Επικοινωνία Γ. Κωτσού με Α. Λυκουρέντζο για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις

Επικοινωνία Γ. Κωτσού με Α. Λυκουρέντζο για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις

Επικοινωνία Γ. Κωτσού με Α. Λυκουρέντζο για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις

«ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΔΙΚΗΘΕΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ»

ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΤΣΟ

Με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο επικοινώνησε ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός ζητώντας να ενημερωθεί σχετικά με τις μη καταβληθείσες πληρωμές συνδεδεμένων ενισχύσεων των αγροτών του Νομού Καρδίτσας.

Ο κ. Κωτσός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις αγροτών στους οποίους δεν καταβλήθηκε η συνδεδεμένη ενίσχυση και αυτό συνέβη διότι δεν καλύφθηκε το ελάχιστο όριο παραγωγής που απαιτείται. Όμως, ο Νομός Καρδίτσας στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου χτυπήθηκε από το μεσογειακό κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ», ο οποίος στο πέρασμα του, άφησε ανυπολόγιστες καταστροφές στις καλλιέργειες των αγροτών του Νομού.

Ο κ. Λυκουρέντζος, σε συνέχεια της επικοινωνίας του με τον Καρδιτσιώτη Βουλευτή διαβεβαίωσε τον κ. Κωτσό πως θα εξετάσει διεξοδικά το εν λόγο ζήτημα και θα υπάρξει συνεργασία του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) με τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.), έτσι ώστε να διορθωθεί η εν λόγο αδικία σε βάρος των αγροτών.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός δήλωσε:

«Στη χώρα μας, ο αγροτικός τομέας ανέκαθεν αποτελούσε έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, έχοντας αρκετά σημαντική συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας μας. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί κεντρικό συστατικό πυλώνα της αναπτυξιακής στρατηγικής για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για το Νομό της Καρδίτσας, ο οποίος βασίζει το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας του στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε από την πρώτη στιγμή πως στέκεται στο πλάι των αγροτών του Νομού Καρδίτσας καθώς με γρήγορες διαδικασίες κατέβαλε τις σχετικές αποζημιώσεις έτσι ώστε να ενισχυθούν και να επουλώσουν τις πληγές τους από το πέρασμα του καταστροφικού κυκλώνα. Ο κ. Λυκουρέντζος  με διαβεβαίωσε ότι θα πράξει το μέγιστο δυνατό, έτσι ώστε να μην αδικηθεί κανένας από τους αγρότες μας. Είναι αρκετά σημαντικό, να δώσουμε την αμέριστη προσοχή μας και τη στήριξη μας στον αγροτικό τομέα»
Total
6
Shares