ΕΠΣ Καρδίτσας:Ενημέρωση σχετικά με την δήθεν «επανεκκίνηση»για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο Ν.Καρδίτσας

ΕΠΣ Καρδίτσας: Τα αποτελέσματα των αγώνων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗΝ ΨΕΥΔΗ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΄΄ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΄΄

Κρίναμε σκόπιμο στη χρονική αυτή συγκυρία, να ενημερώσουμε τα Σωματεία Μέλη μας, την φίλαθλο κοινή γνώμη και τον κάθε πολίτη που θέλει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στο τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να μαθαίνει την αλήθεια για τα ισχύοντα κάθε φορά. Κάνοντας έτσι σαφές και διακριτό, το αληθές από το ψευδές, την πληροφόρηση από την παραπληροφόρηση, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των Σωματείων και των φυσικών προσώπων που ασχολούνται υπεύθυνα με αυτά, ως προς την ΕΝΩΣΗ, την ΕΠΟ, την ΓΓΑ και γενικά κάθε δημόσια αρχή, όπου λογοδοτούν υποχρεωτικά κάθε έτος.

     Αγαπητοί συνάδελφοι μέλη των Διοικήσεων πρωτοβάθμιων Σωματείων ποδοσφαίρου του Νομού μας, έχουμε τονίσει και σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας, την αυτονομία και την ανεξαρτησία των Σωματείων που είναι νομικά κατοχυρωμένη και καταστατικά υπαρκτή, τον διακριτό ρόλο κάθε Σωματείου, το ρόλο του κάθε φυσικού προσώπου μέλους αυτών, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

     Σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο, όπως αυτός τροποποιείται και ισχύει κάθε φορά, το καταστατικό της ΕΠΟ που είναι η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και στην οποία υπάγονται όλες οι ΕΝΩΣΕΙΣ Ποδοσφαίρου της χώρας, τα καταστατικά των Ενώσεων στις οποίες Ενώσεις υπάγονται τα Σωματεία μιας συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής και οι οποίες αποτελούν τα δευτεροβάθμια όργανα ποδοσφαίρου, τα καταστατικά εν τέλει των πρωτοβάθμιων αθλητικών – ποδοσφαιρικών Σωματείων τα οποία θα πρέπει επίσης να τροποποιούνται και να εναρμονίζονται αναλόγως με αυτά των υπερκείμενων αρχών, θα πρέπει να συμπεριφέρονται όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, είτε σε συλλογικό είτε σε προσωπικό επίπεδο, εντός των ορίων και των πλαισίων των αρμοδιοτήτων τους, όπως αυτά καθορίζονται και διατυπώνονται, αναλόγως και αρμοδίως.

     Όλως παραδόξως, τους τελευταίους σχεδόν πέντε μήνες τώρα, γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς και ακραίας για τα δεδομένα της περιοχής μας, λυσσαλέας επίθεσης δια μέσου του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, με γραφήματα και αφηγήσεις που εμπεριέχουν ψεύδη και ανακρίβειες, συκοφαντίες και σκληρούς χαρακτηρισμούς, τόσο σε επίπεδο οργάνου όσο και σε προσωπικό.

Για να καταστήσουμε σαφές, πολύ απλά και κατανοητά, την κακόγουστη φάρσα και το στημένο παρασκήνιο ολίγων επιτήδειων, καθώς και την ανυπαρξία του συνδέσμου που επικαλούνται, παραθέτουμε ορισμένα βατά και κατανοητά σημεία καταστατικών και δεοντολογίας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα χρειάζονταν ολόκληρο βιβλίο, που να περιγράφει με σαφήνεια τις πράξεις και τα κατορθώματα των άφθαρτων μωρών παρθένων, που τάχατες κόπτονται τώρα πίσω-πίσω να επανεκκινήσουν το τοπικό ποδόσφαιρο. Δια μέσω του τύπου και της δικαστικής οδού, παλιά μου τέχνη κόσκινο… Προφανώς επειδή δυόμιση χρόνια τώρα βρίσκονταν σε λήθαργο και μόλις ξύπνησαν !!!…

     ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ : Πόσο στοίχησε συνολικά η τελευταία του τροποποίηση ??? Έχουν κοπεί τα ανάλογα παραστατικά ??? Γιατί η εργασία αυτή ανατέθηκε σε δύο δικηγόρους και όχι σε έναν ??? Μήπως υπήρχε σκοπιμότητα ή ακόμη και συγγένεια πρώτου ή δεύτερου βαθμού με τους φερόμενους επανεκκινητές μέλη της τότε Ε.Ε. της ΕΠΣΚ και τι προβλέπει το ίδιο το καταστατικό για τις περιπτώσεις αυτές ???

( Στη διάθεση του κάθε καλόπιστα ενδιαφερόμενου Σωματείου ή και φυσικού προσώπου, οι αποφάσεις και τα παραστατικά).

       ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ : Γιατί δεν έλαβε ποτέ γνώση και δεν ανατέθηκε στην Επιτροπή αυτή, που ήταν αρμόδια σύμφωνα πάντα με το καταστατικό, ο έλεγχος και η γνωμοδότηση επί των δικαιολογητικών που υπέβαλαν τα Σωματεία Α.Ο. Ζα’ι’μίου και ΘΥΕΛΛΑ Νεοχωρίου για την εγγραφή τους και στη συνέχεια την αγωνιστική τους δραστηριότητα ??? Γιατί επιλέχθηκε δικηγόρος επί αμοιβή !!!… όταν η εργασία αυτή μπορούσε να γίνει χωρίς δαπάνη ???… Σε ποιόν δικηγόρο έγινε η ανάθεση της εργασίας αυτής ???… Ομοίως και με το Σωματείο ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ ΚΟΥΣΙΑΝΤΖΑ προηγούμενα, πόσες φορές πηγαινοέρχονταν τα έγγραφα στην Αθήνα ??? Γιατί τόση καθυστέρηση και κωλυσιεργία και για τα τρία αυτά Σωματεία ??? γιατί εν τέλει πέρασε αυτή η απόφαση από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων και όχι από μια συνεδρίαση της Ε.Ε. ???

( Στη διάθεση, οι αποφάσεις και τα παραστατικά, της ανωτέρω πράξης ).

     ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ) : Ποια ήταν τα τρία μέλη της Επιτροπής ??? Είχαν γνώσεις πάνω στο αντικείμενο αυτό ή ήταν μόνο για τις Δημόσιες Σχέσεις ??? Ήξεραν να γράφουν ή απλά ήταν μόνο καλοί στην πάρλα ??? Ότι βρέξει ας κατεβάσει δηλαδή !!!… Γιατί άραγε παρέκαμψαν τον ίδιο τους τον εαυτό, παρακάμπτοντας την Επιτροπή αυτή και ανέθεσαν σε δικηγόρο την εργασία σύνταξης ανακοινώσεων – δημοσιευμάτων στο τύπο ως δελτία τύπου, με αμοιβή, ενώ θα μπορούσε αυτό να γίνει χωρίς δαπάνη ??? Σε ποιόν δικηγόρο ανατέθηκε η εργασία αυτή, μήπως στον ίδιον με τις παραπάνω προαναφερθείσες εργασίες ??? Τι είδους γραμμάτια εξοφλούσαν ???…

( Στη διάθεση οι αποφάσεις και τα παραστατικά και της εν λόγω πράξης ).

     Ερώτημα :  Όταν λοιπόν ένας άνθρωπος, που σαν Γραφείο Τύπου της διοργανώτριας, φοβάται ή δεν ξέρει να γράφει και αναθέτει αλλού επί αμοιβή τις εργασίες αυτές, τι άραγε πήγε να κάνει τον Αύγουστο του 2018 στο χωριό Άγιος Θεόδωρος και να αναστατώσει το τοπικό Σωματείο ΑΕΤΟΣ απαιτώντας να συμπεριληφθεί στο Δ.Σ. ανατρέποντας το υπάρχον πρακτικό συγκρότησης σε σώμα και κατανομής αξιωμάτων των εκλεγμένων συμβούλων από τα τέλη Ιουνίου 2018 καταλαμβάνοντας δε το πόστο του Γενικού Αρχηγού ??? Μήπως ήθελε να έχει τον έλεγχο των βιβλίων για το περιβόητο πληρεξούσιο, στις επερχόμενες εκλογές αρχές το 2019 ???… Λογικό δεν ακούγεται ???… Μιας και το βιβλίο και το πληρεξούσιο κοντινού χωριού, το είχε ήδη εξασφαλίσει ο μέντοράς του, με άλλον τρόπο !!!… Δεν το έπιασε όμως καλά το πουλί και όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, του έφυγε μέσα από τα χέρια του… Μαζί με αυτό και η εξουσία !!!

