Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εξαιρετικά τιμητική διάκριση για το Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Μαγούλας Καρδίτσας: Απονομή Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας 2022

timitiki diakrisi Magoula sxoleio

Εξαιρετικά τιμητική διάκριση για το Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Μαγούλας Καρδίτσας: Απονομή Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας 2022 (Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας απονέμεται, μετά τη σχετική αξιολόγηση,  στο Γυμνάσιο–Λυκειακές Τάξεις Μαγούλας Καρδίτσας για το έτος  2022  από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+. Αυτή η εξαιρετικά τιμητική διάκριση αφορά  στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus+, δράση ΚΑ229, με τίτλο «DYNAMIC CITIZENS OF EUROPE»,  αποτέλεσμα της συνεργασίας των μαθητών και μαθητριών της σχολικής μονάδας με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και συγκεκριμένα τον τέως Δ/ντή κ. Χρήστο Μόρφο, τον νυν Δ/ντή κ. Χαλιμούρδα Κωνσταντίνο, τους/τις εκπαιδευτικούς Τασίκα Μαρία, Μπαταβάνη Ευθαλία, Ζάχου Αγγελική, Παπαμαργαρίτη Πριγκίτα-Μαρία, Παπαδημητρίου Αθανάσιο, Καραμπέκο Γεώργιο αλλά και με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το Δήμο Μουζακίου που ευρύτερα συνείσφεραν στο σχεδιασμό, υλοποίηση και διάδοση των αποτελεσμάτων και των πρακτικών του ευρωπαϊκού σχεδίου.

Η θεματική προτεραιότητα του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας 2022 είναι: «Learning together with creativity and sustainability” («Μαθαίνοντας μαζί και συμπεριληπτικά με δημιουργικότητα και βιωσιμότητα») και οι στόχοι του είναι:

α) η αναγνώριση των επιτευγμάτων των εκπαιδευτικών και των σχολείων και προβολή του έργου τους

β) ο εντοπισμός και η προώθηση καλών πρακτικών διδασκαλίας και μάθησης

γ) η προώθηση της αμοιβαίας ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ εκπαιδευτικών και προσωπικού του σχολείου

δ) η προώθηση της προστιθέμενης αξίας για τη Σχολική Εκπαίδευση από το πρόγραμμα Εrasmus+

Να σημειωθεί ότι το Γυμνάσιο – Λ.Τ. Μαγούλας Καρδίτσας επιλέχτηκε ανάμεσα στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υλοποίησαν ευρωπαϊκά σχέδια  Erasmus+ και βραβεύτηκε χάρη στην υψηλή βαθμολογία που απέσπασαν τα σχέδια μαθημάτων (lesson plans) και οι αντίστοιχες δράσεις (activities)  αλλά και η συνολική διεξαγωγή και υλοποίηση του σχεδίου που ως στόχο είχε την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη και την ανάπτυξη της γνώσης, της προοπτικής και των ικανοτήτων οι οποίες είναι απαραίτητες για την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές κοινότητες.

timitiki diakrisi Magoula sxoleio 1 timitiki diakrisi Magoula sxoleio 2 timitiki diakrisi Magoula sxoleio 3

 
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
apeleftherosi Larisas epeteios

Τιμάται η απελευθέρωση της Λάρισας από τον Τουρκικό Ζυγό

Επόμενο άρθρο
Πρόσληψη διδακτικού προσωπικού στο Ελεύθερο Εργαστήρι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας

Πρόσληψη διδακτικού προσωπικού στο Ελεύθερο Εργαστήρι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας