Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου

Τέσσερις δεκαετίες μετά ο αγώνας για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία που ξεκίνησαν οι νέοι του Πολυτεχνείου παραμένει το ίδιο επίκαιρος. Μπορεί τα σημερινά προβλήματα να έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ωστόσο στον πυρήνα τους οι διεκδικήσεις των εργαζομένων παραμένουν ίδιες.

Η γενιά του Πολυτεχνείου αγωνίστηκε πριν από 43 χρόνια για να φύγει η χούντα και να επιστρέψει η δημοκρατία στη χώρα μας. Εμείς σήμερα έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για εθνική ανεξαρτησία, για το δικαίωμα στην εργασία, για αξιοπρεπείς συντάξεις, στη δημιουργία, ουσιαστικής δωρεάν παιδείας.

Σήμερα ο Ελληνικός λαός τιμά αυτούς που αγωνίστηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και ταυτόχρονα θέτει τα δικά του επίκαιρα αιτήματα. Ο δημοσιογραφικός κόσμος πάντα στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων συμμετέχει στον εορτασμό του Πολυτεχνείου και στις εκδηλώσεις μνήμης που οργανώνονται. Ταυτόχρονα διεκδικεί άμεση λύση στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
Καλούμε τους κυβερνώντες:

  • Να δώσουν άμεσα λύση στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν στον κλάδο μας
  • Να λάβουν μέτρα για μείωση της ανεργίας η οποία κινείται σε πρωτοφανή επίπεδα στο χώρο τον ΜΜΕ
  • Να στηρίξουν τη θεσμική ανεξαρτησία των ΜΜΕ και να θωρακίσουν τους δημοσιογράφους απέναντι στις κάθε είδους πιέσεις που δέχονται, ώστε να μπορούν να επιτελούν το λειτούργημα τους με μοναδικό γνώμονα την αντικειμενική ενημέρωση.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στους κατά τόπους εορτασμούς του Πολυτεχνείου δίνοντας τη μάχη μαζί με τους πολίτες και τους εργαζόμενους για μια Ελλάδα πραγματικά ανεξάρτητη, που θα δημιουργεί προς όφελος του λαού της.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε
Total
0
Shares