Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έργα για τη δημόσια υγεία και πρόνοια στην Π. Ε. Μαγνησίας

• Έργα προϋπολογισμού άνω των 11,5 εκ. ευρώ για τη δημόσια υγεία και πρόνοια στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας
• Κώστας Αγοραστός: «Η ταχύτητα, η διοικητική – διαχειριστική ικανότητα και η συνέργεια, τα κλειδιά της επιτυχίας»

«Το νοσοκομείο του Βόλου αναδείχθηκε σε πρωταθλητή συνεργασίας και αποτελεσματικότητας στη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ». Με αυτή τη φράση ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός απένειμε τα εύσημα σε όλους όσους συνεργάστηκαν με την Περιφέρεια προκειμένου να υλοποιηθούν από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργα για τη στήριξη της δημόσιας υγείας και πρόνοιας στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας προϋπολογισμού άνω των 11,5 εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης επ’ αφορμή της ολοκλήρωσης της προμήθειας του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου του Βόλου, ο κ. Αγοραστός εστίασε στη συνεργασία που έφερε σημαντικά αποτελέσματα και όπως είπε αποτελεί «παράδειγμα δημόσιας διοίκησης και όχι απλά διοίκησης νοσοκομείου».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στη σειρά έργων που έλαβαν χώρα σε δομές δημόσιας υγείας στη Μαγνησία, προαναγγέλλοντας πως στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, θα δοθεί βαρύτητα και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός ανέφερε: «Το νοσοκομείο του Βόλου αναδείχθηκε σε πρωταθλητή συνεργασίας και αποτελεσματικότητας στη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ.
Είναι ένα θετικό παράδειγμα προς μίμηση διαχείρισης πόρων του ΕΣΠΑ, μέσα στα τελευταία δύο χρόνια.

Συνεργαστήκαμε και αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα που έχει ως παρακαταθήκη το νοσοκομείο, ότι δηλαδή ξέρει και συνεργάζεται, συζητά, καταλήγει με ομόνοια και ομοιογένεια και μπορεί και κερδίζει. Και κερδίσαμε έργα προϋπολογισμού 11,5 εκ. ευρώ περίπου, κερδίσαμε τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου.

Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας καταφέραμε μέσα από σχέδιο, συνεργασία και ένωση δυνάμεων να πετύχουμε πολλά στη δημόσια υγεία στην περιοχή της Μαγνησίας. Χτίζουμε Κέντρο Υγείας στη Σκιάθο, ολοκληρώσαμε το Κέντρο Υγείας στα Κανάλια το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει άμεσα, ολοκληρώνουμε το Κέντρο Υγείας στη Σούρπη, προχωρήσαμε στην προμήθεια των ασθενοφόρων αλλά και ασθενοφόρων 4Χ4, υλοποιήσαμε το κτήριο του ΚΕΘΕΑ “Πιλότος” και το κτήριο της Παιδόπολης σε συνεργασία με το δήμο Βόλου.

Θέλω πραγματικά να συγχαρώ όλους όσους συνεργαστήκαμε, κάναμε μία μεγάλη ομάδα η οποία ειλικρινά αποτελεί παράδειγμα διοίκησης κράτους, όχι απλά διοίκησης νοσοκομείου. Γιατί λειτουργήσαμε με έναν γνώμονα, το κοινό καλό.

Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας εργαζόμαστε έχοντας ως στόχο να μην χρειάζεται ο φτωχός να προστρέχει σε ιδιωτικό τομέα για να βρει την υγειά του, αλλά ο πλούσιος να χρησιμοποιεί της δημόσιες δομές περίθαλψης. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημά μας. Δυστυχώς όμως τα πράγματα στη χώρα μας είναι διαφορετικά και το τι φταίει το ξέρει ο καθένας σας καλά.
Ωστόσο, προσπαθούμε σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία να αλλάξουμε τα πράγματα.

Το νέο ΕΣΠΑ έχει προτεραιότητα την πρωτοβάθμια υγεία, γιατί αν έχουμε καλή πρωτοβάθμια υγεία μειώνουμε το κόστος της υγείας δίνοντας παράλληλα καλύτερες παροχές υγείας και εξοικονομώντας χρήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προσλήψεις προσωπικού».




Total
0
Shares
Previous Article

Αιτήσεις στο Δήμο Πύλης για την ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Next Article

Ξεψύχησε ο Φοίβος, η μελαγχολική τίγρης των Τρικάλων

Related Posts

klokotos astynomia diakopi
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Βόλου: Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω ειδικής μεταφοράς μεταλλικού σκελετού γέφυρας

Δήμος Βόλου: Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω ειδικής μεταφοράς μεταλλικού σκελετού γέφυρας Από τον Δήμο Βόλου ανακοινώνεται ότι…