Υπάρχουν άραγε οι αποδείξεις ??? Βεβαίως και υπάρχουν, όπως υπάρχει και το αφήγημα από πρόσφατο γράφημα του Λαλίστατου επικεφαλής επανεκκινητή, που έπεσε στην παγίδα της ερώτησής μας, σε ποιο άραγε σωματείο μεταξύ Σοφάδων και Καρδίτσας είναι μέλος ???…

xarti

xarti1

Τι από τα δύο ισχύει ???… Καλά άστο καλύτερα να το πάρει το ποτάμι… Όπως πήρε και τα βιβλία των Σωματείων… Ρωτήσαμε τους πλέον αρμόδιους περί τα αθλητικά στα χωριά Άγιο Θεόδωρο και Πρόδρομο, όπου και οι έδρες των Σωματείων. Μας απάντησαν σχεδόν τα ίδια. Τα βιβλία δεν υπάρχουν πια, χάθηκαν, μας τα πήρε αυτός και δεν μας τα επέστρεψε ποτέ !!! Εμείς βγάλαμε καινούργια μας είπαν όσοι αγαπούν και νοιάζονται για τον ΑΕΤΟ. Εμείς έχουμε εγκαταλείψει την αγωνιστική δραστηριότητα εδώ και πολλά χρόνια μας είπαν ιδρυτικά μέλη του ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ και το σωματείο μας είναι πλέον ανενεργό. Δεν ξέρουμε τι κάνει αυτός ή οποιοσδήποτε άλλος… Μένει τώρα να προσδιορίσουμε ποιος είναι ο ‘’ ΑΥΤΟΣ ’’ !!!

Πως μπορεί να είναι ενεργά μέλη σε ανενεργά σωματεία ο Λαλίστατος και η παρεούλα του ??? Αν όντως ισχύουν άλλοι νόμοι και κανονισμοί στην παρεούλα αυτή του τύπου ΄΄τρείς και ο κούκος ΄΄, να καταθέσουν τα πρακτικά και τη σύνθεση των Δ.Σ. στην διοργανώτρια αρχή, που έχουν να το κάνουν αρκετά χρόνια τώρα…

Τι απέγιναν άραγε τα βιβλία ??? Ανάλογες περιπτώσεις με την κάθε φορά εξαφάνιση των βιβλίων, έχουμε και σε πολλά άλλα σωματεία – πάνω από δέκα – εκ των οποίων τα 4 έχουν ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Απαραίτητη διευκρίνιση : η παρουσία των σωματείων μαϊμού και κατ’ επέκταση των μελών μαϊμού, αποτελεί πλέον παρελθόν για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και εν προκειμένου για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πλέον με την εφαρμογή του Αθλητικού Νόμου και τον ενδελεχή έλεγχο των βιβλίων και στοιχείων, των παραστατικών και αποδείξεων, τις τροποποιήσεις των καταστατικών, την διασταύρωση των στοιχείων από τις αρμόδιες κρατικές και μη υπηρεσίες, τις εκλογές με την φυσική παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου και τους τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομα του σωματείων, μπήκε φρένο στις ορέξεις των επιτήδειων καιροσκόπων που για πολλά χρόνια λυμαίνονταν το χώρο και απομυζούσαν τους κόπους και τον ιδρώτα των αθλητών, των γονέων, των ανιδιοτελών παραγόντων στα χωριά και στις πόλεις. Η συνεχής και στημένη, επαναλαμβανόμενη και μεθοδευμένη εκλογή τους επί σειρά ετών, δημιούργησε στεγανά και κατεστημένες αντιλήψεις, η απαγκίστρωση από την εξουσία και το φαγοπότι, φάνταζε δύσκολη έως αδύνατη υπόθεση. Μέσα από αυτή την χαβούζα προέρχεται και ο Λαλίστατος, αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί το ένοχο παρελθόν και φιλοδοξεί να διοριστεί όπως διατείνεται δεξιά και αριστερά, από τον Φεβρουάριο μήνα.

Στις αιτιάσεις της παρεούλας του και τα υπό αυτόν και τον μέντορά του καθοδηγούμενα μέλη μαϊμού, αλλά και τους όψιμους από νομικής άποψης συμβουλάτορές τους, απάντησαν ήδη τα δικαιοδοτικά όργανα της  Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας,  στην οποία και απευθύνθηκαν.

xarti3

     Στον κατήφορο που προσπαθούν να μας συμπαρασύρουν, δεν θα τους ακολουθήσουμε. Στον ευτελισμό του λαοφιλούς αθλήματος του ποδοσφαίρου, δεν θα συνδράμουμε. Στην επιφάνεια δεν θα βγάλουμε αυτούς που τα σωματεία της Καρδίτσας με την ετυμηγορία τους, έστειλαν στην αφάνεια και τον βυθό. Για την εμμονή τους με τα δικαστήρια, δεν θα πάρουμε.

     Αν δεν κατανοούν τους λόγους, να τους θυμίσουμε απλά εμείς, ότι είχαν φτάσει τη δήλωση συμμετοχής στα 170 ευρώ, διπλασίασαν χωρίς λόγο την ετήσια συνδρομή στα 20 ευρώ από 10 που ήταν, τα παράβολα των ενστάσεων στα 500 ευρώ από 100 που ήταν, καθιστώντας την ένσταση σχεδόν απαγορευτική, χειραγώγησαν και διέλυσαν την τοπική διαιτησία, ρεζιλεύοντας την ΕΠΣΚ και την Καρδίτσα γενικότερα, με το σκάνδαλο ορισμού συγκεκριμένου διαιτητή σε αγώνα σωματείων για μια ολόκληρη κατηγορία. Διέλυσαν το ταμείο αρωγής, φρόντισαν όμως να αυξήσουν τα έξοδα μετακίνησης κατά 50%…

       Ο επίλογος γράφτηκε στις εκλογές της  2 Φεβρουαρίου του έτους 2019 !!! Σε μια πρωτοφανή αδυναμία ελέγχου της πλειοψηφίας των Σωματείων, κατέφυγαν στο περιβόητο σχέδιο Β΄ που ήταν αναβολή ή ματαίωση των ήδη χαμένων εκλογών. Επανάληψη αυτών με παράταση της θητείας των ιδίων, ή , διορισμός προσωρινής ή και μόνιμης διοίκησης από τα δικαστήρια !!!… Ακυρώθηκαν υποψηφιότητες της αντίπαλης με αυτούς κίνησης, πληρεξούσια χωρίς επιχειρήματα, αποκλείστηκαν σωματεία που δεν είχαν οφειλές και κατείχαν βεβαιώσεις μη οφειλής, ενώ γνωμάτευσαν ότι τα σωματεία που δανειοδοτήθηκαν και είχαν οφειλές, πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις εκλογής νέα Διοίκησης. Τόσο απλά… Φυσικά τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ ακύρωσαν πριν και μετά τις εκλογές, όλες τις παράνομες αποφάσεις και τα τεχνάσματα που σκαρφίστηκε ο νοσηρός εγκέφαλος του όλου εγχειρήματος, που για χάρη των εκλογών αυτών διακόπηκαν τα πρωταθλήματα της Ένωσης για 50 ολόκληρες μέρες !!!

Αιδώς Αργείοι, δικομανείς και αδίστακτοι.

     Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι μόνο απειλές ακούμε και βλέπουμε, συκοφαντίες και λάσπη, περιφρόνηση του τύπου σηκωθείτε και φύγετε να αναλάβουμε εμείς για να επανεκκινήσουμε το τοπικό ποδόσφαιρο, κλπ. κλπ.

Προτάσεις όμως ούτε μία για δείγμα !!!

    Αγαπητοί συμπολίτες, το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός, διέρχονται μια βαθειά κρίση, όπως και η ίδια η ζωή μας. Κανείς μας δεν ξέρει τι μας ξημερώνει αύριο. Η υγειονομική κρίση που περνάμε και που δυστυχώς συνεχίζεται, χωρίς να υπάρχει σαφής προσδιορισμός του τέλους αυτής, καθιστά την κατάσταση που βιώνουμε ακόμα πιο δύσκολη και αβέβαιη. Μέσα σε όλο αυτό το ζοφερό περιβάλλον έτσι όπως αυτό διαμορφώθηκε, προσπαθούμε με τις όποιες δυνάμεις μας, τη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς που σχετίζονται με το άθλημα, τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτουμε και κυρίως την όρεξη και το μεράκι για ανιδιοτελή προσφορά στο χώρο, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των Σωματείων μελών μας και να λειτουργήσουμε όσο γίνεται καλύτερα και δικαιότερα για την ανάπτυξη του αθλήματος.

     Η νέα αγωνιστική περίοδος 2021-2022 ξεκίνησε ήδη την 1η Ιουλίου 2021. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ούτε για την έναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, ούτε για την έκβαση αυτών, σε βάθος χρόνου. Μπορούμε όμως  να ευχηθούμε καλή αγωνιστική χρονιά και καλή αντάμωση στα γήπεδα, με υγεία, ελπίδα, αισιοδοξία, πολλές – πολλές διακρίσεις των αθλητών μας και των Σωματείων μας, χωρίς τραυματισμούς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣTotal
6
Shares
Previous Article
akrivou1

Ρία Ακρίβου: Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος για δεύτερη τριετία

Next Article
papadhmhtriou

Παπαδημητρίου: "Όλοι μαζί βήμα-βήμα για να ζήσουμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες!"Total
6
Share