Κ. Αγόρης: Η Αργιθέα δεν είναι ούτε αποπαίδι ούτε όμηρος 4ετίας

Κ. Αγόρης

Κ. Αγόρης: Η Αργιθέα δεν είναι ούτε αποπαίδι ούτε όμηρος 4ετίας

*Άρθρο του οικονομολόγου, δημοσιογράφου και υπεύθυνου Τύπου της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

18 μέρες μετά την έλευση του «Διομήδη», μέρος της Ανατολικής Αργιθέας στερείται ακόμα ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεπικοινωνιών.

Ηλικιωμένοι, κυρίως, άνθρωποι παραμένουν αβοήθητοι, με μόνη παροχή κάποιες γεννήτριες, που ούτε όλες τις ανάγκες καλύπτουν ούτε μόνιμη λύση πρέπει να καταστούν.

17 μήνες μετά την έλευση του «Ιανού», η Ανατολική Αργιθέα συνεχίζει να βουλιάζει στα προβλήματα, τις κατεστραμμένες υποδομές, την κυβερνητική αδιαφορία.

Η βελτίωση και η προστασία της ζωής των κατοίκων, όπως και η βιωσιμότητα της περιοχής δεν μπορούν να αποτελούν μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου μιας ιδιωτικής εταιρείας, η οποία κωλυσιεργεί επί μήνες.

11 χρόνια μετά την πρώτη εκλογή Αγοραστού στην περιφέρεια Θεσσαλίας, η Αργιθέα στο σύνολό της, συνεχίζει να υφίσταται την απαξίωση της περιφερειακής αρχής, που εκτός από καταστροφική είναι και προσβλητική.

Η τεχνοκρατική και κυνική άποψη ανώτερου στελέχους της αντιπεριφέρειας Καρδίτσας, η οποία κατατέθηκε το φθινόπωρο σε σύσκεψη, παρουσία των Αγοραστού και Νούσιου, πως «για την Αργιθέα δεν περισσεύουν λεφτά» είναι ενδεικτική της αντίληψης που επικρατεί.

Οι βουλευτές Καρδίτσας της Ν.Δ., η περιφέρεια Θεσσαλίας, οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η Αργιθέα χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο βελτίωσης της ζωής των κατοίκων της, ενίσχυσης των δραστηριοτήτων των πολιτών της, ανασυγκρότησης των υποδομών της και αναβάθμισης των δικτύων ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών.

Η Αργιθέα δεν είναι ούτε αποπαίδι ούτε όμηρος που θα πληρώνει «λύτρα» κάθε τέσσερα χρόνια.Total
1
Shares
Previous Article
astynomika sillipseis

Τρίκαλα: Δύο συλλήψεις για κλοπή καλωδίων από υπό κατασκευή φωτοβολταϊκό πάρκο

Next Article
ETHELONTIKH AIMODOSIA

Λάρισα: Εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη της Ρίτσας ΜπετσιμέαTotal
1
Share