Η έναρξη του ακαδημαϊκού έτους στα πανεπιστημιακά τμήματα της Καρδίτσας

Η έναρξη του ακαδημαϊκού έτους στα πανεπιστημιακά τμήματα της Καρδίτσας

Η αρχή του ακαδημαϊκού έτους στα τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα βρίσκει ενισχυμένη την Καρδίτσα, χάρις στον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτές τις ημέρες ξεκίνησε το νέο ακαδημαϊκό έτος στα τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα της Καρδίτσας. Οι συνθήκες έναρξης δεν είναι ιδανικές, λόγω του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα τα θεωρητικά μαθήματα, σε εξάμηνα με μεγάλο αριθμό ατόμων, να μην διδάσκονται με φυσική παρουσία, αλλά εξ αποστάσεως. Παρ’ όλα αυτά, τα εργαστηριακά μαθήματα και τα θεωρητικά με μικρό αριθμό ατόμων διεξάγονται κανονικά, σηματοδοτώντας έτσι την απαρχή μίας κανονικότητας που διακόπηκε απότομα με το lock down του Μαρτίου. Οι πανεπιστημιακές αρχές έχουν εκδώσει οδηγίες για τη δια ζώσης διδασκαλία και ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρχουν κρούσματα μεταξύ του προσωπικού και των φοιτητών.

Η αρχή του ακαδημαϊκού έτους μας φέρνει στο νου τα πολύ θετικά αποτελέσματα που είχε για την Καρδίτσα η αναδιάταξη του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης που έγινε πέρυσι με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (Ιανουάριος του 2019). Δημιουργήθηκαν τρία νέα πανεπιστημιακά τμήματα, δηλ. η Καρδίτσα με την Κτηνιατρική απόκτησε τέσσερα, καθιστώντας την πόλη μας, μία πόλη 40.000 κατοίκων, τη μοναδική στην Ελλάδα και από τις λίγες στην Ευρώπη που για τον πληθυσμό της έχει τόσα τμήματα. Έτσι, προσφέρεται σημαντικό πεδίο «επένδυσης» από την τοπική κοινωνία σε αυτή την κατεύθυνση! Αν, μάλιστα, η κ. Κεραμέως δεν καταργούσε το πέμπτο Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία που είχε δρομολογηθεί για να λειτουργήσει από αυτόν τον Οκτώβρη, η Καρδίτσα θα είχε πέντε (!) τμήματα. Υπ’ όψιν ότι τη λειτουργία του τμήματος αυτού τη θέλει διακαώς το Πανεπιστήμιο, αλλά δυστυχώς η κ. Κεραμέως είχε άλλα σχέδια… Επιπλέον, μαζί με την κατάργηση του πέμπτου τμήματος, καταργήθηκαν και τα δύο διετή προγράμματα σπουδών που προβλέπονταν να λειτουργήσουν στην Καρδίτσα από πέρυσι ακόμα.

Παρ’ όλα αυτά, η Καρδίτσα οχυρώθηκε ακαδημαϊκά επί ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μόνο φέτος εισήχθησαν 600 νέοι φοιτητές και εξακολουθεί να αποτελεί ένα σημαντικό πυρήνα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, με τα δύο κλασικά τμήματα της Κτηνιατρικής και των Τροφίμων & Διατροφής και τα δύο νέα και πολλά υποσχόμενα, της Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού και Δημόσιας & Ενιαίας Υγείας. Ειδικά το τελευταίο, αποτελεί τμήμα πανελλήνιας σημαντικότητας τούτες τις μέρες της πανδημίας που ζούμε… Πρέπει, λοιπόν, ο Δήμος και η Περιφέρεια να στηρίζουν έμπρακτα τα Τμήματα, καθώς η ανταπόδοση για την κοινωνία είναι τεράστια!

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Total
0
Shares
Previous Article
Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

Next Article
Κέντρο Υγείας Πύλης

Ενημερωτική εκδήλωση για τον COVID19 στο Κέντρο Υγείας Πύλης


Total
0
Share