τέλει δεν θα τιμωρηθούν οι θύτες τους.

Έχουμε μια μικρή ελπίδα , οι τακτικοί και ένορκοι δικαστές   να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και η  εισαγγελική πρόταση να μην γίνει αποδεκτή.

Οραματιζόμαστε μια καλύτερη κοινωνία !

Στο επίκεντρό της οφείλει να είναι η παιδική προστασία και ευημερία  και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια!

Όλοι εμείς , έχουμε  ευθύνη να δώσουμε  μάχη απέναντι στο ζόφο!

Πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι  στο πλευρό της δωδεκάχρονης και να είμαστε μαζί της μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη!

Δε πρέπει  να σωπαίνουμε , να είμαστε παρατηρητές και να κρύβουμε εγκλήματα κακοποίησης και παιδοφιλίας , παρενόχληση, βιασμό…

Να βγούμε στους δρόμους , σε όλη την Ελλάδα και να διαδηλώσουμε, -συλλογικότητες και αλληλέγγυα άτομα- , για τα ανήλικα θύματα που υφίστανται σεξουαλική ή όποια άλλη κακοποίηση!!!

Ας αναλάβουμε δράση κι ας κάνουμε  θόρυβο !

Κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν τα βιάζουν!

Είναι η στιγμή να στρέψουμε το ενδιαφέρον στις δομές που δεν υπάρχουν  και στις πολιτισμικές συνθήκες που οδηγούν στην σεξουαλική παιδική κακοποίηση -η οποία σπανίως καταγγέλλεται έγκαιρα -και δεν αντιμετωπίζεται με αποτελεσματικές κρατικές  πολιτικές.

Να απαιτήσουμε :

Διαρκείς, στοχευμένες, πολυεπίπεδες δράσεις και προγράμματα με κύριο μέλημα την προστασία των παιδιών.

  • Αυστηροποίηση των νόμων και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων! Καμία αθώωση – καμία συγκάλυψη ,στους παιδοβιαστές,παιδόφιλους  και στα κυκλώματα τράφικινγκ!
  • Νομοθετική ρύθμιση με στόχο την πρόληψη της επανα-θυματοποίησης των παιδιών και την ενθάρρυνση των καταγγελιών.
  • Δωρεάν νομική υποστήριξη και εκπροσώπηση των παιδιών θυμάτων.
  • Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα εντάξει στο σχολικό πρόγραμμα με τρόπο ουσιαστικό,συστηματικό και συνεχή ,το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής και την εκμάθηση δεξιοτήτων ζωής.

Είναι επιβεβλημένη η στελέχωση  των σχολείων με διαρκή παρουσία  επαγγελματιών ψυχικής υγείας, μόνιμους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

  • Υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης επαγγελματιών που εργάζονται με παιδιά ώστε να μπορούν να διακρίνουν σημάδια κακοποίησης σε παιδιά .
  • Επαρκή /δωρεάν υποστήριξη των παιδιών θυμάτων και των μελών της οικογένειας , από επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
  • Λειτουργία κέντρων πρόληψης , προστασίας ,παροχής βοήθειας , στήριξης και ενδυνάμωσης των θυμάτων,συμβουλευτικά κέντρα για γονείς και φροντιστές!
  • Εθνικό σχέδιο δράσης και προστασίας των παιδιών από κάθε μορφή βίας , παραμέλησης, κακής μεταχείρισης και εκμετάλλευσης , από όπου κι αν αυτή προέρχεται και να προβλέπονται αντίστοιχα μέτρα και πολιτικές.

Τα εθνικά μέτρα που λαμβάνονται και ότι διδάσκεται στα σχολεία  μας , έχουν στενή σχέση με το τι κοινωνία επιθυμούμε να διαμορφώσουμε!!!

Χρυσούλα  Κατσαβριά Σιωροπούλου
πρ.Βουλευτής Καρδίτσας
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.




Total
0
Shares
Previous Article
Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Να συνεχιστεί η συνεργασία του ΑΠΘ με τους δασικούς συνεταιρισμούς Περτουλίου - Το ψηφοδέλτιο της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας - Λαϊκή Συσπείρωση: Το τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας Θεσσαλίας και για το 2024

Ασφαλτόστρωση ΤΩΡΑ των άθλιων χωματόδρομων Βραγκιανά-Ρόγκια-Όρια με Ευρυτανία & Αργύρι-Γέφυρα Αυλακίου

Next Article
poesy press dimosiografia

Ψηφίστηκε ο Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία ΜΜΕ και Δημοσιογράφων

Related Posts

eglimatiki organwsi magnisia 2
Διαβάστε περισσότερα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας  Σε συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος…
Συμβουλές για την αποφυγή περιστατικών κλοπών κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων - Συστηματικοί έλεγχοι στη Θεσσαλία για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ (19.10.2023) - Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης σε περιοχή του Δήμου Τεμπών - Απέσπασαν από ημεδαπό συνολικά 10000 ευρώ Οδηγίες προς αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών κλοπών κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα
Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Σύλληψη τριών ατόμων, κατά περίπτωση, για κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθησαν, χθες (27-04-2024) και σήμερα (28-04-2024) το πρωί σε περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας
Dimos Mouzakiou desfa
Διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμος Μουζακίου σας προσκαλεί στην τελετή παράδοσης και παραλαβής της δωρεάς του ΔΕΣΦΑ προς τους πλημμυροπαθείς

Ο Δήμος Μουζακίου σας προσκαλεί στην τελετή παράδοσης και παραλαβής της δωρεάς του ΔΕΣΦΑ προς τους πλημμυροπαθείς Ο…