Η ανομία και η ατιμωρησία εκτρέφει Ρουβίκωνες!

Της Σοφίας Τόλια,

Δικηγόρου, Μέλους της Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ., Δημοτικής Συμβούλου Δ. Μουζακίου


Δεν χωρεί καμία αμφιβολία, ότι φαινόμενα βίας, ανομίας και αναρχίας, εγκληματικότητας και ασυδοσίας, υπήρχαν διαχρονικά στην κατά τ’ άλλα ευνομούμενη δημοκρατία μας και οδηγούσαν στην αποσταθεροποίηση του κοινωνικού ιστού. Οι προηγούμενες όμως κυβερνήσεις είχαν την πολιτική τόλμη να καταδικάζουν την παραβατικότητα από όπου και αν προερχόταν, κάτι που δυστυχώς δε συμβαίνει με τους σημερινούς συγκυβερνώντες ή για να είμαστε πιο ακριβολόγοι, συμβαίνει επιλεκτικά με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στην απρόκλητη και απαράδεκτη επίθεση με ξυλοδαρμό στους ευέλπιδες από συμμορία δήθεν αναρχικών και αντιφασιστών δεν είδαμε καμία ξεκάθαρη και χωρίς αστερίσκους καταδίκη του γεγονότος από την κυβέρνηση. Αυτό υποδηλώνει ότι η Κυβέρνηση δείχνει μια ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα, που οι δράστες τους φέρουν μεν  τον μανδύα του αντιφασίστα, στην ουσία όμως δρουν ως πραγματικοί φασίστες, με βία, φιμώνοντας τη διαφορετική άποψη, υποθάλποντας τη δημοκρατία. Πρόσφατα πολλαπλασιάζονται οι παρεμβάσεις ενός άλλου μειοψηφικού και φασιστικού μορφώματος, του γνωστού Ρουβίκωνα. Πρόκειται για έναν πυρήνα που ζήτημα να φτάνει τα 100 άτομα, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται ακτιβιστές και αναρχικοί, με αποστολή την εξυγίανση της κοινωνίας από το κακό και το άδικο, υποκαθιστώντας θεσμούς και δημοσιοποιώντας τις «ηρωικές τους πράξεις» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας και μια επικοινωνιακή διάσταση στο «φιλανθρωπικό» τους έργο! Ο Ρουβίκωνας απειλεί, τρομοκρατεί, εκβιάζει, εισβάλλει σε νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα τραμπουκίζοντας, εισβάλλει ακόμη και στο ελληνικό κοινοβούλιο και αντί να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, απολαμβάνει πλήρη κάλυψη από τον Πρόεδρο της Βουλής, για να συνεχίσει το έργο του ανενόχλητα! Η ανεκτική στάση της  Αριστεράς στο φαινόμενο Ρουβίκωνας καθώς και σε κάθε άλλη μειοψηφική και ισχνή οργάνωση που συνδέεται ιδεοληπτικά  μαζί της είναι επικίνδυνη για το σύνολο της κοινωνίας και την ίδια τη Δημοκρατία. Ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή ο μιθριδατισμός της κοινωνίας, η εξοικείωσή της σε τέτοιες καταστάσεις, που τη δηλητηριάζουν! Και αν οι πολίτες γίνουν απαθείς σε ο,τιδήποτε τραυματίζει τη Δημοκρατία, τότε διογκώνεται ο αυταρχισμός και συρρικνώνεται η Δημοκρατία. Χρειάζεται πολιτική βούληση από την πολιτική ηγεσία να καταδικάζει τη βία και την ανομία, από όπου και αν προέρχεται. Η μεθοδική λειτουργία της Πολιτείας προϋποθέτει αυστηρή τήρηση των κανόνων της πρωτίστως από τα θεσμοθετημένα της όργανα και στη συνέχεια από τους πολίτες. Η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών ανήκουν στη Δικαιοσύνη, στην Αστυνομία και όχι σε αυτόκλητους σωτήρες με όπλα την προπαγάνδα και τον λαϊκισμό, αλλά με καλυμμένα πρόσωπα και ανωνυμία!

Χρέος όλων μας να γυρίζουμε την πλάτη στους θρασύδειλους επαναστάτες και στους «ζορό» καταδικάζοντάς τους και να υπερασπιζόμαστε με πάθος τη δημοκρατία, το σεβασμό, τη νομιμότητα, αρχές που πρέπει να κοσμούν ένα κράτος δικαίου.
Total
0
Shares