Ενημερωτική εκδήλωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο ΣΔΕ Καρδίτσας

pyrosvestiki sde karditsas

Ενημερωτική εκδήλωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο ΣΔΕ Καρδίτσας

Την Δευτέρα 28-2-2022 το ΣΔΕ Καρδίτσας στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης των εκπαιδευομένων μας σε θέματα Αντιμετώπισης Οικιακών Πυρκαγιών και Παροχής Πρώτων Βοηθειών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών και ατυχημάτων, φιλοξένησε τον Πυρονόμο κ. Παπαντώνη Θέμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας.

Ο κ. Παπαντώνης ενημέρωσε τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτικούς για το πως αντιμετωπίζουμε μια οικιακή πυρκαγιά, μας έδειξε τεχνικές ασφαλούς μεταφοράς θυμάτων και πρώτων βοηθειών. Μέσα από τα βίντεο και την εμπεριστατωμένη και εκτενή  αναφορά σε αληθινά περιστατικά κατανοήσαμε την αναγκαιότητα να γνωρίζουμε το πως πρέπει να αντιδράσουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς, φυσικών καταστροφών και ατυχημάτων.

Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και απορίες από όλους.

Το σχολείο μας, οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι ευχαριστούν θερμά τον κ. Παπαντώνη για την ουσιαστική και αναλυτική παρουσίαση.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Σουφλάκος Βασίλειος

Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες

Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

pyrosvestiki sde karditsas 1 pyrosvestiki sde karditsas 2 pyrosvestiki sde karditsas 3
Total
1
Shares