Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Διαδημοτική Συνεργασία Αγράφων – Αργιθέας – Λίμνης Πλαστήρα στηρίζει τις κινητοποιήσεις κατά των ανεμογεννητριών

aiolika parka anemogennitries

Η Διαδημοτική Συνεργασία Αγράφων – Αργιθέας – Λίμνης Πλαστήρα στηρίζει τις κινητοποιήσεις κατά των ανεμογεννητριών

ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ

Η θέση της Διαδημοτικής Συνεργασίας Αγράφων – Αργιθέας – Λίμνης Πλαστήρα.

Παρά τις συλλογικές αντιδράσεις της Κοινωνίας, επιστημονικών και άλλων φορέων, σύσσωμης της Αυτοδιοίκησης ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, βλέπουμε να προχωρούν ακάθεκτοι στην ισοπέδωση των βουνών μας. Οι εργασίες στον «Τύμπανο» είναι το προοίμιο μιας εκτεταμένης καταστροφής του Φυσικού μας Περιβάλλοντος. Είναι η μη αναστρέψιμη αλλοίωσης της ταυτότητας του τόπου μας συνολικά. Είναι η θανατική καταδίκη ενός περιβαλλοντικού πλούτου των Αγράφων που μας χάρισε η γενναιόδωρη Φύση και αποτελεί το δικό μας ανεκτίμητο κεφάλαιο, αφού το ιστορικό και πολιτιστικό μας απόθεμα βρίσκεται ατόφιο στα βουνά αυτά.

Τα Άγραφα αποτέλεσαν τον ιερό τόπο της Λευτεριάς και της Αντίστασης, είναι τόπος απροσκύνητος, εθνική κιβωτός της Ελληνικής Ψυχής και της Αξιοπρέπειας και είναι θλιβερό το θέαμα να ισοπεδώνονται τα βουνά μας για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες, ακόμα πιο θλιβερό αυτό να γίνεται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Είμαστε υπέρ των εναλλακτικών τρόπων παραγωγής ενέργειας, αλλά όχι των μορφών που καταστρέφουν το Περιβάλλον. Ζητάμε στην σύνταξη ενός νέου εθνικού χωροταξικού για την εγκατάσταση μονάδων ΑΠΕ, με γνώμονα την προστασία του Περιβάλλοντος.

Ως διαδημοτική συνεργασία τριών Αγραφιώτικων Δήμων, Αγράφων – Αργιθέας – Λίμνης Πλαστήρα, στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους: Είμαστε αντίθετοι στην καταστροφή των βουνών μας και θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Καλούμε την κυβέρνηση, τις κρατικές και άλλες υπηρεσίες να παγώσουν κάθε διαδικασία που έρχεται σε αντίθεση με τη βούληση των τοπικών κοινωνιών.

Οι ανεμογεννήτριες και μάλιστα βιομηχανικού τύπου:

Καταστρέφουν το φυσικό μας Περιβάλλον,

Αλλοιώνουν την αισθητική των βουνών μας,

Υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων που επιμένουν να ζουν στα χωριά μας,

Ακυρώσουν την προοπτική της αειφορικής ανάπτυξης που προωθούμε από κοινού οι Δήμοι.

Για τους λόγους αυτούς συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις Συλλόγων και Φορέων και ζητάμε άμεση διακοπή των εργασιών εγκατάστασης αιολικών στα βουνά των Αγράφων.

Καλούμε την Κοινωνία να αντιδράσει τώρα, αύριο θα είναι αργά! Κάτω τα χέρια από τα βουνά μας!

Οι δήμαρχοι

Λίμνης Πλαστήρα: Παναγιώτης Νάνος

Αργιθέας: Ανδρέας Στεργίου

Αγράφων: Αλέξης Καρδαμπίκης




Total
0
Shares
Previous Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος για την Κούβα

Next Article
Φωκιανός Καρδίτσας: Σημαντικές επιτυχίες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στη Θεσσαλονίκη

Φωκιανός Καρδίτσας: Σημαντικές επιτυχίες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στη Θεσσαλονίκη

Related Posts