Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ημερίδα για Βιώσιμη Ανάπτυξη Νερών Ν. Πίνδου: Λόγια πτερόεντα … άνευ ουσίας

Αλαλούμ Περιφερειαρχών και Κυβέρνησης για «Έργα Αχελώου» - Η Θεσσαλία τελικά χρειάζεται «πανάκριβα» φράγματα ή πεταμένα λεφτά όσα έχουν δαπανηθεί ως τώρα; - Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας, η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα δώσουν σύγχρονη λύση; - Στη Θεσσαλία Λίαν αμφίρροπη η μάχη: οι Θεσσαλοί μπορούν να εκλέξουν Νέα Περιφερειάρχη με ελευθερία χωρίς 'άνωθεν' εντολές! _ Ποιά τα αποτελέσματα εργολαβίας για ασφάλεια στα προφράγματα Συκιάς Αργιθέας; - Προς Υπουργείo Εσωτερικών: Προτάσεις για τροποποίηση ν. 4804/21 & 5043/23 ενόψει τοπικών εκλογών 8-10-23 Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε τα Δερβενοχώρια… Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

Ημερίδα για Βιώσιμη Ανάπτυξη Νερών Ν. Πίνδου: Λόγια πτερόεντα … άνευ ουσίας

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Πραγματοποιήθηκε η σημαντική Ημερίδα για τα νερά Νότιας Πίνδου – Αχελώου ποταμού – φράγματος Συκιάς σήμερα το μεσημέρι, με συνδιοργανωτές την ΠΕΔ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη γέφυρα Κοράκου, όρια Αργιθέας Θεσσαλίας.

•Κατά πληροφορίες μας οι ομιλητές Υφυπουργοί τόνισαν την ανάγκη για ολοκλήρωση των ημιτελών έργων Συκιάς και μεταφοράς νερών στον διψασμένο Θεσσαλικό κάμπο (μέρος του όγκου-250 εκατ. κμ).

^ Όμως ουδεμία έκφραση πολιτικής βούλησης και ορατού χρονοδιαγράμματος για τα πολύπαθα έργα : Υδροηλεκτρικό Συκιάς / ταμιευτήρας ή για μεταφορά νερών.

•Έπεα πτερόεντα … λόγια χωρίς άμεσο αντίκρισμα …

•• Η εποχή των έργων που με τόλμη επιχείρησε και σχεδίασε ο Γιώργος Σουφλιάς (2004-08) με στήριξη Κ. Καραμανλή και Δημ. Σιούφα, πέρασε και την διαδέχθηκε η χαμένη 15ετια των υποσχέσεων και ανέξοδων λόγων (2009-22).

^ Ούτε η Θεσσαλία πίεσε όλα αυτά τα χρόνια για να αξιοποιηθούν τα πλούσια νερά του Αχελώου που χύνονται στο δέλτα Μεσολογγίου χωρίς αειφορική απόδοση …
^ Ούτε η επίσκεψη το 2017 του Αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη έφερε κέρδος για Αργιθέα-Θεσσαλία.
^ Ούτε ο ισχυρός όμιλος ΔΕΗ νοιάστηκε για τις βλάβες που έγιναν στο οδικό δίκτυο / 5 σήραγγες Συκιάς / και στο σεληνιακό περιβάλλον.

• Το Υπουργείο Υποδομών δεν ελέγχει, δεν παρεμβαίνει και η Περιφ. Αρχή Θεσσαλίας αφήνει τον κεντρικό δρόμο σε επικίνδυνη βατότητα: λακούβες, μη σήμανση, μη πλέγματα, τριτοκοσμική… διάβαση.

• • Καλές οι επικοινωνιακές εκδηλώσεις, ο αυτοθαυμασμός, οι βραβεύσεις, αλλά Δεν ακούστηκε τίποτα :
^Για σύγχρονο οδικό δίκτυο ορεινής Δυτικής Καρδίτσας
^Για Άσφαλτο σε Βραγκιανά -Ρογκια
~Για Αργύρι – Όρια Αιτωλιας
~Για Β Μάραθο – Σπηλιώτισσα .
^ Για διαδρομή 5 Αδέλφια (ΔΕΗ).

• Κύλησε ήρεμα ο χρόνος και ουδεμία αντίδραση από πολίτες χωριών Άρτας που εναντιώνονται στο νέο Υδροηλεκτρικό Καταφυλλίου – Αυλακίου, για το οποίο το ΠΣ Θεσσαλίας ψήφισε θετικά /ΜΠΕ, ενώ εκκρεμεί απόφαση ΔΣ Αργιθέας, που σιωπηρά έχει αποδεχθεί μαζί με τρεις κοινότητες Αχελώου Θεσσαλίας, ως εκ των πραγμάτων φαίνεται .

• Φίλοι όλοι – Φιλτάτη η Αλήθεια !

* Οι Αργιθεάτες – οι Θεσσαλοί απαιτούν από την Κυβέρνηση Εδώ και Τώρα εξαγγελίες και πολιτική απόφαση για τα έργα Αχελώου !

Όχι ανέξοδο βερμπαλισμό, ούτε νέα :«ΘΑ» ενόψει εκλογών …!

Δημήτρης Παπακώστας 4-6-22




Total
0
Shares
Previous Article
Εκκίνηση για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και μη IDFD στο Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου

Εκκίνηση για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και μη IDFD στο Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου

Next Article
Συνάντηση μελών του ΔΣ του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Συνάντηση μελών του ΔΣ του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Related Posts