Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ιωάννης Σβάρνας: Αισθητική αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας Καρδίτσας

Ιωάννης Σβάρνας

Ιωάννης Σβάρνας: Αισθητική αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας Καρδίτσας

Η ταλαιπωρία καταστηματαρχών και δημοτών συνεχίζεται

Όπως έχουμε ξαναγράψει, ως Δημοτική αρχή σχεδιάσαμε μία μεγάλη παρέμβαση στο κέντρο της πόλης που περιελάμβανε: Την μετατροπή του 1ου Λυκείου σε Δημαρχείο, την διαμόρφωση του αύλειου χώρου αυτού ως πλατεία, παρεμβάσεις στην πλατεία Πλαστήρα, ανάπλαση του κεντρικού πεζόδρομου, της Κεντρικής πλατείας, της οδού Βάλβη, των πεζοδρόμων τη δημοτικής Αγοράς, την αναπαλαίωση της παλιάς ηλεκτρικής, την μετατροπή της οδού Χαρίτου σε ήπιας κυκλοφορίας και την κατασκευή ποδηλατοδρόμου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Όλα αυτά τα έργα τα μελετήσαμε και τα εντάξαμε σε προγράμματα με εξασφαλισμένες πιστώσεις τα οποία σήμερα παρουσιάζουν ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις. Οι τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής αρχής είναι αυταπόδεικτες.

Για την κεντρική πλατεία και τον κεντρικό πεζόδρομο που δημοπρατήσαμε εμείς ως ενιαίο έργο με προϋπολογισμό 750.000 €, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Αφού ο δήμαρχος έκανε ενάμιση χρόνο!!!!! να υπογράψει τη σύμβαση, παραβιάζοντας επανειλημμένα τις δικές του εξαγγελίες στη συνέχεια η κατασκευή αποδείχτηκε μια “Οδύσσεια” για τους καταστηματάρχες και τους δημότες.

Αρχικά, αντί να ξεκινήσει την κατασκευή του έργου όταν ήταν κλειστά τα καταστήματα, την ξεκίνησε όταν αυτά άνοιξαν.

Όταν με τα πολλά ολοκληρώθηκε ο κεντρικός πεζόδρομος -με πολλές αστοχίες- αντί να συνεχίσει με την κατασκευή της Κεντρικής Πλατείας αξιοποιώντας τη “νεκρή” θερινή περίοδο για τα καταστήματα, έκανε ακριβώς το αντίθετο.

Σταμάτησε το έργο και περίμενε το φθινόπωρο που επέστρεψε ο κόσμος από τις διακοπές και τα χωριά και ξαναέβαλε στο στόχαστρο τα καταστήματα.

Σύντομα μπαίνει ο χειμώνας και οι καθυστερήσεις θα είναι ακόμη μεγαλύτερες εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών, άρα η ταλαιπωρία θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο.

Σε ένα μήνα ξεκινάει η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων. Το κέντρο της πόλης θα είναι απροσπέλαστο και η οικονομική ζημιά μεγάλη..

Εάν η Δημοτική αρχή είχε στοιχειώδη προγραμματισμό το έργο θα είχε τελειώσει εδώ και καιρό.

Όταν εντάξαμε και δημοπρατήσαμε το έργο, εμείς ως Δημοτική αρχή, στοχεύαμε στην αναβάθμιση του κέντρου μαζί με τα άλλα έργα που προαναφέραμε. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ο νυν δήμαρχος θα το χρησιμοποιήσει ως εργαλείο τιμωρίας για τους δημότες .

Κρίμα.

Για την μείζονα μειοψηφία

Ο επικεφαλής Σβάρνας Ιωάννης.




Total
0
Shares
Previous Article
Το 1ο Δημοτικό σχολείο Μουζακίου βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας

Το 1ο Δημοτικό σχολείο Μουζακίου βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας

Next Article
Νίκησε Αστέρα Λάρισας, διεύρυνε το σερί του κι ανέβηκε κορυφή ο ΓΣ Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής»

ΓΣ Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής»: Νίκησε Αστέρα Λάρισας, διεύρυνε το σερί του κι ανέβηκε στην κορυφή

Related Posts

ergasia koinonia anka
Διαβάστε περισσότερα

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της Π.Ε. Καρδίτσας

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της…