«Έξυπνο» παγκάκι τοποθετήθηκε πιλοτικά στο Μουζάκι!

 

Νέα πρωτοποριακή κίνηση της δημοτικής αρχής

Ο Δήμος Μουζακίου πρωτοπορεί στην προσφορά υπαίθριων ενεργειακών και ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους δημότες του… Από την Παρασκευή 1/2/2018, στο κέντρο του Μουζακίου τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο Νομό Καρδίτσας και γενικότερα στην περιοχή μας, «έξυπνο» ηλιακό παγκάκι!

Πρόκειται για έναν νέο ψηφιακό φορέα ενέργειας και διαδικτυακής επικοινωνίας, ο οποίος εξέπληξε ευχάριστα τους πολίτες που τον χρησιμοποίησαν άμεσα!

Το καινοτόμο παγκάκι διαθέτει ενσωματωμένες κυψέλες που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, αλλά και θύρες USB, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή. Παράλληλα λειτουργεί και ως πομπός ελεύθερου δικτύου wifi, ενώ η προμήθειά του κόστισε περίπου 7.000 ευρώ.

Σε σχετική δήλωση ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός επισήμανε τα εξής:

«Ένας από τους βασικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής όλο αυτό το διάστημα που διοικούμε τον Δήμο Μουζακίου, είναι η προσφορά στους δημότες μας όσο το δυνατόν πιο σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, οι οποίες πιστεύουμε ακράδαντα ότι διευκολύνουν αφάνταστα την καθημερινότητα. Με αυτό το σκεπτικό πήραμε την απόφαση αγοράς ενός «έξυπνου» παγκακιού για να το τοποθετήσουμε προς κοινή χρήση στην πόλη μας. Η κίνηση έγινε πιλοτικά ώστε να πιστοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές του, μα και για να εξοικειώσουμε τον κόσμο με τις νέες τεχνολογίες που έχουν κυριαρχήσει πια στη ζωή και στην οικονομία μας. Επίσης, θα διαπιστώσουμε στην πράξη το μέγεθος της χρησιμότητάς του στην τοπική κοινωνία και εφόσον τα αποτελέσματα μας ικανοποιήσουν, τότε θα προχωρήσουμε στην προμήθεια και τοποθέτηση περισσότερων ηλιακών παγκακιών στο Μουζάκι και σε Τοπικές Κοινότητες, τα οποία επιπλέον θα παρέχουν και αναλυτικές πληροφορίες για τον Δήμο μας».

pagaki eksipno
Total
0
Shares
Previous Article
Σύμπραξη στα Τρίκαλα ενάντια στον αλκοολισμό

Σύμπραξη στα Τρίκαλα ενάντια στον αλκοολισμό

Next Article

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων


Total
0
Share