Ενεργειακή αναβάθμιση στο σχολικό κτίριο του 3ου και 13ου Δημοτικού Σχολείου

1o 30 sxoleio karditsas

Ενεργειακή αναβάθμιση στο σχολικό κτίριο του 3ου και 13ου Δημοτικού Σχολείου

Β. Τσιάκος: Η σχολική κοινότητα αποκτά ένα ακόμη σύγχρονο διδακτήριο

Ένα σημαντικό έργο ενεργειακής αναβάθμισης σε ένα από τα πιο κεντρικά σχολικά κτίρια προωθεί η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας. Πρόκειται για το κτίριο που στεγάζει το 3ο και 13ο δημοτικό σχολείο και βρίσκεται επί της οδού Λάμπρου Σακελλαρίου (δίπλα από τον Ι.Ν. των Αγ. Κων/νου και Ελένης). Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος το πρωί της Τρίτης υπέγραψε με τον ανάδοχο εργολάβο τη σύμβαση κατασκευής του έργου, το οποίο δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 353.837 ευρώ από πιστώσεις του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. «Υπογράφουμε σήμερα τη σύμβαση ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες και εντός του καλοκαιριού να ολοκληρωθεί το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού κτιρίου. Στόχος μας όλα να είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο για την έναρξη του σχολικού έτους. Πρόκειται για ένα ακόμη έργο ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολικό κτίριο της Καρδίτσας. Θέλω να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την ωρίμανση του έργου όπως επίσης και την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη μας κ. Αγοραστό για τη χρηματοδότηση του από πιστώσεις του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Με την ολοκλήρωσή του η σχολική κοινότητα θα αποκτήσει ένα σύγχρονο διδακτήριο, ενεργειακά «πράσινο» που θα κάνει τη διαδικασία της μάθησης ακόμη πιο ευχάριστη. Συνεχίζουμε με πράξεις να αλλάζουμε την Καρδίτσα ώστε να γίνει πόλη που αξίζει να ζεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος.

Tsiakos ypografi simvasi

Στοιχεία για το έργο

Το κτίριο στεγάζει το 3ο και 13ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Καρδίτσας.  Βρίσκεται επί της οδού Λάμπρου Σακελλαρίου 53,  έχει συνολικό εμβαδό 1.564,18 μ² και κατασκευάσθηκε σε τρείς φάσεις. Το 1932 κατασκευάσθηκε  το κυρίως τμήμα του ισογείου (1038,80 μ²), το 1975 ο χώρος του WC και η προσθήκη ορόφου στο βορειοανατολικό τμήμα  (229,72 μ²  ) και το 2000 η βορειοδυτική προσθήκη και ο όροφος (295,66 μ² ). Οι επεκτάσεις αυτές δεν δημιουργούσαν νέα κτίρια αλλά λειτουργικά ενιαίους νέους χώρους πάνω στο αρχικό κτίριο. Το 2016 το σύνολο των Επιφανειών του Κτιρίου τακτοποιήθηκε με οριστική Υπαγωγή στο Ν. 4178/2013.

Το κτίριο περιλαμβάνει κυρίως χώρους αιθουσών διδασκαλίας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, γραφεία δασκάλων, αίθουσες εργαστηρίων, WC, καθώς και βοηθητικούς χώρους αποθηκών και διαδρόμους και αποτελείται από δύο (2) επίπεδα όπως παρακάτω:

  • Ισόγειο: Περιλαμβάνει διαδρόμους, εργαστήρια, αίθουσες, Γραφείο, Κυλικείο, Αποθήκη και WC που αποτελούν        θερμαινόμενους χώρους. Ο μη θερμαινόμενος χώρος του λεβητοστασίου βρίσκεται εκτός του Κτιρίου
  • 1ος όροφος:  Αποτελεί θερμαινόμενο χώρο και περιλαμβάνει γραφεία, αίθουσες διδασκαλίας, διαδρόμους και Αίθουσα Μουσικής.

Για το κτίριο αυτό προτείνονται τα παρακάτω μέτρα ενεργειακής αναβάθμισης:

  • Θερμομόνωση εξωτερικών επιφανειών με διογκωμένη Πολυστερίνη Πάχους 7cm.
  • Θερμομόνωση εξωτερικών επιφανειών για την αποφυγή θερμογεφυρών επί των ανοιγμάτων, με διογκωμένη Πολυστερίνη πάχους 2 cm.
  • Θερμομόνωση οροφής με διογκωμένη Πολυστερίνη Πάχους 8cm.
  • Αντικατάσταση υφισταμένων κουφωμάτων με νέα από PVC.
  • Αντικατάσταση όλων των φωτιστικών του σχολείου με νέα τύπου Led.
  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ισχύος 10 kW στην Στέγη του Κτιρίου (netmetering).Total
13
Shares