Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

…και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γνωμοδοτεί θετικά για το Νέο Υδροηλεκτρικό κοιλάδας Αχελώου

Αλαλούμ Περιφερειαρχών και Κυβέρνησης για «Έργα Αχελώου» - Η Θεσσαλία τελικά χρειάζεται «πανάκριβα» φράγματα ή πεταμένα λεφτά όσα έχουν δαπανηθεί ως τώρα; - Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας, η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα δώσουν σύγχρονη λύση; - Στη Θεσσαλία Λίαν αμφίρροπη η μάχη: οι Θεσσαλοί μπορούν να εκλέξουν Νέα Περιφερειάρχη με ελευθερία χωρίς 'άνωθεν' εντολές! _ Ποιά τα αποτελέσματα εργολαβίας για ασφάλεια στα προφράγματα Συκιάς Αργιθέας; - Προς Υπουργείo Εσωτερικών: Προτάσεις για τροποποίηση ν. 4804/21 & 5043/23 ενόψει τοπικών εκλογών 8-10-23 Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε τα Δερβενοχώρια… Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

…και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γνωμοδοτεί θετικά για το Νέο Υδροηλεκτρικό κοιλάδας Αχελώου (Καταφύλλι  Αργιθέας Θεσσαλίας)

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Όπως αποκαλύπτει η έγκυρη «Ηχώ της Άρτας»: και το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης γνωμοδοτεί θετικά για το μεγάλο αειφορικό έργο στην κοιλάδα Αχελώου της επενδύτριας Εταιρίας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ – ισχύος 83mw, μετά και την θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στις 13-5-22.
Προτείνει ειδική ρήτρα υπέρ των κτηνοτρόφων που θα μετεγκατασταθούν.

@ Η υπόψη επένδυση σε έναν τόπο που ερημώνεται και φτωχοποιείται, τώρα αρχίζει να κινητοποιεί ενδιαφερόμενους πολίτες και φορείς, τώρα ξεκινά ένας διάλογος-αντίλογος που πρέπει να διεξαχθεί με αλληλοσεβασμό, ψυχραιμία, χωρίς αναθέματα, με κατανόηση των φόβων από ανθρώπους που απειλείται η περιουσία τους (σπίτια – κτήματα) με κατάκλυση από τα νερά της τεχνητής λίμνης που θα σχηματιστεί, των συναισθηματικών ανησυχιών αλλά και των ερωτηματικών από άλλους, οι οποίοι βλέπουν θετικά το νέο έργο ΑΠΕ τόσο για το γενικό τοπικό συμφέρον ,όσο και για αξιοποίηση της δικής τους περιουσίας (υπεραξία γης, αποζημιώσεις, εργασία νέων και τεχνιτών μηχανημάτων, αύξηση τουρισμού, την μετεγκατάσταση σπιτιών, της πρόσθετης προστασίας από τυχόν υπερχείλιση με αναχώματα κα).

@ Αξίζει να σημειωθεί :

1. Η καταγραφή, η καταμέτρηση είναι ένα πρώτο βήμα εκ μέρους της Εταιρίας και δεν σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.
Όλα τα στοιχεία προφανώς είναι στη διάθεση παντός έχοντος έννομο συμφέρον.
Σίγουρα όλοι οι εμπλεκόμενοι: εταιρία, κάτοχοι ιδιοκτησιών, τοπικοί και κρατικοί φορείς δικαιούνται να εκφράσουν γνώμη, προτάσεις, αντίλογο και τροπολογίες.
Ζούμε σε ευνομούμενη πολιτεία και τέτοια έργα έχουν γίνει απο το 1950 αρκετά – Φράγμα Κρεμαστών, Σράτου (2), Καστρακίου σε Αιτωλία, Πλαστήρα – Μεγδοβα, Αράχθου Άρτας, Αλιάκμονα Κοζάνης, Μεσοχώρας Τρικάλων – ημιτελές Συκιάς Αργιθέας Καρδίτσας κα .

2. Ο Δήμος Αργιθέας μαζί με τις κοινότητες [Καταφυλλίου – Βραγκιανών / Γρυμπιανών] οφείλουν να προετοιμάζονται, να εξετάσουν τον φάκελο έργου, να μελετήσουν την θετική γνωμοδότηση ΠΣ Θεσσαλίας, που είναι υπερκείμενος ΟΤΑ με εξειδικευμένη στελέχωση και εγκυρότητα, να συζητήσουν το θέμα, όπως η νομοθεσία αλλά και η δεοντολογία επιβάλλει.Έχουν πολλή δουλειά οι Αιρετοί ΔΣ !

^ Να προτείνουν ανταποδοτικά έργα, ενισχυτικά μέτρα, λαμβάνοντας υπόψη και τη βιωσιμότητα του έργου ΑΠΕ, την ανάγκη για παραγωγή καθαρής ενέργειας, την αποφυγή ακραίων αρνήσεων (: όχι στον καρκινογόνο λιγνίτη κ κάρβουνο, όχι στα αιολικά, όχι στα φωτοβολταϊκά, όχι…στα υδροηλεκτρικά : Ομως: πως θα έχει ο κόσμος και οι επιχειρήσεις ηλεκτρικό ρεύμα, κινητά, ταμπλετ, τα νοσοκομεία μας ; Με το πετρέλαιο και το ρωσικό φυσικό αέριο; ).

3. Η Αυτοδιοικητική μας κίνηση «Πατριωτική Εναλκακτική Αργιθεατών» / Π.Εν.Α , βρίσκεται στο πλευρό όλων των καλής πίστεως συμπολιτών, των φορέων και σε συνεχή πληροφόρηση -αλληλοενημέρωση .
Για επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος .

Δεν αντιδικούμε με γείτονες Άρτας ή αρνητές των αειφορικών έργων ….
Υποστηρίζουμε ελεύθερα και με παρρησία τις δικές μας απόψεις για το αύριο, το μέλλον της ορεινής Πατρίδας, το καλό των νεώτερων γενιών μας …

^ Οι καιροί είναι λίαν δυστοπικοί και έχουμε ανάγκη τα Ορεινά μας ….
———-~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~——————
^ Τι γράφει η Ηχώ Άρτας :
https://ixotisartas.gr/αποκαλυπτικό-δημοσίευμα-για-Υδροηλεκτρικό Αυλακίου .

Δημήτρης Παπακώστας 18-5-22




Total
0
Shares
Previous Article
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες!

Περιφέρεια Θεσσαλίας-Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Προειδοποιητικό Σήμα για έκτακτα καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία

Next Article
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής ECON στη Λάρισα προσκεκλημένη του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike