Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιστολή Δημήτρη Γκαραβέλα, πρ. Προέδρου του Αρχ. Λαογρ. Πολ. Συλλόγου Μουζακίου “ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ”

 

Ως Πρόεδρος του Αρχαιολογικού Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου “ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ” στον ενάμιση χρόνο θητείας μου είχα ως όραμα την ενίσχυση, καλλιέργεια και ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας του Μουζακίου και της ευρύτερης περιοχής μας, μέσα από την αναβίωση, διατήρηση και μεταλαμπάδευση των παραδόσεων του τόπου μας, με σκοπό να φέρουμε όσο μπορούμε περισσότερα παιδιά και ενήλικες κοντά στο Σύλλογο, να αγαπήσουν και να συμμετέχουν σε χορούς, λαϊκά δρώμενα και παραδόσεις.

Στο διάστημα αυτό προσπαθήσαμε, σε συνεργασία με το Δήμο Μουζακίου, να βρεθεί κτίριο για τη μεταστέγαση του Λαογραφικού Μουσείου Μουζακίου και έδρα του συλλόγου. Ο Δήμαρχος κ. Κωτσός Γεώργιος πρότεινε την μεταφορά της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Μουζακίου στο παλιό Δασαρχείο και τη μεταστέγαση του Συλλόγου στις εργατικές κατοικίες στο χώρο που ήταν η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Θεωρώ ότι η πρόταση αυτή είναι η καλύτερη λύση του προβλήματος.

Το Μουσείο θα είναι πιο εύκολα προσβάσιμο για όλες τις ηλικίες ως προς την επισκεψιμότητα επειδή βρίσκεται σε ισόγειο. Το παλιό Δασαρχείο έχει δυσκολότερη πρόσβαση λόγω του διώροφου κτιρίου και της ακατάλληλης σκάλας για μαθητές και ανθρώπους τρίτης ηλικίας.

Για το διάστημα της θητείας μου ως πρόεδρος του Αρχαιολογικού Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ» θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Μουζακίου για την άψογη έως τώρα συνεργασία μας καθώς και όλους όσους πίστεψαν και μας στήριξαν σε αυτή την εθελοντική και φιλότιμη προσπάθεια.

Γκαραβέλας Δημήτριος
Πρώην πρόεδρος του Αρχαιολογικού Λαογραφικού Συλλόγου Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ»
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Εργαστήρι παραδοσιακού γυναικείου κεφαλόδεσμου της Θεσσαλής Καραγκούνας

Επόμενο άρθρο

«Εάλω» τ’ ΑΓΡΑΦΑ; ... και με «κερκόπορτα» τις ΑΠΕ;