Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Γ. Δ. Καραβίδας: Ολοφάνερες πλέον οι αδυναμίες στη Διοίκηση του Δήμου Μουζακίου

Ο Γιώργος Δ. Καραβίδας για την υποψηφιότητά του ως Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας με το Συνδυασμό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα

Γ. Δ. Καραβίδας: Ολοφάνερες πλέον οι αδυναμίες στη Διοίκηση του Δήμου Μουζακίου

Σχέδιο σύμβασης για παράταση του δικαιώματος εμφιάλωσης και εμπορίας ύδατος από την πηγή «Γκούρα» της Βατσουνιάς αλλά και πρόταση για έγκριση κανονιστικής Πράξης με ιδιαίτερα ευνοϊκούς για την ενδιαφερόμενη εταιρία όρους κατέθεσε για συζήτηση και έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Μουζακίου στην προχθεσινή, από 16/5/2022, επεισοδιακή για το θέμα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γνωστό, βέβαια, ότι για το ίδιο ζήτημα είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο είχε καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση (υπ’ αριθμ. 24/2022) σχετικά με τους όρους, που έπρεπε να τεθούν στην εταιρία, για την παράταση του δικαιώματος εμφιάλωσης και εμπορίας πόσιμου ύδατος από την προαναφερόμενη πηγή. Και για την απόφαση αυτή λήφθηκαν υπόψη τόσο οι ανησυχίες και η αγωνία των κατοίκων της Βατσουνιάς, που διαμαρτύρονται για έντονη λειψυδρία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όσο και οι αντίστοιχες αποφάσεις του Συμβουλίου της Κοινότητας του ομώνυμου χωριού.

Παρά ταύτα, ωστόσο, ο κος Δήμαρχος Μουζακίου προέβη στην κατάθεση του ανωτέρω αναφερόμενου νέου σχεδίου σύμβασης με την ενδιαφερόμενη εταιρία, αδιαφορώντας τόσο για τις ανησυχίες και την αγωνία των κατοίκων της Βατσουνιάς όσο και για τις προηγούμενες αποφάσεις των αρμοδίων συλλογικών οργάνων, που είχαν ληφθεί για το ίδιο ζήτημα, αθετώντας, μάλιστα, ακόμα και προσωπικές του «κόκκινες γραμμές», που σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καταγράφηκαν.

Εύλογοι, λοιπόν, οι προβληματισμοί για τους λόγους που ανάγκασαν τον κο Δήμαρχο να μεταβάλει τόσο εύκολα τις θέσεις του και να παλινωδεί για ένα ιδιαίτερα κρίσιμο για την τοπική κοινωνία και το Δήμο ζήτημα, ζητώντας και από το Δημοτικό Συμβούλιο να πράξει το ίδιο. Προβληματισμοί που, αναμφίβολα, φανερώνουν αδυναμία ουσιαστικής διοίκησης και δημιουργούν ερωτήματα για το ποιοι διοικούν πραγματικά  και κάνουν το «κουμάντο» στο Δήμο μας.  Γιατί, όπως ξεκάθαρα καταδεικνύεται, σίγουρα αυτοί δεν είναι ούτε ο Δήμαρχος ούτε τα υπόλοιπα όργανα Διοίκησης του Δήμου, τη λειτουργία και το ρόλο των οποίων ο ίδιος υποτιμά, μη εφαρμόζοντας ακόμα κι αυτές τις ομόφωνες αποφάσεις τους.

Μπορεί, τελικά, ο κος Δήμαρχος, κάτω από τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Βατσουνιάς αλλά και δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, να απέσυρε από τη συγκεκριμένη συζήτηση και τα δύο ανωτέρω αναφερόμενα ζητήματα. Προφανές, ωστόσο, ότι ο ίδιος αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να υπερασπιστεί κατά πως πρέπει και να αξιοποιήσει ορθά, δίκαια, με σύνεση και προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου ένα κρίσιμο και σημαντικό κομμάτι του φυσικού πλούτου της περιοχής μας, αφού αποφεύγει να διαπραγματευθεί γι’ αυτό με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, προτιμώντας αντ’ αυτού να θέτει την τοπική κοινωνία ενώπιον εκβιαστικών διλημμάτων, που με διάφορους τρόπους  εκπορεύονται είτε από τον ίδιο είτε από τρίτους.

Φανερό, λοιπόν, ότι η διοίκηση του Δήμου έχει, δυστυχώς, «αφεθεί» και έχει εναρμονιστεί πλήρως με τις επιθυμίες διάφορων «συμφερόντων» και τις όποιες «άνωθεν εντολές». Μόνο που οι συνέπειες της συγκεκριμένης εξέλιξης είναι και θα είναι τρομερά δυσάρεστες για το Δήμο, που κάτω και από το βάρος των άλυτων, ακόμα, προβλημάτων από το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» – την αδυναμία άμεσης επίλυσης των οποίων αποδέχθηκε ξεκάθαρα ο κος Δήμαρχος απαντώντας σε σχετική ερώτηση – χάνει συνεχώς και μέρα με τη μέρα τη δυναμική του.

Γιώργος Δ. Καραβίδας,

Δημοτικός Σύμβουλος (Ενωτική Πρωτοβουλία), πρ. αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article
Αντ. Πατσιαούρας: Πανέτοιμος ο αύλακας που αρδεύει τα κτήματα της Κοινότητας Αγίου Βησσαρίωνα

Αντ. Πατσιαούρας: Πανέτοιμος ο αύλακας που αρδεύει τα κτήματα της Κοινότητας Αγίου Βησσαρίωνα

Next Article
Αναβαθμίζεται ο δημοτικός φωτισμός σε κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας

Αναβαθμίζεται ο δημοτικός φωτισμός σε κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike