Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η συνεργασία και η σύνθεση των προτάσεων είναι μονόδρομος για την διοίκηση του Δήμου μας

Η συνεργασία και η σύνθεση των προτάσεων είναι μονόδρομος για την διοίκηση του Δήμου μας

Η συνεργασία και η σύνθεση των προτάσεων είναι μονόδρομος για την διοίκηση του Δήμου μας

Γράφει ο Ηλίας Μπάλλας


Στοχεύοντας στην συλλογική προσπάθεια και σαν ενεργό μέλος της κοινωνίας μας που παρακολουθώ και γνωρίζω κατά το δυνατόν τα προβλήματα της περιοχής μας και έχω άποψη για τον τόπο μου, καταθέτω δημόσια τις σκέψεις μου οι οποίες προσδοκώ να γίνουν αντικείμενο συζήτησης και επεξεργασίας από τους φορείς και πολίτες του διευρυμένου Δήμου Μουζακίου, διότι μόνο έτσι όλοι μαζί με συνεργασία και διάθεση για προσφορά να βρούμε λύσεις για τον τόπο μας.

Η λέξη συνεργασία και η σύνθεση προτάσεων είναι τα κλειδιά και μονόδρομος θα έλεγα για να διοικηθεί σωστά ο Δήμος μας και να είναι αποδοτικός και αποτελεσματικός!!! 

Η συνεργασία και η σύνθεση είναι σίγουρο ότι δεν θα έλθει από ανθρώπους, με εμμονές, κολλημένους και εξαρτώμενους από κόμματα, ανθρώπους που δεν ακούνε και αυτόκλητους υπερασπιστές και σωτήρες του περιβάλλοντος και του Δήμου μας και από ανθρώπους που προσβλέπουν σε προσωπικά συμφέροντα.

Κατά την γνώμη μου κάποια από τα σημαντικά έργα που θα αλλάξουν την φθίνουσα πορεία της περιοχής μας και θα αλλάξουν την ψυχολογία και τα οποία θα πρέπει να δρομολογηθούν αφού διερευνηθούν οι τρόποι χρηματοδότησης για να βρουν το δρόμο της υλοποίησης, είναι τα παρακάτω.

Σε αυτά τα έργα και άλλα τόσα, θα πρέπει να τοποθετηθούν δημόσια οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι και Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, τέτοιες τοποθετήσεις, προτάσεις και συζητήσεις περιμένουν οι συντοπίτες μας, που θα δώσουν ελπίδα για ανάπτυξη της περιοχής μας, εκεί πρέπει να μεταφερθεί το πεδίο αντιπαράθεσης.

1) Ο δρόμος Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα είναι ένα έργο που θα βοηθήσει τεράστια την τουριστική ανάπτυξη της περιοχή μας. Το έργο αυτό το ανέλαβε εργολάβος το 2019 και μέχρι σήμερα δηλαδή μετά από τρία χρόνια ο εργολάβος δεν άρχισε ακόμα. Και ο δρόμος που επέλεξε η Περιφέρεια με μεγάλη καθυστέρηση για να ξεπεράσουν το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων, είναι χρονοβόρος και δεν οδηγεί πουθενά. Θα απαιτηθούν τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια  για να απεμπλακούμε από της απαλλοτριώσεις. Για το λόγο αυτό πρέπει εμείς να ψάξουμε για εναλλακτικούς τρόπους, γιατί ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεν συνεργάζεται, κατά πόσο δηλαδή στην περίπτωση αυτή μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος 2882/01 – Άρθρο 7α. Η επίταξη, είναι λύσεις εφικτές και άμεσες, και πρέπει να είναι εφικτές γιατί το έργο είναι αναπτυξιακό και γενικότερης σημασίας για την οικονομία της περιοχής και της χώρας.

Θα το ψάξω μέχρι τέλους και γιατί το οφείλω και στους 60 συμπολίτες που συμφωνήσαμε να το πάμε το θέμα αυτό μέχρι τέλος.

Ο δρόμος αυτός ενώνει τρεις υψηλού επιπέδου τουριστικούς προορισμούς τα Μετέωρα, το Περτούλι και τη Λίμνη Πλαστήρα και θα πυροδοτήσει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

2) Την ολοκλήρωση του  μεγάλου και σημαντικού έργου της αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού στο Μουζάκι και Μαυρομάτι που ολοκληρώθηκε και απομένουν οι συνδέσεις για να λειτουργήσει. Προσοχή γιατί αυτό το έργο κινδυνεύει να έχει την τύχη της εκτροπής του Αχελώου που με την εγκατάλειψη καταστρέφεται και πολλά εκατομμύρια χάνονται.

Επίσης είναι θετικό ότι ολοκληρωμένη πρόταση παρεμβάσεων κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στις Τοπικές Κοινότητες Γελάνθης και Λαζαρίνας κατέθεσε ο Δήμαρχος Δήμου Μουζακίου. Όπως επίσης θετικό είναι η κατάθεση από τον κ. Δήμαρχο Μουζακίου πρότασης για ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων Αγναντερού – Παλαιοχωρίου.

3) Η ανακαίνιση της Λαϊκής αγοράς Μουζακίου είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό έργο για το Μουζάκι και ολόκληρης της περιοχής μας, η μελέτη είναι έτοιμη  και απομένει να βρεθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Εκεί εκτός του ότι θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο παράλληλα θα στεγαστούν και πολλοί πολιτιστικοί Σύλλογοι και θα δημιουργηθούν πάνω από την αγορά αίθουσες πολλαπλών πολιτιστικών χρήσεων που στερείτε σήμερα ο Δήμος μας.

4) Να  βρεθεί χρηματοδοτικός τρόπος για απομάκρυνση του αμιάντου από ολόκληρο το Δήμο, Δημόσια, ιδιωτικά κτίρια, κατασκηνώσεις Δρακότρυπας, ποτάμια κλπ. Πιο παλιά είχε συσταθεί και μια επιτροπή του Δήμου μας η οποία έμεινε στα χαρτιά.

5) Πρέπει να τρέξουμε τις διαδικασίες, για να έχουν όλες οι Τ.Κ. το συντομότερο δυνατόν παιδικές χαρές για τα μικρά παιδιά του Δήμου μας. Ο Δήμος μας οφείλει να εξασφαλίσει στα μικρά παιδιά το δικό τους χώρο. Ο κ Δήμαρχος δεσμεύθηκε μέχρι τέλος Ιουλίου 2022 θα έχουν όλες οι Τ.Κ παιδικές χαρές.

6) Να αντιμετωπίσει η ΔΗΚΕΔΗΜ οργανωμένα την αλληλεγγύη μέσα από την συνεργασία με τον Ιερέα, τον Πρόεδρο των τοπικών Διαμερισμάτων, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους ,τον Σύλλογο των πολυτέκνων, των Δασκάλων και της υπηρεσίας φροντίδα στο σπίτι, με στόχο την στήριξη των ευπαθών συμπολιτών μας σε όλα τα επίπεδα (τρόφιμα-ρούχα-ιατρική και ψυχολογική στήριξη – εκπαιδευτική στήριξη μαθητών, φροντίδα ηλικιωμένων κλπ).

7) Να σταθεί ο Δήμος μας  δίπλα στα καθημερινά προβλήματα που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν σε δύσκολες συνθήκες και με ηρωισμό θα έλεγα, οι Πρόεδροι και τα τοπικά Συμβούλια, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες και των 27 τοπικών Κοινοτήτων του διευρυμένου Δήμου Μουζακίου.

Βασικός και ελάχιστος στόχος για κάθε Τοπική Κοινότητα είναι η αποκατάσταση των προβλημάτων του Ιανού και η υλοποίηση των ετήσιων τεχνικών προγραμμάτων ΣΑΤΑ που λόγω του Ιανού έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ και για να γίνει αυτό θα πρέπει αρχές κάθε χρόνου να εκπονηθούν οι σχετικές μελέτες από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας.

Θα πρέπει επίσης οι εργολάβοι να είναι συνεπείς στις ημερομηνίες εκτέλεσης του έργου που ανέλαβαν και για να γίνει αυτό θα πρέπει τα έργα του Δήμου μας να μοιραστούν σε περισσότερους εργολάβους, δεν μπορεί ένας εργολάβος να έχει πάρει 10 έργα και να δουλεύει από μια μέρα στο κάθε έργο.

Γνωρίζω ότι τα προβλήματα μετά τον Ιανό είναι τεράστια σε όλα τα χωριά και ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Έργων και η Τεχνική Υπηρεσία κάνουν ότι μπορούν.

Και να βρει τρόπο ο κ Δήμαρχος, μέσω της συνεργασίας και τον συντονισμό των υπηρεσιών του Δήμου, ο χρόνος εκτέλεσης ενός έργου με δημοπρασία να ελαχιστοποιηθεί και να σταματήσουν οι αναθέσεις και τα έργα να δημοπρατούνται. Έτσι θα είναι πιο δίκαιο το σύστημα και θα εξοικονομεί ο Δήμος μας χρήματα, αφού οι εκπτώσεις θα είναι μεγαλύτερες και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις να γίνονται αναθέσεις.

Η πρόσληψη ενός ακόμα ειδικού συμβούλου με γνώσεις και ανάλογη εμπειρία για εκπόνηση μελετών που θα στηρίζει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας που πραγματικά κάνει ότι είναι δυνατόν, στην εκπόνηση των μελετών, θα πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος για την Διοίκηση του Δήμου μας, διότι το μεγάλο πρόβλημα σήμερα στο Δήμο μας είναι οι μελέτες με αποτέλεσμα να καθυστερούν έργα και να χάνονται χρήματα.

8) Να προσπαθήσει ο Δήμος μας να δώσει ελπίδα στην ανάπτυξη, δημιουργώντας ειδικό τμήμα ανάπτυξης, το οποίο οργανωμένα θα βοηθήσει, θα συμβουλεύσει, θα ενημερώνει για κάθε επιδότηση και χρηματοδοτικό πρόγραμμα και θα σταθεί συμπαραστάτης σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα στην γεωργία, κτηνοτροφία, εμπόριο, νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας, τουρισμός.

Και στην προώθηση και στήριξη των δρομολογημένων μεγάλων ενεργειακών έργων, το αιολικό πάρκο της Δρακότρυπας και τα υδροηλεκτρική στην Οξυά, Δρακότρυπα και Ανθοχώρι με διαφάνεια, αυστηρή τήρηση των περιβαντολλογικών μελετών και αυστηρό έλεγχο για την προστασία του περιβάλλοντος, και εξασφάλιση των αντισταθμιστικών, έργα πάρα πολύ σημαντικά και αναπτυξιακά για την Πατρίδα μας το Δήμο μας τα Χωριά μας για όλους μας!!!!!!

Να στηρίξει ο Δήμος μας τις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις της περιοχής μας (Ξενοδοχειακές μονάδες – εμφιάλωση νερού – επεξεργασίας του ξύλου – Βιομηχανία γάλακτος και τυροκομία – παραδοσιακών προϊόντων – Ποτοποιία – Αποσταγματοποιία – Οινοποιία, μεγάλες και μικρές κτηνοτροφικές και γεωργικές μονάδες κλπ). Οι δημόσιες Υπηρεσίες συρρικνώνονται και μια μια μας εγκαταλείπουν και η στήριξη και προσέλκυση μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων και ο πρωτογενείς τομέας θα πρέπει να είναι το μεγάλο ζητούμενο για τον Δήμο μας γιατί αυτά θα μας σώσουν !!!!!!  

Η πρόσληψη ενός ειδικού συμβούλου με γνώσεις και ανάλογη εμπειρία που θα στηρίζει αυτό το τμήμα της ανάπτυξης είναι απαραίτητη.

9) Να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμός και Αθλητισμός του Δήμου Μουζακίου και να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του, προς όφελος των δύο παιδικών σταθμών και όλων των Πολιτιστικών, των Αθλητικών δρώμενων, με αναλογική συμμετοχή στο εννεαμελές Δ.Σ του ΝΠΔΔ, εκπροσώπων των Δημοτικών Ενοτήτων Αγναντερού – Μουζακίου – Ιθώμης, για να καταστεί το Ν.Π.Δ.Δ ο βασικός συντονιστής και καθοδηγητής των πολιτιστικών δρώμενων όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων με δικαιοσύνη και κριτήρια, μέσα από την συνεργασία των πολιτιστικών Συλλόγων για την συντήρηση, και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και με στόχο την πραγματική πολιτιστική ένωση των πρώην Δήμων Μουζακίου, Παμίσου και Ιθώμης.

Και αυτό θα γίνει στηρίζοντας τέσσερις βασικές εκδηλώσεις που θα αλληλοστηρίζονται από της τρείς Δημοτικές Ενότητες, μια στο Αγναντερό της αποκριές, μια στο Μαυρομμάτι στα Καραισκάκεια, μια τον Αύγουστο στο Κάστρο Φαναρίου και μια στο Μουζάκι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αύγουστου, στα Μουζάκεια.

Να στηριχθούν επίσης, χορευτικά, ημερίδες, εκθέσεις, λαογραφικά μουσεία, βιβλία, cd και άλλες καλλιτεχνικές δράσεις, εκθέσεις και οτιδήποτε προάγουν την ιστορία την παράδοση και τον πολιτισμό μας και για τους στόχους αυτούς να αναζητηθούν χορηγοί !!!!

10) Να στηριχθούν τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας, οι ακαδημίες όλων των αθλημάτων, οι ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου μπάσκετ και βόλεϊ, που συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα και ο κλασικός αθλητισμός. Να στηριχθούν και να συντηρούνται οι υποδομές, που υπάρχουν σήμερα, το κλειστό Γυμναστήριο, το αθλητικό κέντρο Μουζακίου και τα γήπεδα ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον Δήμο, οικονομικά και οργανωτικά, με την κατάλληλη στελέχωση έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη λειτουργία για τους αθλητές αλλά και για τους συμπολίτες μας που θέλουν να αθληθούν. Και τέλος ο επόμενος στόχος μας να είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου με δύο γήπεδα tennis και ένα γήπεδο beach volley με προδιαγραφές για διεθνής αγώνες.Ανάλογη πρόταση έκανε πρόσφατα ομάδα πολιτών του Δήμου μας. Η συμβολή για το αθλητικό κέντρο και όχι μόνο του κ. Ράγκου Παναγιώτη που ενδιαφέρετε για τον τόπο του και που έχει να επιδείξει ένα πολύ σημαντικό έργο στην περιοχή που ζει σαν Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλύμνου, θα είναι πάρα πολύ σημαντική.

Θα πρέπει να γίνει η ανάρτηση της πινακίδας με το όνομα του κλειστού Γυμναστηρίου Μουζακίου Δημοσθένης Ταμπάκος Χρυσός Ολυμπιονίκης, απόφαση που πήρε ο Δήμος μας επί Δημαρχίας κ. Θεοδόση Καφφέ.

11) Για την συντήρηση και ανακαίνιση των πολιτιστικών και εκκλησιαστικών μας μνημείων, πρέπει επιτέλους να αφήσουμε τα λόγια και να μπούμε στην πράξη. Το 2020 χάσαμε ένα ιστορικό μνημείο 500 ετών το πέτρινο τοξωτό γεφύρι, την Παλαιοκαμάρα. Δεν θα πρέπει να χαθεί άλλο μνημείο, να συντηρηθούν να ανακαινιστούν και να αναδειχθούν, Κάστρα, Μοναστήρια, Εκκλησίες, γεφύρια, αρχαιολογικοί χώροι, το σπίτι και η σπηλιά του Καραϊσκάκη, η σπηλιά του λώλου, παντού με στόχο την μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων ως προς την προσέλκυση επισκεπτών.

