Επέκταση των Έργων αποκατάστασης του ΙΑΝΟΥ στο Ν. Καρδίτσας

Επέκταση των Έργων αποκατάστασης του ΙΑΝΟΥ στο Ν. Καρδίτσας

Επέκταση των Έργων αποκατάστασης του ΙΑΝΟΥ στο Ν. Καρδίτσας

Συνάντηση Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νόμου Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με τον Υφυπουργό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιο για τις Υποδομές κ. Γιώργο Καράγιαννη 

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρέθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός όπου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη.

Στη επίκεντρο της συζήτησης, η οποία διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, βρέθηκε η διεύρυνση των έργων αποκατάστασης του κυκλώνα Ιανού, που έπληξε την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας το Σεπτέμβριο του 2020. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του κ. Ηλία Κωνσταντάκου ως εκπροσώπου των κατοίκων των Δ.Δ Ανθοχωρίου και Κρυοπηγής του Νόμου Καρδίτσας.

Επέκταση των Έργων αποκατάστασης του ΙΑΝΟΥ στο Ν. Καρδίτσας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετέθησαν με κάθε λεπτομέρεια στον κ. Καραγιάννη τα προβλήματα που ταλανίζουν τις δύο κοινότητες και χρήζουν άμεση αποκατάσταση εξαιτίας των καταστροφικών συνεπειών του μεσογειακού κυκλώνα Ιανού. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν,

  • Στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου σε πολλά τμήματα, οδικού δικτύου Μουζακίου-Λίμνης Πλαστήρα (τμήμα του δρόμου Καλαμπάκας Περτουλίου Λίμνης Πλαστήρα που συνδέει τουριστικές περιοχές), όπου σε πολλά σημεία καθίσταται αδύνατη η κυκλοφορία λεωφορείων και ειδικότερα:

o Στην αποκατάσταση της κατεστραμμένης γέφυρας του ποταμού «Ανθοχωρίτη» στη θέση Νερόμυλος Ανθοχωρίου

o Στην αποκατάσταση της γέφυρας «Ξηροκάμπου»

o Στην αποκατάσταση των πρανών του ρέματος «Σούδας» Κρυοπηγής

o Στην αποκατάσταση της μερικώς καταστραφείσας γέφυρας «Καραϊσκάκη»

  • Στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου Δρόμος Ιτάμου – Ραχούλας
  • Στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου Καροπλεσίου

Ο κ. Κωτσός ζήτησε από τον Υφυπουργό Υποδομών την άμεση υπαγωγή των ανωτέρω έργων στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με το άρθρο 63 του ν. 4753/2020 και την εκδοθείσα υπ’ αριθμ. 22667/2021 (ΦΕΚ 390Β/03-02-2021) απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, η οποία αναφέρει τις εκ του Ιανού αποκαταστάσεις δημόσιων υποδομών του Δήμου Μουζακίου.

Ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης άκουσε με προσοχή τα όσα του παρουσίασαν οι 2 άντρες και αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, τους ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί από τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου η άμεση επίλυση του επείγοντος προβλήματος. Τέλος, τους ενημέρωσε ότι προτίθεται να επισκεφθεί ο ίδιος τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να επιμεληθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Total
0
Shares