Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Επιστολή σε Χαρδαλιά και Γεωργιάδη για την εμποροπανήγυρη

emporopanigiri

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Επιστολή σε Χαρδαλιά και Γεωργιάδη για την εμποροπανήγυρη

Σχετικά με απαγόρευση πραγματοποίησης ετήσιας εμποροπανήγυρης ως μέτρο περιορισμού της διάδοσης του COVID-19

ΠΡΟΣ:

  1. κΝικόλαο Χαρδαλιά, Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
  2. κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Με την ευκαιρία της έγγραφης επικοινωνίας μας, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε τόσο εσάς όσο και όλα τα στελέχη της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τον τόσο επιτυχημένο χειρισμό της κατάστασης που προέκυψε λόγω COVID-19.

Η επιδημία του COVID-19, όπως μας πληροφορεί ο ΕΟΔΥ αν και σε ύφεση παραμένει μια σημαντική υγειονομική απειλή για όλο τον πλανήτη και για το λόγο αυτό η τήρηση των μέτρων που μας τονίζονται καθημερινά είναι όπλα για να παραμείνουμε ασφαλείς, γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων.

Στο νομό μας, όπως και σε πολλούς νομούς της Ελλάδας, πραγματοποιούνται ετήσιες εμποροπανηγύρεις οι οποίες παραδοσιακά συγκεντρώνουν πλήθος πολιτών, φιλοξενούν μικροπωλητές από όλη την Ελλάδα και αναπτύσσονται σε εξαιρετικά περιορισμένη έκταση με πρόχειρες κατασκευές, χωρίς βασικά υγειονομικά προαπαιτούμενα, με πλήθος επισκεπτών όλων των ηλικιών και προελεύσεων.

Η ετήσια εμποροπανήγυρη που πραγματοποιείται στην Καρδίτσα το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου κάθε χρόνο, έχει την ιδιαιτερότητα της συμμετοχής πολλών αθίγγανων, ως μικροπωλητών, όχι μόνο από το Νομό μας, αλλά και από όμορο Νομό, καθώς και πολιτών από τρίτες χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Επιμελητήριο Καρδίτσας, ματαίωσε τη φετινή «ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΙΝΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ», η οποία πραγματοποιείται στην πόλη μας από το 2001, θέλοντας να προστατέψει με τον τρόπο αυτό τόσο τους Εκθέτες, όσο και τους επισκέπτες της Έκθεσης που κάθε χρόνο ξεπερνούν τις 30.000.

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας είναι πάγια αντίθετο από την πραγματοποίηση της εμποροπανήγυρης, στην σημερινή όμως συγκυρία θεωρούμενη επιβεβλημένη την απαγόρευση από την Πολιτική Προστασία της πραγματοποίησής της, προφυλάσσοντας το νομό μας από μια υγειονομική βόμβα με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Οι επιχειρήσεις του νομού μας, όπως και όλες οι επιχειρήσεις της χώρας έχουν υποστεί τεραστία ζημιά και δεν μπορούν σίγουρα να αντέξουν ένα πιθανό νέο (τοπικό αυτή τη φορά) lockdown.

Είναι χρέος μας να σας επιστήσουμε την προσοχή σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα και περιμένουμε από σας να διαφυλάξετε τη δημόσια υγεία, όπως με τόση επιτυχία πράξατε έως τώρα.

Περιμένοντας την άμεση ανταπόκρισή σας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ




Total
0
Shares
Previous Article
Virtual CSUM2020

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: 5ο Συνέδριο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Virtual CSUM2020)

Next Article
epimelhthrio

Συνεδριάζει το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Καρδίτσας

Related Posts