12) Στο Μουζάκι κοντά στην νέα πεζογέφυρα η οποία ελπίζουμε να είναι καλαίσθητη και να συνάδει με το περιβάλλον, δίπλα στο ποτάμι  και με θέα το στενό, να κατασκευαστεί ένα υπαίθριο θέατρο και γενικά να γίνει σιγά σιγά ανάπλαση της περιοχής αυτής. Ένα όραμα του αείμνηστου Δημάρχου Αντώνη Βασιλείου, έναν ποδηλατοδρόμο Μουζάκι / Μαυρομάτι και μια διαδρομή για πεζοπορία δίπλα στο ποτάμι. Να στηρίξουμε το πεδίο των ανεμοπτεριστών στην Πορτή και την πίστα αναρρίχησης.

13) Έχουμε υποχρέωση στον πολιτισμό μας να αναδείξουμε τον Αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Γόμφων την πόλη του Φίλιππου Β΄, βασιλιά της Μακεδονίας, στην περιοχή της ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ και να καταστεί ο Αρχαιολογικός αυτός χώρος βασικός προορισμός των επισκεπτών. Ένας βασικός πυλώνας της πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας. Ο δρόμος πρόσβασης πρέπει  άμεσα να ασφαλτοστρωθεί και η διαμόρφωση του χώρου και κατασκευή ενός κιόσκι θα πρέπει να αποτελούν από της πρώτες προτεραιότητες και κάποιος υπάλληλος της Αρχαιολογίας Μουζακίου σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες να βρίσκεται στο Αρχαιολογικό χώρο και να υποδέχεται τους επισκέπτες.

Όπως υποχρέωση έχουμε να αναδείξουμε το Βυζαντινό κάστρο Φαναρίου και να γίνουν ότι έργα απαιτούνται για να γίνει από τους σημαντικός προορισμός των επισκεπτών.

Και το σημαντικότερο να υπάρχει διασύνδεση όλων των μνημείων. Να προτρέψουμε δηλαδή τους επισκέπτες που έρχονται σήμερα για να επισκεφθούν το σπίτι και την σπηλιά του Καραϊσκάκη στο Μαυρομάτι, παράλληλα να  επισκέπτονται, το κάστρο και το αρχαιολογικό μουσείο στο Φανάρι, τα Μοναστήρια, σημαντικά Βυζαντινά μνημεία της Αγίας Τριάδας Δρακότρυπας και Οξυάς, το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, τον αρχαιολογικό χώρο των Γόμφων στην Επισκοπή, την σπηλιά του Λώλου στον Ελληνόπυργο, το ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Γελάνθη του 1813, που έχει χαρακτηριστικό οκταγωνικό τρούλο, στην Πορτή την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου 1592, τις εκκλησίες στην Μαγουλίτσα, Άγιος Αθανάσιος και Παναγία Μπρίπης 1883 και 1813, το Αρχοντικό του Χρ. Ζωγράφου στη Λαζαρίνα και το πρώτο εργοστάσιο ζάχαρης και άλλα ιστορικά, θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία στα υπόλοιπα Τοπικά Διαμερίσματα του πρώην Δήμου Παμίσου και Ιθώμης που επίσης υπάρχουν σημαντικά εκκλησιαστικά και αρχαιολογικά  μνημεία και όλα αυτά να καταγραφούν από τον Δήμο μας  σε έναν τουριστικό οδηγό που θα διατεθεί σε ξενοδοχεία και τουριστικούς προορισμούς.

Και συντονιστής στην σημαντική αυτή προσπάθεια πρέπει να είναι το ΝΠΔΔ σε συνεργασία με τους Προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων και ανθρώπους του Πολιτισμού όπως ο κ. Σιούφας Παύλος, ο κ Φλωρίδης Απόστολος, ο κ. Νάκος Δημήτριος, η κα Νότα Μακρυγιάννη και άλλοι και όχι ο κάθε πρόεδρος του Συλλόγου να επιλέγει δική του προσωπική πολιτική και το μόνο που να θέλει από τον Δήμο και το ΝΠΔΔ την χρηματοδότηση προσωπικών επιλογών. Ο Αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραισκάκης, η σημαντικότερη προσωπικότητα του Δήμου μας και της Πατρίδα μας που γεννήθηκε στο Μαυρομάτι, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Ανήκει σε ολόκληρη την Ελλάδα σε όλους τους Έλληνες απανταχού στον κόσμο !!!!!!!

