Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας στο κλειστό αρδευτικό δίκτυο στο Γραμματικό

Κωστής Νούσιος: «Θα αρδεύονται πάνω από 4.000 στρέμματα με σημαντική μείωση του κόστους»

 Ένα σημαντικό αρδευτικό έργο, που θα δώσει νέα προοπτική στην άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων, ολοκληρώθηκε σήμερα. Ο λόγος για το κλειστό αρδευτικό δίκτυο στο Γραμματικό, έργο που επισκέφτηκε το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος με τον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο, τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος κ. Σπύρο Γιωτάκο, τον πρόεδρο της Τ.Κ Γραμματικού κ. Χρήστο Καραμουλά και αγρότες της περιοχής.

 Ο κ. Νούσιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου επισημαίνοντας: «Ένα μεγάλο έργο, που πραγματικά θα δώσει ανάσα σε ότι αφορά την άρδευση καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Σοφάδων, δίνεται σήμερα προς χρήση. Περισσότερα από 4000 στρέμματα θα αρδεύονται από το συγκεκριμένο έργο, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος άρδευσης από τα 50 ευρώ στα 7 ευρώ ανά στρέμμα».

 Η προμήθεια των σωλήνων (Φ-500) και όλου του απαραίτητου εξοπλισμού είχε ξεκινήσει επί της θητείας του πρ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκου και ολοκληρώθηκε σήμερα. Περιλαμβάνει δε τρεις συλλέκτες (collectors), από τους οποίους μπορούν να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα 18 καλλιεργητές, και έχει μήκος 1800μ.

«Τα κλειστά αρδευτικά δίκτυα είναι η εναλλακτική πρόταση στο πρόβλημα της άρδευσης. Φιλικά προς  το περιβάλλον, εξασφαλίζουν μεγάλη εξοικονόμηση αρδευτικού νερού, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των καλλιεργητών σε περιόδους που η ζήτηση είναι μεγάλη. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον πρόεδρο όσο και τα μέλη του ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος για την σημαντική συμβολή τους στην ολοκλήρωση του έργου, αλλά και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε Καρδίτσας για τη συνεργασία. Και φυσικά τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, ο οποίος για μια ακόμη φορά δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τον πρωτογενή τομέα. Μαζί του στεκόμαστε δίπλα στον αγρότη, προσπαθώντας καθημερινά να γινόμαστε όλο και πιο αποτελεσματικοί. Οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα με δυναμική για τη Θεσσαλία του αύριο» κατέληξε ο κ. Νούσιος.

Nousios Grammatiko adrefsi 2
Total
0
Shares