Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γιατί κύριοι διοικούντες τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. δεν δημοσιοποιείτε τις αποφάσεις για πρόσληψη προσωπικού ΑμΕΑ;

Γιατί κύριοι διοικούντες τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. δεν δημοσιοποιείτε τις αποφάσεις για πρόσληψη προσωπικού ΑμΕΑ; - Γιώργος Δ. Καραβίδας: …αναπάντητα ερωτήματα για την οικονομική – και όχι μόνο - λειτουργία της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.

Γιατί κύριοι διοικούντες τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. δεν δημοσιοποιείτε τις αποφάσεις για πρόσληψη προσωπικού ΑμΕΑ;

Τη συμμετοχή της στο «Πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 10.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην εργασιακή επανένταξή τους», υλοποιούμενο σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, αποφάσισε η ΔΗ.Κ..Ε.ΔΗ.Μ., με τη με αριθμό 56/2022 απόφασή της (μία θέση Διοικητικού και μία θέση Πληροφορικής), που λήφθηκε στην από 28-12-2022 συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Αξιοσημείωτο, ωστόσο, ότι παρά την από το νόμο υποχρέωση των αρμόδιων οργάνων της για άμεση ανάρτηση της συγκεκριμένης απόφασης στο πρόγραμμα «Διαύγεια», ώστε να γίνει αντιληπτή από οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας ΑμΕΑ, αυτή δεν είχε αναρτηθεί μέχρι και την 19 Ιανουαρίου 2023, ημερομηνία που και ο ίδιος την αναζήτησα. Παραδόξως, η ίδια απόφαση αναρτήθηκε την αμέσως επόμενη ημέρα, όταν και είχα αποστείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης,  αιτούμενος να πληροφορηθώ τους λόγους της μη έγκαιρης ανάρτησής της.

Φαίνεται ξεκάθαρα, λοιπόν, ότι και οι σημερινοί διοικούντες της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., που, υποτίθεται κόπτονται για την εξασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος των ΑμΕΑ συμπολιτών μας και  κατηγορούν την αντιπολίτευση για έλλειψη αντίστοιχης ευαισθησίας, ακολουθούν την πεπατημένη. Τακτικές, δηλαδή, που δεν ταυτίζονται με τίποτα άλλο πέρα από πρακτικές αναξιοκρατίας, αδιαφάνειας και αδικίας, εκμεταλλευόμενες και το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις είναι εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ.

Και για να γίνουμε πιο κατανοητοί, αρκεί να θυμίσουμε όσα κατά την τελευταία φορά (έτος 2020) διαδραματίστηκαν αναφορικά με το ίδιο ζήτημα. Όταν, δηλαδή, και οι τότε διοικούντες τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., υλοποιώντας αντίστοιχο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, ξεκίνησαν τις διαδικασίες προσλήψεων, ζητώντας και λαμβάνοντας αντίστοιχες προεγκρίσεις από το συγκεκριμένο Οργανισμό, χωρίς να έχει δοθεί η οποιαδήποτε δημοσιότητα στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για συμμετοχή της Επιχείρησης στο αντίστοιχο πρόγραμμα και χωρίς να έχει προηγηθεί, παρά την πάροδο σχεδόν δύο μηνών από την έκδοσή της, η ανάρτηση της ίδιας απόφασης στο «Διαύγεια», ώστε να αποκτήσει και την κατά το νόμο ισχύ της.

Διευκρινίζουμε πως ουδεμία εκ μέρους μας αντίρρηση υφίσταται για την υλοποίηση προγραμμάτων για πρόσληψη και απασχόληση προσωπικού ΑμΕΑ στη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., αρκεί να εφαρμόζονται προς τούτο διαδικασίες νόμιμες, διαφανείς και αξιοκρατικές. Δεδομένων, ωστόσο, όλων όσων ανωτέρω εκθέτουμε αλλά και έχοντας υπόψη αντίστοιχες καταγγελίες συμπολιτών μας κατά το παρελθόν, που σήμερα διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, έχουμε και κάθε λόγο να αμφισβητούμε τις πραγματικές προθέσεις των διοικούντων για την τήρηση διάφανων και αξιοκρατικών διαδικασιών.

Δυστυχώς, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι κύριος, διαχρονικά, στόχος των διοικούντων  την ανωτέρω Επιχείρηση είναι το «βόλεμα» ημετέρων, στους οποίους προσφέρουν εργασιακή απασχόληση μέσω αντίστοιχων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ αλλά με διαδικασίες που περιορίζουν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση όλων στην εργασία, δημιουργούν «βιομηχανίες» προσλήψεων «ημετέρων» και μόνο άδικες και αναξιοκρατικές μπορεί να χαρακτηριστούν.

Ας τα έχουν αυτά υπόψη τους οι συμπολίτες μας ΑμΕΑ, τους οποίους, σε μια προσπάθεια να μετριαστούν τα ανωτέρω, επιθυμούμε να ενημερώσουμε και για τη δυνατότητα συμμετοχής τους στο παραπάνω αναφερόμενο πρόγραμμα εργασιακής απασχόλησης, που με βάση τη με αριθμό 56/2022 απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου υλοποιεί η ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. (μία θέση Διοικητικού και μία θέση Πληροφορικής) και το οποίο, σημειωτέον, κατά πρακτική που κι αυτή τείνει να παγιωθεί στη συγκεκριμένη Επιχείρηση, αναμένεται να οδηγήσει σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Γιώργος Δ. Καραβίδας,

Δημοτικός Σύμβουλος (Ενωτική Πρωτοβουλία), πρ. αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου, μέλος ΔΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.




Total
0
Shares
Previous Article
Δωρεάν rapid tests στο Μουζάκι

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου την Παρασκευή 27/01/2023

Next Article
Η αντίστροφη μέτρηση για τη χειρότερη Δημοτική αρχή - Ακόμη μία χαμένη ευκαιρία για την Καρδίτσα - Κωνσταντίνος Ξυλομένος

Ακόμη μία χαμένη ευκαιρία για την Καρδίτσα

Related Posts