14) Το πρώτο εργοστάσιο ζαχάρεως στα Βαλκάνια και το ποιο σύγχρονο πρέπει άμεσα να διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να μπει σε κάποιο πρόγραμμα  ανάδειξης και γιατί όχι να δημιουργηθεί στο χώρο αυτό των ερειπίων το Αγροτικό Μουσείο Δήμου Μουζακίου για ολόκληρη την Θεσσαλία σε κάθε περίπτωση σε πρώτη φάση θα πρέπει να καθαριστεί ο χώρος και να αναδειχθούν τα κτίρια όπως είναι σήμερα με μια πινακίδα με την ιστορία του.

15) Πρέπει επίσης να γίνει μια τεράστια προσπάθεια από τον Δήμο Μουζακίου, την Κοινότητα Μουζακίου, τον Εμπορικό Σύλλογο, το Σύλλογο Γυναικών και όλους τους φορείς του Μουζακίου, με την συνεργασία  του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ» προκειμένου να βρεθεί ένας κατάλληλος διαμορφωμένος χώρος για να στεγαστεί το Λαογραφικό Μουσείο Μουζακίου και να αποτελέσει το Μουσείο αυτό στην έδρα του Δήμου μας βασικός προορισμό για κάθε επισκέπτη της περιοχής μας. Ο Δήμος μας έκανε κάποιες προσπάθειες και πρέπει να συνεχιστούν .

16) Η καθαριότητα που είναι ο πολιτισμός ενός τόπου, να αποτελέσει προτεραιότητα για το Μουζάκι, το Αγναντερό, το Φανάρι αλλά και για όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα, η συμφωνία με την εταιρία καθαρισμού να επανεξεταστεί σε νέα βάση και με αμοιβαίο σεβασμό και συνεχή έλεγχο να υλοποιείτε το πρόγραμμα έτσι ώστε να έχουμε καθαρή πόλη και καθαρά χωριά.

17)  Να σταθεί αρωγός ο Δήμος μας στην εκπαιδευτική κοινότητα, φροντίζοντας τις σχολικές εγκαταστάσεις και εξασφαλίζοντας τον κατάλληλο σύγχρονο εξοπλισμό για την εξέλιξη των παιδιών και στηρίζοντας κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα και κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία που θέλει να βοηθήσει στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού των εξοπλισμών των Σχολείων όπως έγινε  με τις δωρεές του κ. Αθανασίου Καρύδα.

18) Να εκμεταλλευτούμε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα για ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικών κτιρίων και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων και κάθε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο για μικρά και μεγάλα έργα.

19) Και τέλος να μην ξεχνάμε το πολύ σοβαρό πρόβλημα, η απαίτηση εκ μέρους του Δημοσίου ενός  χρέους 2.486.982,00 ευρώ (βασική οφειλή 680.000 ευρώ) των κοινοτήτων Γελάνθης και Λαζαρίνας που δυστυχώς κληρονόμησε ο Δήμος Μουζακίου από την εποχή της λειτουργίας των κοινοτήτων το 1985.

 Ηλίας Κωνσταντίνου Μπάλλας




Total
0
Shares
Previous Article
Επιδείνωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες σήμερα Δευτέρα έως τις μεσημβρινές ώρες αύριο Τρίτη - Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σήμερα Τετάρτη από τις βραδινές ώρες έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης - ΕΜΥ: Αλλάζει ο καιρός το επόμενο διήμερο - Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Συντονιστικό κέντρο για την κακοκαιρία DANIEL στην ΠΕ Καρδίτσας - Τηλέφωνα επικοινωνίας - Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από σήμερα Τρίτη ως και την Πέμπτη - Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Next Article
Ερωτήματα και προτάσεις της ΠΑΚ Θεσσαλίας σε ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΑ

Ερωτήματα και προτάσεις της ΠΑΚ Θεσσαλίας σε ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΑ

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike