Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενεργειακή αναβάθμιση στο 6ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας

Ενεργειακή αναβάθμιση στο 6ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας

Ενεργειακή αναβάθμιση στο 6ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτίριο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 240.000 ευρώ. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Καρδίτσας.

«Με ολοκληρωμένη στρατηγική και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, το  βραβευμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποδίδει σύγχρονα και λειτουργικά δημόσια κτίρια που εξοικονομούν ενέργεια και χρηματικούς πόρους και σέβονται το περιβάλλον» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο, το κτίριο του 6ου Δημοτικού σχολείου εκσυγχρονίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής, μειώνει το ενεργειακό του αποτύπωμα και αποκτά πιο λειτουργικούς και φιλικούς χώρους για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους. Είναι ένα διαγενεακό έργο, που αφήνει πίσω του μέλλον» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας

Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Δ, αναβαθμίζεται  σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις: Θερμομόνωση εξωτερικών επιφανειών, θερμομόνωση οροφής, αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα ανοιγόμενα αλουμινίου, παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης, μόνωση σωληνώσεων, εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής, και αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου Led.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
11 Δεκέμβρη: Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού - Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

11 Δεκέμβρη: Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού

Επόμενο άρθρο
Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας: Ακυρώνεται η Λαμπαδηδρομία αγάπης - Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου - Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών ν. Καρδίτσας «ΖΩΗ»: Γράμμα σε έναν υποψήφιο Εθελοντή Αιμοδότη... - Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Τεράστια η ανάγκη για αιμοδοσία λόγω του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη - Δήμος Σοφάδων: Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Δήμος Σοφάδων: Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου