Κ. Τσιάρας: Να καταβληθούν τα οφειλόμενα στους νέους Αγρότες

 

Την καταβολή της δεύτερης δόσης του προγράμματος πρώτης εγκατάστασης νέων αγροτών, ζητά ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας.

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, ο κ. Τσιάρας σημειώνει, πως: «η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προκήρυξε το Πρόγραμμα Πρώτης Εγκατάστασης Νέων Αγροτών με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα καταβολής των δόσεων ενίσχυσης στους δικαιούχους…… Ωστόσο, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, εκατοντάδες δικαιούχοι βρίσκονται ακόμα σήμερα στον αέρα, καθώς δεν έχει καταβληθεί ακόμα η δεύτερη δόση του προγράμματος……. Ενδεικτικό της κωλυσιεργίας για την ολοκλήρωση του προγράμματος, είναι το γεγονός πως τα σεμινάρια εκπαίδευσης Νέων Αγροτών που προβλέπονταν ως αναγκαία προϋπόθεση για την καταβολή της δεύτερης δόσης της ενίσχυσης ολοκληρώθηκαν, μόλις τον Μάρτιο του 2018.»

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο κ. Τσιάρας, η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ διαβεβαιώνει, πως από την πλευρά της έχει ολοκληρωθεί η καταχώριση των δικαιούχων από τις κατά τόπους περιφερειακές Διευθύνσεις προκειμένου να ξεμπλοκάρουν οι πιστώσεις. Ωστόσο, η αποπληρωμή των σχετικών ενισχύσεων, τρεις μήνες μετά, συνεχίζει να καρκινοβατεί, αφού η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ φέρεται να μην έχει δώσει ακόμα την εντολή πίστωσης των οφειλόμενων στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι η ανάπτυξη του νέου παραγωγικού μοντέλου που έχει ανάγκη η πατρίδα μας απαιτεί την υλοποίηση πραγματικών επενδύσεων στο ανθρώπινο δυναμικό της ελληνικής περιφέρειας και οι νέοι αγρότες αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. Ως εκ τούτου ζητά από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η καταβολή της β’ δόσης του προγράμματος και να γνωστοποιήσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα των πληρωμών των δικαιούχων.
Total
0
Shares