Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η ορεινή Αργιθέα καλωσορίζει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας στην πιο ξεχασμένη, αδικημένη, αλλά και με πλούσιους φυσικούς πόρους περιοχή!

Αλαλούμ Περιφερειαρχών και Κυβέρνησης για «Έργα Αχελώου» - Η Θεσσαλία τελικά χρειάζεται «πανάκριβα» φράγματα ή πεταμένα λεφτά όσα έχουν δαπανηθεί ως τώρα; - Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας, η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα δώσουν σύγχρονη λύση; - Στη Θεσσαλία Λίαν αμφίρροπη η μάχη: οι Θεσσαλοί μπορούν να εκλέξουν Νέα Περιφερειάρχη με ελευθερία χωρίς 'άνωθεν' εντολές! _ Ποιά τα αποτελέσματα εργολαβίας για ασφάλεια στα προφράγματα Συκιάς Αργιθέας; - Προς Υπουργείo Εσωτερικών: Προτάσεις για τροποποίηση ν. 4804/21 & 5043/23 ενόψει τοπικών εκλογών 8-10-23 Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε τα Δερβενοχώρια… Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

Η ορεινή Αργιθέα καλωσορίζει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας στην πιο ξεχασμένη, αδικημένη, αλλά και με πλούσιους φυσικούς πόρους περιοχή!

Για δεύτερη φορά επισκέπτεται Έλληνας πρωθυπουργός τα ιερά χώματα της πατρώας γης μας, την ορεινή Αργιθέα: την καρδιά των Αγράφων και Νότιας Πίνδου.

° Αύριο Τρίτη 18-10-22 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, φθάνει στο Ανθηρό (έδρα καλλικρατικού ορεινού δήμου) το πρωί για επίσκεψη εργασίας με τον Δήμαρχο, τους αιρετούς, τους Αργιθεάτες μαζί με Δημάρχους ορεινών ΟΤΑ: Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας και Αγράφων Ευρυτανίας.

^ Την πρώτη φορά ήταν Σεπτέμβριο 2002 όταν επισκέφθηκε τον ορεινό δήμο Αχελώου Αργιθέας για τα εγκαίνια του πιο απομακρυσμένου ορεινού ΚΕΠ Αργυρίου, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

° Αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τον Τόπο μας η παρουσία του ίδιου του Πρωθυπουργού στον δήμο μας, μεγάλη Τιμή για την Πατρίδα μας που βγαίνει από την μελαγχολική εσωστρέφεια, παραγκωνισμό και άνιση θέση που την έχουν στριμώξει οι αντί-ορεινές πολιτικές της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας με την άδικη κατανομή πιστώσεων, την εγκατάλειψη μιας δημογραφικά ενεργής άκρης της Θεσσαλίας, στην κοιλάδα του Αχελώου, στο σταυροδρόμι τεσσάρων περιφερειών: Θεσσαλίας – Στερεάς – Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.

^ Στον …«κόμβο» μεγάλων αειφορικών επενδύσεων: Φράγμα / Υδροηλεκτρικό Συκιάς – Εκτροπή μερική άνω ρού Αχελώου – Αιολικά Τυμπάνου – φράγμα / Υδροηλεκτρικό στη Λιμνοκοιλάδα Αχελώου (83 mw) – Υδροηλεκτρικά που λειτουργούν: Αργυρίου και Δαφνοζωνάρας και Αιολικό Γάβρογου.

° Είναι η ώρα να ακουστεί βροντερά η φωνή όλων των Αργιθεατών με ομόφωνη απαίτηση για ΕΔΩ και ΤΩΡΑ υλοποίηση ζωτικών επειγόντων έργων Υποδομής και κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σήμερα, χθες… όχι αόριστα στο μέλλον.

° Οι Αργιθεάτες δεν επαιτούμε …Απαιτούμε τα συνταγματικά (άρθρο 101) κατοχυρωμένα δικαιώματα οδικής ασφαλείας, υγείας και περίθαλψης, τακτικής συγκοινωνίας, στήριξης μαθητών, απόρων πολιτών και κτηνοτρόφων μας.

