Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η ΑΝΚΑ στο πρόγραμμα #WISE – Women: Innovative, Successful, Empowered

Η ΑΝΚΑ στο πρόγραμμα #WISE - Women: Innovative, Successful, Empowered

Η ΑΝΚΑ στο πρόγραμμα #WISE – Women: Innovative, Successful, Empowered

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα #WISEWomen: Innovative, Successful, Empowered στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, στο οποίο συμμετείχε η Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.) ως εταίρος εκπροσωπώντας την Ελλάδα με συντονιστή τον οργανισμό «Versli mama» – Λιθουανία και εταίρους τους: «We Are Entrepreneurs» – Δανία, «DAILININKU SAJUNGOS GALERIJA» – Λιθουανία, «ETN School s.r.l.» – Ιταλία, «Skref fyrir Skref ehf / Step by step» – Ισλανδία.

Το Έργο αποτελεί ένα καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών που ασχολούνται με τις τέχνες ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα και τις ψηφιακές τους δεξιότητες προκειμένου να καταστούν πιο ανταγωνιστικές και να είναι σε θέση να δημιουργήσουν εισόδημα από τα έργα τους. Μέσα από τη συνεργασία όλων των εταίρων, δημιουργήθηκε εκπαιδευτικό υλικό που εστιάζει στη δημιουργική επιχειρηματικότητα, τις μοντέρνες τέχνες και τις καινοτομίες. Σκοπός είναι οι καλλιτέχνιδες με βασικές καλλιτεχνικές και επιχειρηματικές δεξιότητες να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους και να συμβάλουν στην καλύτερη κοινωνική τους ένταξη, καθώς και στην οικονομική τους ανεξαρτησία.

Η ΑΝΚΑ στο πρόγραμμα #WISE - Women: Innovative, Successful, Empowered

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 2020 και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου 2022. Στη διάρκεια του Έργου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 3 διακρατικές συναντήσεις. Η πρώτη έλαβε χώρα στην Καρδίτσα το Νοέμβριο του 2021 και αφορούσε την εκπαίδευση εκπαιδευτών (LTT). Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2022 στην Ποτέντσα (Ιταλία), ενώ η τρίτη στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2022 στη Βίλνιους (Λιθουανία).

Το μεγάλο φινάλε του έργου αποτέλεσε μία έκθεση στη γκαλερί Dailininkų Sąjungos Galerija (στη Βίλνιους) ανοιχτή για το κοινό, όπου παρουσιάστηκαν οι καινοτομίες που αναπτύχθηκαν από το πρόγραμμα, ενώ οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους σε μορφή NFTs (Νon-Fungible Tokens), που αποτέλεσε και τη μεγαλύτερη καινοτομία του Έργου ανοίγοντας το δρόμο στις καλλιτέχνιδες για ένα νέο, καινοτόμο, ανοιχτό και ιδιαίτερα κερδοφόρο κανάλι διάθεσης της τέχνης τους. Δύο από τα οκτώ NFTs που εκτέθηκαν αποτελούν ελληνικές συμμετοχές από τις καλλιτέχνιδες κα Χριστίνα Σκαλίγκου και κα Σήλια Σωτηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, παρακαλούμε επισκεφθείτε το σύνδεσμο https://wise-women.eu/ ή επικοινωνήστε με τους εταίρους του Προγράμματος.

Μέσα από το πρόγραμμα, η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. συνεχίζει να επεκτείνει τη δικτύωσή της με ευρωπαϊκούς φορείς, υπηρετώντας τη 2η Προτεραιότητα της Στρατηγικής της ‘’ΑΝΚΑ2030’’, η οποία εστιάζει στην ενίσχυση της Διασύνδεσης και Δικτύωσης της εταιρίας μέσω της συνεργασίας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας  σε διεθνές περιβάλλον. Παράλληλα, δίνει βάση σε μείζονος σημασίας προκλήσεις στη χρήση των νέων τεχνολογιών στην  εκπαίδευση και κατάρτιση ενηλίκων ενσωματώνοντας τεχνογνωσία, καινοτομία και νέες πρακτικές.




Total
0
Shares
Previous Article
Στον οικισμό Μούχα της Καστανιάς ο Δήμαρχος Β. Τσιάκος για τα έργα της ΣΑΤΑ

Στον οικισμό Μούχα της Καστανιάς ο Δήμαρχος Β. Τσιάκος για τα έργα της ΣΑΤΑ

Next Article
1η Γιορτή Τσίπουρου την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου

1η Γιορτή Τσίπουρου την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike