Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας για την απόρριψη του ψηφίσματος της ενάντια στην διεύρυνση της επιχειρηματικής δράσης στο περιβάλλον

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας για την απόρριψη του ψηφίσματος της ενάντια στην διεύρυνση της επιχειρηματικής δράσης στο περιβάλλον

Η Νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, μαζί με τον δήθεν «πράσινο» και προσφάτως προσχωρήσαντα στην πλειοψηφία Θ. Ακρίβο, απέρριψαν το ψήφισμα της Λαικής Συσπείρωσης ενάντια στην διεύρυνση της επιχειρηματικής δράσης σε βάρος του περιβάλλοντος

Το «φιλοπεριβαλλοντικό» προσωπείο της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας του κ. Αγοραστού, αλλά και του δήθεν «Πράσινου» και προσφάτως προσχωρήσαντα στην γαλάζια πλειοψηφία, Θ. Ακρίβου, αποδείχτηκε κάλπικο, αφού πάνω από όλα έχουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, γι’ αυτό απέρριψαν την πρόταση ψηφίσματος της Λαικής Συσπείρωσης, ενάντια στην διεύρυνση της επιχειρηματικής δράσης στο περιβάλλον, κατά την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας (10/2/22). Το Λευκό, του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Τσιλιμίγκα και της εκπροσώπου της φασιστικής «Ελληνικής Αυγής» δεν μπορεί να κρύψει την ταύτιση τους με την περιφερειακή αρχή.

Το ψήφισμα που απορίφθηκε, ψηφίστηκε από τους περιφερειακούς συμβούλους της Λαικής Συσπείρωσης, 5 συμβούλους της παράταξης του κ. Τσιλιμίγκα και τις παρατάξεις της Πρωτοβουλίας και της Αριστερής Παρέμβασης, καλούσε το Π.Σ Θεσσαλίας, να εκφράσει την αντίθεσή του στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υλοποιήσει το πλαίσιο διεύρυνσης και διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, με βάση τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο 4685/2020. Νόμος που δίνει τη δυνατότητα αλλαγών χρήσης γης για εγκατάσταση ξενοδοχείων, λατομείων και κάθε άλλης επιχειρηματικής εκμετάλλευσης του περιβάλλοντος ακόμη και εντός προστατευόμενων περιοχών, με πιο χαρακτηριστική την εγκατάσταση ΑΠΕ.

Νόμος που φέρει τη σφραγίδα του ΣΕΒ και της ΕΕ και αποτελεί έναν ακόμα οργανικό κρίκο της προσαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στις ανάγκες της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, συνέχεια της πολιτικής που άσκησαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Το νέο βήμα αφορά την ενσωμάτωση στο πλαίσιο του ΟΦΥΠΕΚΑ, των 7 πρώτων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του δικτύου Natura 2000 (Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, Εθνικού Πάρκου Σχινιά, Δέλτα Έβρου, των Εθνικών Πάρκων Δάσους Δαδιάς, Βόρειας Πίνδου, Τζουμέρκων), που αποφάσισε η κυβέρνηση, σε εφαρμογή του περιβαλλοντοκτόνου αυτού νόμου. Ανάλογες αποφάσεις θα ακολουθήσουν και για τους άλλους 22 φορείς  το επόμενο διάστημα.

Το βήμα αυτό, είναι συνέχεια της περιβαλλοντικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των κατευθύνσεων της Ε.Ε. Αποσκοπεί στην παράκαμψη κάθε περιορισμού και τήρησης των όποιων περιβαλλοντικών όρων υπήρχαν και έβαζαν κάποιους ελάχιστους περιορισμούς στην εκμετάλλευση των προστατευόμενων  περιοχών και του περιβάλλοντος. Συμβάλλει στην γενικευμένη προώθηση των επενδυτικών σχεδίων των ομίλων στον ενεργειακό, στον κατασκευαστικό και στον τουριστικό τομέα.

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις, ότι με την ίδρυση του ΟΦΥΠΕΚΑ που είναι συνέχεια των φορέων διαχείρισης που είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκσυγχρονίζοντας τη σχετική νομοθεσία της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, επιταχύνεται πιο συστηματικά η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση τομέων του περιβάλλοντος σε συνεργασία με ΜΚΟ, ανοίγει ο δρόμος ακόμα πιο διάπλατα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι επιπτώσεις από την εφαρμογή αυτής της πολιτικής πέφτουν στους εργαζόμενους των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών του δικτύου Natura, που βρίσκονται στον “αέρα” και στην πολύπλευρη περιβαλλοντική επιβάρυνση όλων των περιοχών στις οποίες βρίσκονται τα προστατευόμενα οικοσυστήματα. 

Γι’ αυτό ζητά:

– Την κατάργηση του νόμου 4685/2020 και κάθε άλλης απόφασης που διευκολύνει και υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος του λαού, των εργαζομένων και του περιβάλλοντος.

– Την πλήρη ανάληψη της ευθύνης, και της διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών απο κράτος και όχι την ανάθεσή της σε διάφορα ΝΠΙΔ και ΜΚΟ.

–  Την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής εκμετάλλευσης του Περιβάλλοντος.

– Τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους φορείς διαχείρισης, και τη μεταφορά τους στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες του Περιβάλλοντος (διευθύνσεις περιβάλλοντος ΥΠΕΝ, δασική υπηρεσία κλπ) που πρέπει να αναλάβουν συνολικά τη διαχείριση και προστασία των περιοχών αυτόν.

– Την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης όλων των μελετών και έργων που εξασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και του λαού και όχι των κερδοφόρων επιδιώξεων των επιχειρηματικών ομίλων.

– Την εξασφάλιση της πλήρους και δωρεάν πρόσβασης των εργαζόμενων, του λαού, σε όλες τις προστατευόμενες περιοχές, τον Εθνικό δρυμό του Ολύμπου και σε όλους τους Εθνικούς δρυμούς

11/2/2022




Total
0
Shares
Previous Article
mixanima erga

Νέα τάφρο για την αντιπλημμυρική προστασία του Αρτεσιανού κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
Agorastos Mixalakis kentro imerisias frontidas

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες στα Τρίκαλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts

kouretas volos diimerida espa 3
Διαβάστε περισσότερα

Στο Βόλο η δεύτερη ημερίδα διαβούλευσης για την διαμόρφωση των δράσεων  έρευνας – καινοτομίας του ΕΣΠΑ/Θεσσαλία 2021-2027

Δημήτρης Κουρέτας: «Στόχος  μας  να απορροφηθούν δίκαια και σωστά τα κονδύλια για να ανακάμψει η Επιχειρηματικότητα