Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Φωτογραφίες από την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2024 στο Μουζάκι

parelasi Mouzaki 25Martiou 2024

Φωτογραφίες από την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2024 στο Μουζάκι

Με κάθε επισημότητα και ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε την Δευτέρα 25/3/2024, η ημέρα της Εθνικής Επετείου στο Μουζάκι.

Από νωρίς το πρωί χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών και έγινε έπαρση της σημαίας στην πλατεία του Δημαρχείου Μουζάκιου.

Ακολούθησε η τέλεση επίσημης Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου, όπου εκεί εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας η κ. Νάκου Βασιλική, εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Στη συνέχεια λαός, Αρχές, μαθητές των Σχολείων, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων μετέβησαν στο Ηρώο των Πεσόντων, όπου και τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων της ελευθερίας και η Φιλαρμονική του Δήμου παιάνισε πένθιμα εμβατήρια.

Κατάθεση στεφάνων έγινε στο Ηρώο από τον Δήμαρχο Δ. Μουζακίου κ.Θεοφάνη Στάθη, τον Βουλευτή και Εκπρόσωπο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας κ.Γιώργο Κωτσό, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου κ. Αχιλλέα Καταραχιά και άλλους εκπροσώπους τοπικών Αρχών, Φορέων, Συλλόγων, και αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών και μαθητών Σχολείων.

Μετά την κατάθεση στεφάνων έγινε Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση του Αρχαιολογικού, Λαογραφικού, Πολιτστικού Συλλόγου Μουζακίου “ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ”, του Συλλόγου Αργιθεατών Μουζακίου, μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίου, Λυκείων, οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου και της Φιλαρμονικής του Δήμου, κατά μήκος της κατάμεστης από κόσμο, Λεωφόρου Αντώνη Βασιλείου στο κέντρο της πόλης.

Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας




Total
0
Shares
Previous Article
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Πορτή και Κανάλια του Δήμου Μουζακίου

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Ριζοβούνι, Αγναντερό και Κρανιά του Δήμου Μουζακίου

Next Article
parelasi 2024 Argitheates Trikalwn 2

Δυναμική παρουσία του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων στην παρέλαση  της 25ης Μαρτίου 2024 

Related Posts