Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ σε Δημόσια Βιβλιοθήκη Μουζακίου και Κ.Π.Ε. Μουζακίου

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τη βουλευτή Παναγιώτα Βράντζα, το συντονιστή της ΟΜ Μουζακίου και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν την Παρασκευή τη Βιβλιοθήκη Μουζακίου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Μουζάκι, για να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για αυτούς τους δύο πολύ σημαντικούς φορείς για το Δήμο Μουζακίου.

Στη συνάντηση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μουζακίου, όπου παραβρέθηκαν και οι εκπαιδευτικοί εργαζόμενοι στη Βιβλιοθήκη, η πρόεδρος της Εφορευτικής επιτροπής Παρασκευή Ντούρβα, αφού έκανε μια αναδρομή που αφορά στην ίδρυση και την μέχρι τώρα πορεία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μουζακίου, περιέγραψε το πλαίσιο λειτουργίας της και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αναφέρθηκε, επίσης, στο μελλοντικό σχεδιασμό και τις προγραμματισμένες δράσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αναδείχτηκε και τονίστηκε ιδιαίτερα ο σημαντικός μορφωτικός αλλά και ψυχαγωγικός ρόλος της Βιβλιοθήκης. Επισημάνθηκε, επίσης, η σπουδαιότητα της συνεργασίας με τους άλλους φορείς στην περιοχή (Σχολεία, Δήμος, Σύλλογοι) που έχουν σοβαρό κι ενεργό ρόλο, στην αλληλεπίδραση των πολιτών με το βιβλίο και την πολιτισμική ανάπτυξη γενικά.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Βράντζα δεσμεύτηκε για τη μεταφορά των προβλημάτων και την επίλυσή τους, κυρίως όσον αφορά την επάνδρωση της βιβλιοθήκης με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή (καινούργιους υπολογιστές) αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που παίζει η Δημόσια Βιβλιοθήκη στους κατοίκους του Δήμου Μουζακίου.

Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) η συζήτηση με τον προϊστάμενο του Κ.Π.Ε. Μουζακίου Ντάνη Αντώνη και τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με τη γραφειοκρατία, την επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου που θα διέπει τα  Κ.Π.Ε. καθώς και τη δυνατότητα χρηματοδότησής τους από το ΕΣΠΑ.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για μια συνάντηση του Κ.Π.Ε. με το Δήμο Μουζακίου για διερεύνηση της δυνατότητας εκσυγχρονισμού του κτιρίου, όπου στεγάζεται το Κ.Π.Ε., όσον αφορά την ενεργειακή αναβάθμισή του, καθώς και τη δυνατότητα να αυξηθεί η χρηστικότητα του Κ.Π.Ε. με καινούργιες δράσεις, οικονομικά βιώσιμες.

Για την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μουζακίου

Γκαγκάς Άρης-συντονιστής

Total
0
Shares
Previous Article

Θέση εργασίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Next Article

Σεμινάριο με θέμα : «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες»


Total
0
Share