@ Εκείνα που ορίζουν οι Ευρωσυνθήκες (άρθρα 174 επ ΣΛΕΕ) και ο ΕΧΤΑ :

1. Άμεση χρηματοδότηση και δημοπράτηση ασφάλτου στους κεντρικούς διαπεριφερειακής σύνδεσης σχολικούς δρόμους: Βραγκιανά – Ρόγκια (μόλις 6χλμ) Αργύρι – όρια Αιτωλίας (μόλις 5 χλμ).
Τρίτη πίστωση ολοκλήρωσης επαρχιακής οδού 9 : Β Μάραθο – Αετοχώρι – (Μονή Σπηλιάς).

2. Ολοκλήρωση με ισχυρή πολιτική βούληση – που επί τρία χρόνια ατόνησε – ημιτελών παρατημένων έργων ΔΕΗ στο φράγμα Συκιάς.
Άρση επικινδυνότητας βατότητας στις 5 οδικές σήραγγες Συκιάς και άσφαλτο στην Εναλλακτική διαδρομή «5 Αδέλφια» (3 χλμ).

4. Βατότητα με σύγχρονη οδική ασφάλεια από Συκιά έως Αγορασιά Ανθηρού – τμήμα άξονα: ”Άρτα – Αργιθέα – Καρδίτσα” & έως Βραγκιανά – Αργύρι.

5. Οδική Σήραγγα Τυμπάνου και Στέγαστρο Μ Σκάλας Ανθηρού, βάσει ήδη έτοιμων μελετών.

¨¨ Αύριο πρέπει να βρίσκονται στο Ανθηρό οι γονείς και οι μαθητές που μετακινούνται σε λασπόδρομους για να φοιτήσουν στα γειτονικά σχολεία Αγράφων (Ραπτόπουλο).
^ Οι κτηνοτρόφοι και βιοπαλαιστές που μένουν μόνιμα στα χωριά.
^ Οι φορείς και οι αιρετοί των 20 κοινοτήτων.
^ Όλοι οι Αργιθεάτες να απαιτήσουμε όσα δικαιούμαστε και όσα η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας αρνείται να υλοποιήσει με προσχηματικές δικαιολογίες.

* Ο Πρωθυπουργός δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία του προς τις απόμακρες δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές, επισκέπτεται το τοπικό Δημαρχείο σε ανοιχτή συζήτηση για τη στήριξη και Ανάπτυξη του τόπου.

@ Ο κ. Περιφερειάρχης από πότε έχει να έρθει για να δει τα προβλήματα των μικρών μαθητών στα Θεσσαλικά Βραγκιανά, τα Ρόγκια, στο Αργύρι, το Καταφύλλι, τον Μάραθο; Ούτε μια φορά στα 12 χρόνια θητείας του ….να συζητήσει στο δημαρχείο τα τοπικά ζητήματα; Ούτε μια φορά ….

Προκαλεί μάλιστα λέγοντας (”ημερίδα”Κοράκου Σεπτέμβριος 22) σε θαρραλέους αιρετούς μας: ‘ Δεν έρχομαι στις κοινότητες σας … είστε μακρυά, δεν έχω χρήματα… έστειλα υπόμνημα σε υπουργείο υποδομών να δώσει… 11.000.000 ευρώ για αιτήματα σας”…!!!
———-
* Έχουμε πετύχει πολλά τα προηγούμενα χρόνια: άσφαλτο στα 20 χωριά, γέφυρες, δημοτικά κτίρια, ιατρεία, ΚΕΠ, ύδρευση – αρδευτικά, τεχνικά έργα.
^ Υλοποιήσαμε μαζί με τις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς του νομού μας σημαντικά κομμάτια από το «Πιλοτικό Σχέδιο Ανάπτυξης Ορεινής Φθίνουσας Περιοχής – Αργιθέας και Αγράφων» που θεσμοθετήθηκε επίσημα από το 2006-7 από την τότε κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή – Υπουργό Ανάπτυξης αείμνηστο Δ. Σιούφα – Υφ. Οικονομίας Χρ Φώλια – Υπ. Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη (ΦΕΚ 1656/21-8-2007: Αρ 17724/1211/Φ.24) και ΓΓ Ανάπτυξης – Βιομηχανίας τον Αργιθεάτη Σπύρο Παπαδόπουλο, όπου προβλέπονταν: Έργα υποδομών άρσης απομόνωσης – ορεινά κέντρα Ανάπτυξης οι τρεις έδρες ενοτήτων – λειτουργική ολοκλήρωση κοινωνικών υπηρεσιών – εναλλακτικές μορφές τουρισμού – μετασχηματισμός αγροκτηνοτροφικής δραστηριότητας – μικρές βιοτεχνίες κα.

¨ Αναπτυξιακό όραμα του Σχεδίου ήταν: Η μετατροπή της περιοχής μελέτης σε ορεινό συγκοινωνιακό κόμβο της Νότιας Πίνδου – η αναστροφή της εσωτερικής μετανάστευσης, εξάλειψη κινδύνων ερήμωσης κλπ. Συνοδεύτηκε κυρίως με χρηματοδοτικό πλαίσιο: Πίνδος και ΕΑΠΝΑ 2 – άνω των 60.000.000€.

@ Πέρασαν 25 Χρόνια και ακόμη η Θεσσαλική Ηγεσία, οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν νοιάστηκαν για τα παιδιά μας, τους άθλιους σχολικούς δρόμους …..
Για ελάχιστα κονδύλια ….η ορεινή Αργιθέα βασανίζεται και παραμένει… φτωχός συγγενής μιας ανάλγητης τοπικής και κεντρικής εξουσίας.

* Ο Πρωθυπουργός ελπίζουμε αύριο από την έδρα της Αργιθέας να εξαγγείλει απτά χειροπιαστά και άμεσα έργα υποδομών και ανάπτυξης, θα αντιληφθεί την αδικία που γίνεται σε βάρος της πατρίδας μας από τα αλαζονικά ”κέντρα Λάρισας”.

* Βαρύ το καθήκον του Δημάρχου Ανδρέα Β. Στεργίου, των Αιρετών όλων των παρατάξεων, να μπορέσουν αναδείξουν τα πραγματικά πιεστικά προβλήματα του τόπου στον ίδιο τον πρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, που επιμελώς αποκρύβουν τα… ”φίλτρα” των περιφερειακών ηγεσιών, των αρχόντων του νομού.

^ Να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετατροπής της λίαν σημαντικής επίσκεψης σε …τηλεοπτικό επικοινωνιακό σώου – ενόψει και εκλογών την άνοιξη, με διαβουλεύσεις και εξαγγελίες νέων… αναπτυξιακών σχεδίων επί χάρτου …

@ Ναι στα ρεαλιστικά επικαιροποιημένα Master Plan, αλλά με σαφή και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και βραχυπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα.
Γιατί τα παιδιά, οι μαθητές μας διακινδυνεύουν τη ζωή τους κάθε μέρα: στα Ρόγκια, το Αργύρι, στη Μ Σκάλα …

^ Πρόταγμα της ΝΔ είναι: Ευημερία σε όλους και παντού !

^ Ζητάμε τήρηση του ”Συμφώνου Αλήθειας” που από την πρώτη μέρα εξουσίας του διακηρύσσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

@ Εις αύριον τα …σπουδαία ! Όλα τα φώτα στρέφονται στην πατρίδα μας και αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλη επιτυχία!

^ Ας ακολουθήσουν το παράδειγμα και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων, τους προσκαλούμε και θέλουμε και τη δική τους συνδρομή.

Σημείωση : Η Αργιθέα απέχει από Αθήνα : 370 χλμ – από Λάρισα 150 χλμ – από Θεσσαλονίκη 300χλμ – από Καρπενήσι : 120 χλμ – από Άρτα 80 χλμ

Δημήτρης Παπακώστας 17-10-22
Αιρετός ΤΑ Αργιθέας Θεσσαλίας επί 25 έτη / Νομικός.
Δήμαρχος Αχελώου 1999-2006 – Πρόεδρος ΔΣ Αργιθέας 2017-19




Total
0
Shares
Previous Article
Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Οδηγίες και μέτρα προστασίας για τον καύσωνα Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας - Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας - Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Αποτελέσματα εκλογών

Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Αποτελέσματα εκλογών

Next Article
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027

Τροποποίηση Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων επιχορήγησης δράσεων για το έργο «Δράσεις προώθησης τοπικών Προϊόντων της Θεσσαλίας»

Related Posts