Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη για την εβδομάδα των παθών και την Ανάσταση

kyriakh_twn_vaiwnΚυριακή των Βαΐων: Ο απεσταλμένος του Θεού

Μετά την ανάσταση του Λαζάρου ο Ιησούς πορεύτηκε στα Ιεροσόλυμα εκπληρώνοντας την Προφητεία του Ζαχαρία που έλεγε ότι ο Μεσσίας θα ερχόταν στην πόλη ως Βασιλιάς καθισμένος πάνω σε ένα πουλάρι.

Μ.Δευτέρα: Προς το εκούσιον πάθος

«Ερχόμενος ο Κύριος Προς το εκούσιον πάθος» καλεί και εμάς να τον ακολουθήσουμε, να πάθουμε μαζί Του, για να ζήσουμε μαζί Του.

Μ. Τρίτη:Η ανύψωση της γυναίκας

Γνωστός ο διάλογος της μοναχής Κασσιανής με τον Αυτοκράτορα Θεόφιλο: «Εκ γυναικός ερύει τα φαύλα», εννοώντας την Εύα. Η Κασσιανή απαντά «Εκ γυναικός τα κρείττονα» δείχνοντας προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Megalh_TetarthΜ. Τετάρτη: Ίαση σώματος και ψυχής

Ο προσφερόμενος σε όλους Χριστός, ο Δημιουργός, νίπτει τα πόδια των μαθητών Του. Άκρα ταπείνωση αλλά και ανθρώπινη ανάγκη.

Μ. Πέμπτη: Περίλυπος…….έως θανάτου

«Περίλυπος εστίν η ψυχή μου έως θανάτου». Ο Ιησούς πέφτει με το πρόσωπο πάνω στη γη και προσεύχεται στον Πατέρα: «Αν είναι δυνατό να μην πιω αυτό το ποτήρι. Όμως ας μη γίνει το δικό Μου θέλημα αλλά το δικό Σου».

Megalh_ParaskevhΜ. Παρασκευή: Ο καινούριος κόσμος

Ο Ιησούς παίρνει μαζί Του στον Παράδεισο το ληστή που πίστεψε σε Αυτόν και παραδίδει το πνεύμα του στον Ουράνιο Πατέρα. Ο Υιός του Θεού ενανθρωπίστηκε και εγκαινίασε τον καινούριο κόσμο της Βασιλείας του Θεού πάνω στο Σταυρό Του.

Μ .Σάββατο: Η απόδειξη ήρθε

«Πώς Σε κηδεύω Υιέ μου;»  Ο πόνος δεν αίρεται παρά τη βεβαιότητα της Ανάστασης. ‘Άλλωστε η θυσία έγινε για την απελευθέρωση του Αδάμ και της Εύας . Γι αυτό μη θρηνείς, μητέρα. « Αναστήσομαι γαρ και υψώσω εν δόξει απαύστως ως Θεός τους εν πίστει και πόθω Σε μεγαλύνοντας».

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ




Total
0
Shares
Previous Article

Δίκτυο αλληλεγγύης Καρδίτσας: Λίστα ειδών πρώτης ανάγκης

Next Article

Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας

Related Posts

ethelontiki drasi dimou Mouzakioy
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ Ο…