Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


 

Την Πέμπτη 04 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε μια πολύ όμορφη εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, σ’ ένα κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, όπου ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια και παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί του Πόντου.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχε η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Τρικάλων και τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών. Συμμετείχε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών, με το χορευτικό της τμήμα και μέλη της στη Βυζαντινή χορωδία. Επίσης, συμμετείχε ο τραγουδιστής Αλέξης Παρχαρίδης και ο λυράρης Γιάννης Τσανασίδης.

Την εκδήλωση παρουσίαζε ο Διευθυντής της Σχολής Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Τύμπας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης ευχαριστεί για την τιμητική πρόσκληση τη Σχολή Βυζαντινής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής καθώς και την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Επίσης, συγχαίρει το χοροδιδάσκαλο του συλλόγου Κωνσταντίνο Δημόπουλο και τα μέλη της χορευτικής ομάδας για την άψογη εμφάνιση.

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος: Κοσμάς Αποστολίδης

Η Γραμματέας: Νόπη Παπαδοπούλου


Total
0
Shares
Previous Article

Πασχαλινό Παζάρι για ενίσχυση του συλλόγου ΦΛΟΓΑ

Next Article
8ο Φεστιβάλ Χορωδιών Θρησκευτικής Μουσικής στα Τρίκαλα

8ο Φεστιβάλ Χορωδιών Θρησκευτικής Μουσικής στα Τρίκαλα


Total
0
Share