Ένα μαγευτικό ταξίδι στην Αργιθέα με το Σύλλογο Αργιθεατών Τρικάλων

 

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων με ένα κατάμεστο λεωφορείο, με Ι.Χ αυτοκίνητα και με αξιόλογη παρέα ξεκίνησε πρωί-πρωί για τα ιερά χώματα της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Αργιθέας, με προορισμό τη Μονή της “Παναγίας Κατουσιώτισσας” για να προσκυνήσουμε.

Φτάνοντας στον Τύμπανο κάναμε μια στάση. Ομίχλη παντού λες και βρισκόμασταν μέσα στα σύννεφα. Αφού διαβήκαμε το κατώφλι της Αργιθέας όλα άλλαξαν μέσα μας, γιατί βρεθήκαμε στα πάτρια εδάφη μας αναπολώντας τις  αναμνήσεις μας στη γενέτειρά μας και συγκινηθήκαμε.

Όλα ήταν έτοιμα για την υποδοχή μας από τον Δήμαρχο Αργιθέας κ. Λάμπρο Τσιβόλα. Παρά του ότι είχε ψιλόβροχο, ο δρόμος ήταν πεντακάθαρος, κανένα απολύτως πρόβλημα.

Θα ήταν όμως παράλειψή μας  και να μην αναφερθούμε και στον τέως Δήμαρχο Αργιθέας τον Χρήστο Καναβό. Ένας άνθρωπος που είναι παρόν και στα δύσκολα και στα εύκολα.

Η Μονή Κατουσίου είναι κτισμένη σε μια βραχώδη πλαγιά, είναι ένας σταθμός, ένας φάρος, ένα λιμάνι πνευματικό που προσφέρει στον διψασμένο πνευματικό επισκέπτη την τροφή που θα τον χορτάσει.

Εκεί μας περίμεναν ο ιερέας του χωριού Κλάρας Απόστολος,ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας, οι προέδροι των τοπικών Συλλόγων Λαγκαδίου και Κατουσίου Σέμπρος Νικόλαος, Μπαλατσούκας Χρυσόστομος, Γραμμένος Κων/νος και άλλοι, όπως ο Χασιώτης Γεώργιος ο τέως Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ηλίας Παπαδήμας και πολλοί μόνιμοι κάτοικοι. Ήταν συγκινητικό το αντάμωμά μας μέσα στο χειμώνα.!!!

Παρακολουθήσαμε την λειτουργία, κοινωνήσαμε και στο τέλος έγινε παράκληση με αρτοκλασία. Οι κυρίες είχαν ετοιμάσει τους καφέδες στο αρχονταρίκι με πολλά σπιτικά εδέσματα.

Αφού ξεναγηθήκαμε στα πικοίλα μοναστηριακά κτίσματα και απολαύσαμε το φθινοπωρινό γύρω τοπίο με τα πορτοκαλοκίτρινα φύλλα των δένδρων μας περίμενε το νηστίσιμο φαγητό και οι Αργιθεάτικες πίτες.

Στη συνέχεια αποχαιρετώντας τη Μονή και τη γερόντισσα Ελευθερία, το φύλακά της, πήραμε το δρόμο της επιστροφής με μια στάση στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Ανθηρού που εκτίθενται τα ξυλόγλυπτα τέμπλα των Μονών.

Ευχαριστώ όλους τους εκδρομείς που μας χάρισαν μια όμορφη Κυριακή, χαρά και ξεγνασιά, τις κυρίες με τα πλούσια σπιτικά εδέσματα, τον κύριο Γιώργο τον οδηγό με τα πλούσια ανέκδοτά του.

Συνεχίσαμε το ταξίδι μας ευχαριστημένοι μεν, συγκινημένοι δε γιατί αφήσαμε πίσω την Αργιθέα μας. Κάναμε ακόμη μια στάση για τον απογευατινό μας καφέ στο ξενοδοχείο MOUZAKI PALACE

Θερμά συγχαρητήρια σ’όλους τους ακούραστους εργάτες της προσφοράς στα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου στον Νίκο Καλομπάτσο στην Παναγιώτα Κωτή στη Γεωργία Σβεντζούρη στον Γιώργο και στην Ασπασία Κωτή και όσοι άλλοι βοήθησαν.

Η επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου είναι ο ετήσιος χορός μας που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιανουαρίου 2019 στο ανακαινισμένο κέντρο του ξενοδοχείου ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ (Τρικάλων – Μεγαλοχωρίου) ημέρα Κυριακή και ώρα 12 το μεσημέρι.

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!!!

Έλλη Τσιρογιάννη

Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων & Αντιπρόεδρος tης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων
Total
0
Shares